Biserica Ortodoxă din Bulgaria NU va participa la sinodul pan-ecumenist. Va fi amânat sinodul sau vor fi convinși bulgarii?

sinodul ortodox bulgar

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a semnalat retragerea din Consiliul Pan-ortodox care va avea loc in Creta intre 16 si 26 iunie. De fapt, Sfantul Sinod a cerut amanarea consiliului, cu exceptia cazului in care ii sunt indeplinite cerintele, dar avand in vedere ca acest lucru este putin probabil sa se întample, decizia Sinodului va conduce la retragere. Sfantul Sinod a mentionat sase obiectii.

| saccsiv

Pare de necrezut, că tocmai bulgarii sunt mai ortodocși decât grecii. Să ne rugăm însă să fie așa și sinodul pan-ecumenist să fie amânat, dacă nu anulat. Dar, să rămânem în continuare vigilenți, să nu ne culcăm pe-o ureche, căci poate fi și o diversiune pentru a opri avalanșa de atitudini ce sancționează acest sinod, datorită temelor pe care le propune ambiguu spre dezbatere. Să ne întristăm totodată că dintre ierarhii BOR nu se ridică unul care să arate necanonicitatea și ecumenismul ce caracterizează agenda viitorul sinod supranumit “mare și sfânt”.

4 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pana acum doar reprezentanti ai tarilor ortodoxe considerate mici au luat atitudine: Georgia si Bulgaria. E putin probabil ca li se vor mai alatura si altii pe ultima suta de metri. Atitudini oarecum izolate, dar daca Dumnezeu le va indreptati, nu mai au nevoie de slava ,,fratilor" eretici ecumenisti.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Lumineaza-le Doamne mintiile si ai mila de noi pacatosii.

  1. Pingback: Scrisoare deschisă către sinodul Sfintei Biserici Ortodoxe Române: Nu participați la sinodul din Creta! - † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

  2. Pingback: O varianta de luat in calcul: CAUTATI BISERICILE BULGARESTI | ortodoxiadreaptacredinta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*