UPDATE: ANUNȚ DE GRADUL O! ANUNȚAȚI PE TOATĂ LUMEA. De dimineață (sâmbătă, 3 dec. 2016), zor nevoie mare, omul cu furca MinciunoStarețul Hariton a plecat la Mânăstirea Sihăstria, convocat la ședința de partid și de cadre antihistrice de către MinciunoMitropolitul Teofan, băgându-l în o reeducare satanică pe bietul Ieroschimonahul Simion, în vârstă de 89 ani, bolnav de cancer la prostată și la ficat! Toată lumea să facă rugăciuni urgente și să ia măsurile care se impun în asemenea momente foarte grele de prigoană, aplicată bietului călugăr bătrân și bolnav

Doi dintre cei mai vechi preoți din măn. Petru odă au fost nevoiți să plece datorită terorii și izolării la care au fost supuși de starețul Hariton Negrea, căci erau dintre părinții care spuneau pe față despre trădările ierarhilor. Este vorba de ierom. Xenofont și ierom. Spiridon, foarte cunoscuți de credincioșii ce frecventau mănăstirea Petru Vodă.

haritont-prigonitoru

Iată de ce, fiule, când vei vedea că în Biserică sunt încălcate sfintele rânduieli şi Tradiţia Ortodoxă, află că ereticii au şi apărut, deşi o bucată de vreme îşi vor masca, probabil, nelegiuirea sau vor schimonosi credinţa în Dumnezeu pe neobservate, pentru a reuşi să ademenească în plasa lor cât mai mulţi.

Ieroschimonahul Anatolie Potapov de la Optina, †1922

Diavolul se răzbună pe locul unde ani de-a rândul a fost biruit și rușinat de marele Duhovnic al tuturor românilor, Sfântul Mărturisitor, Părintele Justin Pârvu

Cum era de așteptat, după moartea Părintelui, cei care au rămas în urmă și-au arătat adevărata valoare și chipul ascuns, în umbra marelui duhovnic. Cu venirea capiștei de la măn. Durău, primele semne de cădere au fost când au impus îngroparea sfintelor moaște ale sfințitului mărturisitor, Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa. Apoi, prin manipulare și intimidare, monahii si ieromonahii au fost reeducați să facă doar cum hotăra sinaxa, adică Haritont Negrea cu acoliții săi. Binențeles că cei care nu s-au supus nu mai sunt azi în mănăstirea Petru Vodă, cu mici excepții.

Duminică 4 dec. sau azi, 2 dec. 2016 se va face sinaxă pentru excluderea din măn. a ierom. Tihon

Printre excepții este ierom. Tihon, care după sinodul din Creta a refuzat să mai pomenească ierarhul locului, pan-ereziarhul Teofan Savu. Părintele Tihon este în mănăstirea Părintelui Justin din anul 1998, a fost mereu la slujbe și la pomenirea celor care călcau pragul mănăstirii, încât după 19 ani de mănăstire s-a îmbolnăvit și tratat cu umilință de noul stareț la îndemnul ighemonului Paisie. Acum, părintele Tihon slujește singur în paraclisul mănăstirii, având conștiința curată că ascultă de glasul Bisericii luptătoare, precum ar fi PS Loghin Jar – episcop de Bănceni, Părintele Iulian de la Prodromu, Părintele Simeon de la Poiana lui Ioan (schit al mănăstirii Sihastria), Părintele Antim Gădioi, nevoit să plece de la măn. Bistrița și toți cei care au avut curajul să nu mai aibă părtășie cu ierarhii trădători. A fost lăsat în pace până acum, deși era mereu numit schismatic de către molima mănăstirii Petru-Vodă, pseudo-monahul Filoteu Bălan, cunoscut prin mediile academice ca Filoxera. Doar că în urma extraordinarei mărturisiri a Părintelui Simeon, care și-a revenit la adevărata sa poziție față de apostazia din Creta, ce-a ajuns la cunoștiința noastră datorită înregistrării video făcută de ierom. Tihon, presiunile din partea ereziarhului Teofan Savu, îi dă ocazia stărețoiului Haritont Negrea să convoace “sinedriul”, numit sinaxa mănăstirii, pentru a decide excluderea din mănăstire a ierom. Tihon!!! Asta se va întâmpla în seara aceasta. Vă spun ca o mărturie personală prin care am trecut alături de monahul Teodot, duhul care stăpânește în astfel de sinaxe este mai rău decât în instanțele judecătorești, are loc o demonizare în masă a cozilor de topor stăpânite de capiștea Haritont!

