România, 4 nov. 2015 – 70.000 de oameni în stradă. Ce urmează?

8 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Acum apar emanatii revolutiei. Adica ai celor din 1989 care au inceput sa preia revolutia sacrificiului : Petre Roman care incepe sa vorbeasca pe RTV despre coruptie , cinste si mafia politica.
    Stupid.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce urmează...din câte observ, atacuri tot mai furibunde împotriva Bisericii şi probabil nicio soluţie concretă. Românii se plictisesc repede de luptă, aşa că nu cred că stau mult în stradă.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      impotriva Bisericii? Nu confundati lucrurile.. Oamenii sunt impotriva acestui patriarh obsedat de catedrala si de lux. DEMISIA DANIEL!

      • Traiasca Legiunea si Capitanul!

        Aşa, deci să zicem că el pleacă, aşa cum ai zis în articolul de azi. Chiar crezi că se vor opri aici? Nu se satură până nu se impozitează Biserica.

      • Traiasca Legiunea si Capitanul!

        A, da, încă ceva. De ce nu se iau şi de muftiu, de celelalte culte care nu au fost la locul tragediei? Sunt 18 culte recunoscute, care iau bani de la stat. De ce doar BOR-ul e vinovat?

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tineretul nu se regăsește in aceasta lucrare a Catedralei, ruptura dintre lucrurile fizice si cele sufletești este asa de mare incat oamenii produc un val care va zgudui acest neajuns. Nu se poate in felul asta sunt oii pentru care a murit Hristos și din cauza nepăsării, multii creștinii se pierd. Hristos nu va permite asa Ceva. Dumnezeu taie mucul la candele atunci cand : in loc de lumină scoate fum. Biserica este Sfeșnic de Lumina!!!!

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Se pune de Euromaidan pe Facebook. Iohannis are „guvernul meu” pe cadavrele celor de la Colectiv

    Să ne trezim puţin la realitate, să ieşim din emoţia indusă a momentului şi să privim lucrurile la rece. Zilele acestea asistăm la o lovitură de stat clasică, în stil latino-american. Preşedintele Klaus Iohannis, după ce nu a reuşit parlamentar sau prin negocieri politice să impună „guvernul meu” încearcă acum să-l instaleze, căţărându-se pe pe emoţia şi cadavrele tinerilor morţi în groznicul şi tragicul accident de la club Colectiv.

    După demisia premierului Victor Ponta, care nu-l plâng şi care trebuia să plece încă de anul trecut după pierderea alegerilor prezidenţiale, Klaus Iohannis ne spune la o conferinţă de presă negru pe alb: „ a fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se întâmple”. E un mesaj subliminal către public că, în sfârşit, folosindu-se de emoţia unei dramatice întâmplări, Klaus Iohannis îşi poate căţăra pe memoria celor morţi „guvernul meu” mult dorit. Pe un singur om l-am mai văzut aşa fericit, că poate profita de o tragedie umană pentru a ajunge la putere: Ion Iliescu la revoluţia din decembrie 1989, când a trebuit să moară o mie de tineri ca el să-şi poată consolida puterea. E interesant de observat şi analizat cum serviciile secrete au pornit operaţiunea „revoluţiei de pe Facebook”: toate partidele, parlamentul, clasa politică, instituţiile statului sunt de vină pentru toate relele, mai puţin comandantul suprem ce dă ordinul pe unitate: Klaus Iohannis. Deşi ies zeci de mii de oameni în stradă să protesteze, nu am auzit odată să se strige: „Jos Iohannis”, să se aprindă lumânări la Palatul Cotroceni.

    Revoluţionarii de pe Facebook îşi fac profesionist şi punctual treaba, foarte bine manipulaţi de oamenii din servicii. Presa mainstream şi televiziunile generaliste de ştiri instigă la revoltă împotriva corupţiei politicienilor, dar nu se suflă o vorbă împotriva preşedintelui Klaus Iohannis. Mai mult, Klaus Iohannis face declaraţii, de om parcă căzut din pom, de pe lună sau venit proaspăt de pe Marte, împotriva clasei politice, de parcă nu ar fi fost primarul Sibiului 14 ani şi liderul unui partid politic parlamentar la putere. Revoluţionarii de pe Facebook sunt tineri manipulabili sau naivi, majoritatea sub 30 de ani, mulţi fără familie, copii sau slujbe şi fără experienţă de viaţă, dar care cred tot ci li se postează pe contul reţelei de socializare de către „băieţii deştepţi”.

