Cât tupeu, dar câtă nesimțire poate să aibă acest ereziarh, pseudo-mitropolit al Moldovei, Teofan Savu! După ce că rezistența ortodoxă din Moldova i-a îngăduit întoarcerea și i-a înmânat mai multe scrisori argumentate teologic, el persistă în nebunia de a numi în continuarea adunătura din Creta ca fiind ortodoxă! Mai mult, ne-a întins capcana hotărâtă de sinodul BOR, că trebuie să așteptăm până se mai nuanțează lucrurile stabilite în Creta, timp în care ereziarhii ca el să IA MĂSURI IMPOTRIVA CELOR CE NU ACCEPTĂ HOTĂRÂRILE APOSTATE DIN CRETA. Astfel, vedem cum Bartolomeu de Istambul face presiuni asupra ierarhilor și clericilor mărturisitori din Grecia, iar în România preoții care au întrerupt pomenirea sunt terorizați în sinedriile apostaților, amenințați cu caterisirea, strămutați în alte parohii, o PRIGOANĂ în toată regula! Chiar mai mult, sinodalii BOR fac presiuni și asupra clericilor români din alte patriarhii!

Conform Sfintelor Canoane, ereziarhul Teofan TREBUIE CATERISIT și nu trebuie lăsat să prigonească preoții ce canonic au întrerupt pomenirea sa, pentru a NU infecta Biserica de erezia la care s-a făcut părtaș în Creta! Să facem scut în jurul acestor preoți și cu prețul vieții să-i apărăm, exact cum și-au apărat răzeșii lui Ștefan cel Mare credința și Biserica de atacurile spurcaților turci!

Mai jos puteți citi o jalnică fițuică întocmită de te-ologii lui Teofan, neargumentată teologic, conținând doar căteva citate și invocări aberante de canoane ce cred ei că le pot salva fundul de la căldurica palatului mitropolitan.

sursa: https://aparam-ortodoxia.ro/2016/12/15/scrisoarea-ips-teofan-adresata-parintelui-pamvo-egumenul-schitului-radeni-2/

Cât de ortodoxă este gândirea mitr. Teofan

si ce zice “iubitul” lui Teofan, mega-ereziarhul Serafim:

VIDEO: Mitropolitul Teofan Savu a semnat în Creta conform convingerilor sale eretice.

Daca s-ar aplica canoanele Bisericii Ortodoxe, Mitropolitul Teofan ar fi trebuit sa fie sanctionat.

ÎPS Teofan Savu, Mitropolitul Moldovei, este printre cei care au semnat documentele eretice în Creta. Foarte mulţi s-u mirat de faptul că Inaltpreasfintia sa a semnat un document ecumenist de o aşa mare însemnătate. La plecarea sa în Creta, ne-am pus speranţa în Mitropolitul Teofan Savu şi alţi câţiva arhierei români că vor lupta pentru păstrarea dreptei credinţe. Am rămas dezamăgiţi când am aflat că ne-a înşelat aşteptările. Acum stim de ce a acceptat oficializarea ereziei ecumeniste. Răspunsul este simplu. Aceasta este convingerea sa teologică încă din tinereţe. Pentru a vă lamuri, urmăriţi filmarea de mai jos:

În continuare vom face câteva precizări referitoare la afirmaţiile teologice ale mitropolitului Moldovei:

ÎPS Teofan a afirmat că pe Masa din Altarul ortodox “este acelaşi Hristos” ca şi la catolici. Aceasta ar însemna că mitropolitul Teofan ar recunoaşte valide Tainele la papistaşi, ceea ce este în contradicţie cu mărturiile Sfinţilor Părinţi care spun clar şi răspicat că schismaticii şi ereticii nu au Taine.

Iată ce spune canonul 46 Apostolic:
“Episcopul ori presbiterul daca va admite botezul sau jertfa ereticilor, poruncim sa se cateriseasca. Caci ce partasie are Hristos cu Veliar; iar ce parte are credinciosul cu necredinciosul”.

Sinodul Sfântului Fotie, la care a participat şi papa Ioan, condamnă erezia filioque, care câţiva ani mai târziu se oficializează la Roma. Mai mulţi Sfinţi Părinţi şi sinoade pan-ortodoxe au condamnat ereziile catolice. Asemenea şi patriarhii răsăritului în enciclica de la 1848.

Ţinând seama de cele amintite mai sus, este clar că papistaşii nu au taine, iar primirea jertfelor aduse în altarele lor sunt condamnate de sinodul Apostolic din anul 50 de la Ierusalim (cf. can. 48 Ap).

Dacă s-ar aplica corect canoanele Bisericii Ortodoxe, ÎPS Teofan Savu, ar fi trebuit să fie caterisit de mult. Azi tocmai el vrea să alunge din mănăstiri monahi (şi maici) şi să caterisească preoţi care apără dreapta credinţă. Culmea ironiei.

Vedeţi şi cazul mai recent:
La inaugurarea aeroportului din Iaşi a făcut slujbe împreună cu ereticii catolici.
Vezi filmarea de mai jos:
Începe la minutul 0:28 şi se continuă până la minutul 2:07.

| ASTRADROM
Cu toate acestea, lingusitorii filoxera & comp. declară următoarele: Cele relatate aici pe scurt rezumă generaţii întregi de astfel de experienţe ale unui învăţămînt teologic eterodox şi aberant. Faptul că facultăţile de teologie „ortodoxe” au fost absolvite de arhierei şi preoţi români cu gîndire curat ortodoxă este una din dovezile cele mai evidente ale prezenţei şi lucrării Duhului Sfînt în Biserica Ortodoxă Română. Duhul Sfînt este Cel ce a păstrat neîntinate (sic!) de erezie gîndirea, cugetul şi simţirea atîtor mii de absolvenţi.