Video: ORTODOXIA in CHINA

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UdVWvexZ0x4?feature=oembed&w=500&h=281]

ORTODOXIA IN CHINA

Biserica Ortodoxa Rusa a ajuns in China prima data in secolul XVII.Primele comunitati erau formate din imigranti rusi, in principal in partea nordica a tarii.Chiar si astazi cei mai multi din chinezii ortodocsi sunt de origini rusesti concentrati in parohia Harbinului (Heilongjiang) in Labdarin (Mongolia Interioara) in Kulj si Urumqi (Xinjiang).

Biserica Ortodoxa Chineza si-a obtinut autonomia in anul 1950 a spus secretarul diacon Alexandru Volkov al Patriarhului Chiril. Cu toate acestea revolutia culturala a lasat tara fara episcopi si preoti. Chiar si azi credinciosii nu au un preot reunindu-se ocazional Duminicile pentru rugaciuni.

Sunt cu toate acestea 13 studenti chinezi la academia teologica Sretenskaya la Moscova si Academia Sankt Petersburgului. Preotii rusi oficiaza slujbele liturgice de Sf Craciun si Sf Paste la ambasada Rusiei si consulatele sale din China.

La sfarsitul anului 2014 Kung Ming Cheung a devenit primul chinez hirotonisit in Rusia. El a fost trimis la parohia Sfintilor Petru si Pavel din HONG KONG.

COOPERAREA DINTRE PATRIARHIE SI BEIJING

Patriarhia si Republica Populara coopereaza intre ele de ceva ani iar Moscova promovand Ortodoxia Ruseasca pe teritoriu chinez impotriva rivalului sau traditional reprezentat de Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului care a incercat de la Hong Kong sa intretina relatiile cu Ortodocsii de pe continent si din Orientul Indepartat.

„Cooperarea religioasa” a fost in mod oficial pecetluita in 2013 cand Presedintele Xi l-a primit pe Patriarhul Chiril pentru prima data in Marea Sala a Poporului la Beijing.

De fapt, China a ajuns sa recunoasca rolul „politic” al Patriarhului in Rusia. Administratia de Stat pe probleme religioase a Chinei a invitat in mod direct pe arhiepiscopul ortodox rus, astfel incat Moscova il recunoaste pe acesta de facto ca fiind principalul negociator pe probleme religioase cu China.

Acest lucru nu ar trebui sa surprinda pe nimeni din moment ce Biserica Rusa are o lunga istorie de compromisuri cu regimul autoritar. Spre deosebire de sf scaun, aceasta nu a aratat remuscari in a se implica cu autoritatile politice chiar si atunci cand viata propriei comunitati de credinciosi era ca miza.

Cititi va rog mai multe la:

Patriarhia Moscovei: CHINA aproba hirotonisirea PREOTILOR ORTODOCSI CHINEZI pe teritoriul sau..

Cititi va rog si:

ASTAZI ÎN CHINA E LOC DIN BELSUG PENTRU LUCRARI MISIONARE – interviu cu un ortodox chinez

Tweet Print Friendly and PDF | OrtodoxINFO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*