unde sunt preotii

Lumea deja este foarte revoltată că Patriarhia nu a fost alături de victimele incendiului de la clubul Colectiv. Și pe bună dreptate, preoții se mulțumesc să stea pe facebook și să se smiorcăie, fără ca măcar să explice de ce au murit acei oameni. Nu cred că Dumnezeu le-a îngăduit moartea doar ca să-i plângem noi sau să ne pună la rugăciune pentru ei, lucruri pe care ar trebui să le facem fără ca să moară zeci de oameni. Pedagogia lui Dumnezeu este cu totul alta, iar preoții în frunte cu patriarhul ar fi trebuit să explice cu orice risc, că nu așa se trăiește, că nu așa se distrează, că nu așa trebuie să ne prindă moartea. Dar se pare că le este frică pentru imaginea lor și îi animă mai mult câte aprecieri/like-uri strâng de la oameni, prin empatizare fără luare aminte la ceea ce pe Dumnezeu L-a supărat. Milosârdia, dragi purtători de haine negre, trebuie să fie pentru cei pierduți și răniți, dar mai ales pentru milioanele de suflete ce se pot pierde dacă nu îi treziți, dacă nu îi conștientizați măcar în parte că rock-ul le primejduiește mântuirea, că Halloween-ul este închinare la cel viclean, dacă nu vă faceți datoria de păstori de suflete.

Patriarhia a făcut apel la donarea de sânge, însă a trimis vreun preot să facă un sfânt maslu la cei bolnavi, așa cum învață Evanghelia? Poate nu e posibil să se intre în spitale, în saloanele unde sunt internați, dar în fața spitalelor se poate face și să intre câte un preot și sa-i miruiască pe cei în chinuri. Oare nu asta poate fi cea mai mare dovadă de iubire și șansă de vindecare?

Tocmai pentru că ține la imaginea ei, Patriarhia este acum ținta oprobiului public, care o acuză de lașitate și că stă impasibilă la durerea oamenilor, nefiind în mijlocul lor. RUȘINE PATRIARHIEI pentru a nu știu câta oară!

De citit neapărat:  Florin Stuparu: SATANISMUL MUZICII ROCK