Tupeu de ereziarh: Bartolomeu de Istanbul își consideră sinodul panecumenist ca fiind UNIC, având scop principal mărturisirea că Biserica Ortodoxă este Biserica cea Una, Sfântă, Sobornicească (nu se știa asta?)

Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, a adresat tuturor membrilor Bisericii Ortodoxe un mesaj referitor la Sfântul şi Marele Sinod, care se va întruni în perioada 16-27 iunie 2016, în insula Creta. Sanctitatea Sa îndeamnă cu fervoare ca toţi credincioşii, clerici şi laici, bărbaţi şi femei, tineri şi bătrâni, să se roage pentru importantul eveniment al Ortodoxiei. Redăm mai jos textul mesajului Patriarhului Ecumenic:

Cu harul lui Dumnezeu, Cel care a instituit şi a inspirat Biserica de-a lungul veacurilor, Cel care a călăuzit şi luminat pe Părinţii Bisericii prin Sinoadele Locale şi Ecumenice, vom convoca Sfântul şi Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe în Creta, în luna iunie.

Toţi Întâistătătorii celor 14 Biserici Ortodoxe Autocefale, împreună cu delegaţiile de ierarhi şi consilieri, se vor întruni pentru a demonstra şi declara unitatea Trupului lui Hristos, precum şi pentru a pronunţa şi proclama un mesaj de speranţă şi iubire către o lume care tânjeşte după bucuria şi viaţa Evangheliei lui Hristos.

Cel mai important scop al acestui Sinod panortodox este acela de a mărturisi că Biserica Ortodoxă este Biserica cea Una, Sfântă, Universală (sobornicească) şi Apostolică unită prin Sfintele Taine, Sfintele Canoane şi Sinoadele Ecumenice.

Recunoaştem faptul că lumea aşteaptă o voce vibrantă asupra mai multor provocări presante, dar am considerat că este necesar să abordăm şi unele aspecte pastorale ale Bisericii noastre.

Faptul că Ortodoxia îşi va exprima sinodalitatea la nivel global după atâtea secole constituie un pas decisiv.

Rugăm cu fervoare ca plenitudea Bisericii, clerici şi laici, bărbaţi şi femei, bătrâni şi tineri, să se roage pentru acest eveniment unic şi istoric. În special, vă rugăm să Îi cereţi lui Dumnezeu să întărească şi să insufle pe conducătorii Bisericii să-şi manifeste unitatea într-o lume afectată de conflicte şi diviziune.

Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze Sfântul şi Marele Sinod, iar harul Său bogat să fie cu voi cu toţi!

| basilica

Asta-i viclenie la drumu’ mare. Păi nu mărturisesc toate Sinoadele Ecumenice faptul că Biserica Ortodoxă este cea Una, Sobornicească și Apostolească? Nu este inclus acest lucru în Crezul de credință, ce-l rostește orice ortodox? Prin asta se consideră dinainte a fi sfânt acest sinod? Erezia ereziilor – ecumenismul – nu ar trebui să fie scopul principal al acestui Sinod?

Și de unde vine unicitatea acestui sinod? Dacă tot este considerat mare și sfânt, atunci Sinoadele Ecumenice cum au fost, după părerea lui Bartolomeu? O fi sinodul lui mai sfânt și mai mare, de e așa de unic, sau poate că e vorba de unicul sinod apostat de la sfârșitul veacurilor? Știți cum se zice în popor: gura păcătosului, Adevăr grăiește!

15 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La sibiu a avut loc un alt ,,eveniment" unde sau adunat toti decani facultatilor de teologie. Interesant dar si dubios ce au pus acestia la cale invocanduse si sinodul talharesc de luna viitoare si unde au participat si anumiti doctoranzi

    • valentindortodox

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

      pereţi văruiţi, călăuze oarbe, morminte văruite... aceştia sunt

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    poate are si acesta cip, de i au spalat creierul. evident e manipulat,

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La conducerea pentagonului va ajunge un poponaut. Ferice de armata s.u.a

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Teodosie nu se lasa mai prejos decat andreicut si se pune pe concerte
    .......Arhiepiscopia tomisului va organiza un concert m.ziuadeconstanta.ro

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/arhiepiscopia-tomisului-organizeaza-un-concert-de-muzica-clasica-594049.html

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu ocazia zilei constantei www.ziuadeconstanta.ro

  6. Apa trece, pietrele raman

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mie nu mi-e clar de ce se spune ,,Recunoastem ca lumea asteapta o voce vibranta asupra unor provocari presante." Eu stiu ca ortodocsii nu asteapta nimic. Despre care lume vorbeste P S Bartolomeu? Ce fel de voce se asteapta?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      El stie si cu papa francisc ce fel de,,lume" asteapta si din pacate mare majoritate ai vor urma

  7. valentindortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    deja se arată că sunt papistaşi

    consilierul mitropolitului rus Ilarion Alfeev declară că antiecumeniştii sunt o sectă şi trebuie excomunicaţi din Biserică
    http://www.glasulstramosesc.ro/blog/anti_ecumenistii_sunt_o_secta_si_trebuie_excomunicati_din_biserica/2016-05-19-71

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Zilele acestea la sinodul local de la Suceava, Inaltpreasfintitul Pimen a declarat ca se pot oficia casatorii mixte in anumite conditii. A mai declarat ca se ia in considerare usurarea posturilor aducand ca argument faptul ca in vechime posturile erau mai blande. Ne asteapta vremuri groaznice cat de curand

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Papa Francis: "Koranul și Sfânta Biblie sunt aceiași" - Vezi mai multe la: http://nationalreport.net/pope-francis-followers-koran-holy-bible/#sthash.HS7QmN83.dpuf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*