Prigoană asupra ierom. Pamvo la schitul Rădeni, jud. Neamț

La schitul Rădeni, ce ține administrativ de măn. Petru Vodă, ierom. Pamvo nu l-a mai pomenit pe pan-ereziarhul Teofan după trădarea din Creta. În nenumărate rânduri, stărețoiul Haritont a fost să facă presiuni asupra părintelui Pamvo, ca să reia pomenirea ierarhului. La marile sărbători și în duminici, sute de oameni merg la schitul Rădeni să se împărtășească de Cuvântul lui Dumnezeu, nepătat de niciun compromis. De fiecare dată, stărețoiul Hariton a plecat cu coada între picioare, atrăgându-i-se atenția că poate răspunde penal pentru interzicerea dreptului la servicii religioase, garantat de Constituție pentru orice cetățean român.

Joi, 24 noiembrie 2016, ziua neagra a Ortodoxiei din judetul Neamt. La ora 13.00 Arhim. Hariton Negrea, staretul de la M-rea Petru Voda si Arhim. Nichifor Horia, exarhul de Iasi, au dat un ultimatum celor 16 maici de la M-rea Varatec, ca in zece zile sa paraseasca chiliile de langa manastire, daca nu renunta la nepomenirea ierarhului cretan Teofan.
Satisfacuti, precum tractoristii care bat femeile cu levierul, Nechifor si Hariton, acesti Turcanu si Nicolschi ai Ecumenismului, la ora 18.00 au descins in forta la schitul Radeni (din Neamt) pentru schimbarea egumenului din motive de nepomenire a ierarhului eretic, Teofan. Dupa numeroase amenintari si presiuni desprinse parca din reeducarea de la Pitesti, vazand ca nu pot cu nici un chip sa-l infricoseze pe preotul nepomenitor ierom. Pamvu J., au plecat racnind: „Noi suntem stapanii Ortodoxiei. Va vom nimici pana la unul”, parafrazandu-i pe calaii indraciti care urlau la fel si acum 64 de ani: „Noi suntem adevarata evanghelie! Noi o scriem acum pe starvurile voastre!” (sursa)

Molima Filoxera ce infestează mănăstirea Petru Vodă

Pseudo-monahul Filoteu afirmă cu o mare nesimțire ce l-a caracterizat dintodeauna: Cei ce nu pomenesc ierarhii BOR şi nu merg la slujbele lor şi ale preoţilor BOR sînt schismatici. (sursa:  Filotheu Bălan). Pentru a ajunge la asemenea concluzie a fost ajutat și de ibovnica sa, para-rasofora Neonila, piesa de legătură cu securiștii Roncea. Dar se bate cu cărămida în piept că el e împotriva ecumenismului, și să vă spun cum este anti-ecumenism: a tradus cartea Sf. Iustin Popovici, Biserica ortodoxă și Ecumenismul, motiv pentru care a bătut zdravăn o maică pentru că nu i-a plătit drepturile de autor. Este anti-ecumenist până la bani, iar acum nu ar vrea să-și primejduiască vila la care numai geamurile teropan au costat 16 mii de euro. Amănunte aici.

32sxlhb

O altă mărturie a unui cititor despre prigoana de la Rădeni și Văratec și o analiza a cauzelor care au dus la această cădere din ortodoxia românească:

Reeducarea de la Petru Voda s-a extins si la Schitul Radeni si la maicile de la manastirea Varatec

De cateva saptamani obstea manastirii Radeni primeste presiuni din partea Staretului Hariton la randul lui fiind pus de cei din Mitropolia Moldovei. Staretul Hariton a fost in nenumarate randuri la parintele Pamvo sa ii ceara sa reia pomenirea ierarhului, parintele Pamvo a refuzat acest lucru pe buna dreptate aplicand canonul 15 care ne invata sa ne ingradim de cei care promoveaza erezia. Staretul manastirii Petru Voda nu a inteles rugamintile parintelui de la Radeni si a inceput sa faca presiuni mai mari incat Duminica pe 20 noiembrie 2016 a venit sa slujeasca la manastirea Radeni. Din cauza acestor presiuni , obstea manastirii Radeni a decis ca Sfanta Liturghie sa se faca la miezul noptii unde au venit cateva sute de oameni din toate colturile tarii neinvitati de nimeni , ci invitati de propria constiinta.Cand a venit dimineata parintele staret Hariton, liturghia era incheiata, acesta din urma suparandu-se. In final parintele Hariton a spus ca este deranjat de faptul ca vin asa multi oameni si ca el nu a venit pentru oameni ci pentru cei care trebuiau sa il vada, lucru care arata ca si dansul primeste presiuni de mai sus. In saptamana viitoare , din nou a venit la Radeni, de aceasta data ca sa il ia pe sus pe parintele Pamvo ca sa il duca la Petru Voda pentru a fi reeducat. Oamenii i-au sarit in apararea parintelui Pamvo. Acea manastire a fost construita cu ajutorul oamenilor din sat , nicidecum a Mitropoliei sau a parintelui Hariton. Acestia nu s-au implicat deloc acolo, iar acum vor sa devina stapani. Nici de aceasta data nu s-au lasat cei de la Mitropolie, incat erau pregatiti Duminica pe 27 noiembrie 2016 sa vina cu politia sa ii scoata pe parinti din manastire , prin acest lucru se vede ce ura au unii ierarhi asupra celor care nu sunt de acord cu erezia ecumenismului. Pana la urma nici de aceasta data nu a mai venit cu politia ci a venit singur incercand sa ii convinga pe toti ca noi ne-am afla in inselare si nu ei.

