VIDEO: Părintele IULIAN de la PRODROMU: Nu mai trebuie pomeniţi ierarhii semnatari în Creta! Nu suntem schismatici, ci prigoniţi!

 

Sa ne amintim si ce spunea Mitropolitul Serafim de Pireu:

IPS Serafim de PireuA doua constatare tristă a fost data de prezența la deschiderea lucrarilor Sfântului si Mare Sinod în calitate de invitați oficiali ai delegațiilor trimise de comunitățile eretice ale papistasilor, protestanților și monofiziților, ceea ce  este o inovație fără precedent, străină tradiției noastre sinodale. Într-adevăr, acesti delegati au fost numiti ca ”reprezentanți ai Bisericilor surori” de către Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, chiar înainte ca Sfântul Sinod sa decida asupra recunoasterii caracterului eclesial sau nu a acestor comunități eretice. Asadar, Kir dl Bartholomeu punandu-ne in fata unui fapt împlinit, a trimis un al doilea mesaj, de data aceasta către membrii Sinodului, si anume că el nu are nicio intenție de a numi pe eterodocsi eretici, ci biserici surori. Niciodată în istoria Sinoadelor Ecumenice și Locale din perioada bizantină nu a existat conceptul de “observatori”. Adică sa participe la acestea ca invitati de cinste, eretici, ale căror învățături eretice au fost de fapt condamnate de Sinoadele Ecumenice anterioare. Ereticii puteau fi invitați in calitate de vinovati, ca sa ceara ierare si nu  ca invitati de onoare. Numai la Conciliile A și B ale Vaticanului a apărut statutul de “observator”. Este evident că sinodul panortodox a preluat standardele papale.

One comment

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sinodul Ortodox a preluat standardele papale pentru că(probabil sau sigur) cei doi fruntași Francisc și Bartolomeu au bătutu palma mai dinainte. Altfel e greu de crezut că Bartolomeu s-andreptat, în realitate s-a strâmbat, către papism. Imperiu unic și religia unică sau New Age-ul sunt de vină, ele sunt actorii principali, ceilalți pomeniți, doar inventarul, adică păpușile. De aceea se pare că nimic nu are logică în comportamentul lui Kir Bartolomeu de la care ne așteptam la o purtare exemplar ortodoxă, pentru că numai face ce vrea el, ci ceea ce i se cântă. Din acest motiv, al separării complete de erezie, unii dinte monahii din România au preferat să-și facă bocceluța și să părăsească mănăstirea decât să rămână și să slujească laolaltă cu ecumeniștii(ereticii). Așa ar trebui să procedeze toți monahii, săi vedem pe ecumeniști pe cine or să mai aibă în subordine, poate ei pe ei. Păcatul împotriva Duhului Sfânt nu se iartă nici acum și nici în veac, iar ecumenismul este un astfel de păcat. Dacă va ma găsi Hristos Dumnezeu credință pe pământ la A Doua Sa Venire? Sperăm că da. Îmi place mult zicerea dacilor din filmul „Dacii”: Dacii îi întreabă pe romani: „Cine sunteți voi?” Iar romanii răspund: „Stăpânii lumii!” Și dacii replică: „Veți fi dacă noi vom pieri!” Într-un mod identic le spunem și noi ecumeniștilor romani, căci tot sunt influențați de Papa de la Roma(Vatican): „Va dăinui Antihrist dacă va muri Hristos !”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*