Alte presiuni sunt acum asupra maicilor de la manastirea Varatec pe motiv ca refuza sa mai participe la slujbe din manastire, caci este pomenit mitr. Teofan. Zilele trecute la Varatec au fost exarhul Nichifor, Staretul Manastirii Petru Voda si Staretul Manastirii Sihastria Neamtului ca sa le reeduce pe maici, dar nu au reusit. Exarhul il intreaba pe staretul de la Sihastria daca acolo are calugari’’razvratiti’, acesta raspunzand ca a fost asa cand era parintele Antim, dar de cand nu mai este, obstea este cuminte. Dupa care exarhul a incercat sa le prinda in cuvant pe maici, dar duhul Sfant le-a luminat pe maici cu ce sa raspunda. Exarhul le-a intrebat la un moment dat pe maici: ca daca ecumenismul este pronie Dumnezeiasca, iar ele se opun lui Dumnezeu? De aici rezulta ca acesti arhierei sunt convinsi ca ecumenismul este bun, ba mai mult recunosc ca in Creta s-a legalizat erezia ecumenismului, transformand-o in dogma. Binenteles ca in public acestia ne mint spunandu-ne ca la sinodul din Creta ei nu au legalizat ecumenismul si nici nu au creat dogme noi.

Pentru cei care sustin ca inca nu este momentul intreruperii pomenirii ierarhilor de catre preoti si ca mai putem merge la bisericile unde sunt pomeniti ierarhii, cum isi explica acest comportament violent si insistent din partea arhiereilor catre preotii nepomenitori si monahii care refuza sa accepte ecumenismul? Aici se vede lipsa de unitate in Hristos a noastra a tuturor. La ora actuala sunt create mai multe tabere: unele care au inteles situatia si refuza sa mearga la preotii pomenitori, altii care zic ca au inteles dar merg mai departe la bisericile unde sunt pomeniti ierarhii, desi acesti oameni sunt dezbinati si ne acuza pe noi fara nicio dovada ca suntem schismatici, si altii care nu ii intereseaza deloc canoanele si pomenesc mai departe asteptand potirul comun cu ereticii, ce va fi cea din urma si cea mai mare inselare. Niciun Sfant nu ne invata ca trebuie sa asteptam sa se impartaseasca din acelasi potir, ci din contra. Sf Teodor Studitul ne spune ca daca preotul invata drept, dar isi pomeneste ierarhul eretic, si acesta intra sub erezie. Asta arata ca nu cunosc in profunzime invatatura Sfintilor Parinti si incearca ei sa aduca noi invataturi. Se vad acum foarte multe caderi din partea clericilor (unii renumiti) si a multor mireni. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu au luptat pe toate fronturile pentru Hristos, ci fiecare alege sa lupte cu ce ii convine. Chiar si din cei care lupta impotriva ecumenismului intalnim asemenea exemple. Toate dezbinarile din Biserica ar inceta imediat, daca noi am lasa orgoliile si am deveni uniti in Hristos respectand cu strictete canoanele si invatatura Sfintilor Parinti.

Mantuitorul ne spune asa: ’’Cautati imparatia cerurilor si restul vi se va adauga voua’’, dar noi vrem sa reusim lupta fara Hristos ceea ce nu se poate. La ora actuala foarte multi nu mai respectam canoanele, ajungem sa ne impartasim foarte des comparandu-ne cu crestinii din primele veacuri, dar uitam ca acei crestini erau cu adevarat crestini, iar noi suntem falsi. Noi acum nu suntem dispusi sa renuntam la nimic pentru Hristos, in schimb acei crestini renuntau de buna voie la tot, ba mai mult cand erau chinuiti, cereau sa fie chinuiti si mai tare pentru Hristos. Sa nu mai zicem de cei care se impartasesc cu pacate opritoare fapt ce duce la osanda vesnica dupa cum scrie in Sf Scriptura si la Sf. Parinti precum: Sf Nicodim Aghioritul – Carte foarte folositoare de suflet, cum zice Sf. Ignatie Briancianinov si multi alti Sfinti. Aceasta inconstienta de-a lungul anilor a dus sa ajungem in zilele noastre cu oameni foarte slab pregatiti duhovniceste si care mimeaza ortodoxia. Din acest motiv nicio lupta nu mai are reusita, ci doar o eventuala amanare care de fapt este mila Dumnezeiasca.