    Nu neg dreptul tinerilor de a protesta, e datoria lor morală de a o face, critic doar manipularea acestora în interese politice împotriva românilor. Alţi feisbucişti sunt recunoscuţi ca „mitingişti de profesie” în marile oraşe, care nu au lucrat o zi cu carte de muncă, nu plătesc taxe şi impozite, nu merg la biserică, primesc bani de la fundaţii internaţionale, dar urlă din gură de şarpe că „vrem spitale, nu catedrale”, ţara noastră fiind cam pe ultimul loc la procente privind biserici/ cap de locuitor din Europa şi oricum acestea se ridică din banii enoriaşilor, nu de la bugetul de stat.

    De fapt, se doreşte neapărat să se lovească în BOR singura instituţie care a mai rămas a românilor, restul preşedinţie, guvern,servicii, fabrici, resurse naturale, păduri, mine sunt pe mâni străine. Trebuie să mai cadă doar BOR ca soroşiştii de serviciu să se liniştească. Să nu uităm! Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului spunea acum câţiva ani:”Ca să distrugi o țară o ataci din interior. Și ca ei să distrugă România sunt conștienți că trebuie întâi să distrugă Biserica Ortodoxă”.

    Pe de altă parte, în dorinţa lui oarbă de putere Klaus Iohannis, care se vrea un Putin mai mic al României, încurajează revolta pe Facebook. Mai nou, cred că nici nu mai trebuie ca preşedintele să facă alegeri, să aibă parlament sau partide politice, care sunt esenţa democraţiei, ci manevrând cu serviciile mediul online poate numi şi demite primari sau premieri, să numească partide la guvernare cu un singur click. Tineretul României a ajuns să trăiască într-un mediu virtual, în care de cele mai multe ori îşi doreşte lucruri ce ţin de utopie, nu de o democraţie reală şi consolidată. Azi, în România se votează, se alege şi se demite pe Facebook. E o schizofrenie socială totală încurajată de Klaaus Iohannis, care acum e pe val şi crede că va fi veşnic vedeta internauţilor. Numai că roata se întoarce, că aşa e Istoria şi va veni ziua când va fi şi el demis pe …Facebook.

    România a ajuns ţara cu o democraţie originală în Europa, aşa cum o dorea Ion Iliescu în 1990: se iau cu asalt partidele, parlamentul, Biserica, democraţia şi se ridică în slăvi instiţiile de forţă DNA şi SRI, de ce nu mâne noul NKVD. Să bem un pahar cu apă rece să ne trezim la realitate şi să ne uităm geopolitic puţin în jurul României. Şi nu vedem lucruri clare şi sigure pentru ţară. Cei care pun de un Euromaidan pe Facebook în România nu doresc binele ei. La Est avem o Rusie a lui Putin în plină expansiune în fostul spaţiu ex-sovietic şi care şi-a atras Siria şi Irakul de partea sa, ca state candidate la asociere. La Chişinău se întâmplă o prăbuşire de guvern şi un haos politic de care profită pro-ruşii lui Dodon şi Usatîi. În curând, Republica Moldova va deveni ţară membră a Uniunii Euroasiatice.

    La Chişinău şi Bucureşti nu avem guverne. Nu cred că e o coincidenţă! Parcă cineva vrea haos cu orice preţ. La vest este o Ungarie, cu un regim autoritar şi un premier de fier care a bătut palma cu Putin şi nu ştim clar ce urmăreşte cu autonomia şi revizionismul în Transilvania.Tot la vest avem o Germanie care nu vrea să se rupă de Rusia, ba, dimpotrivă, îl pune pe Junckers să facă cu ochiul lui Putin, ca să plece americanii din Europa. Eu vă spun ca istoric: întotdeauna când Rusia s-a înţeles bine cu Germania, două ţări au avut mereu de suferit: România şi Polonia. Şi eu mă întreb acum retoric: la ce şi la cine foloseşte acest Euromaidan permanentizat pe Facebook, această revoluţie continuă de tip troţkist în marile oraşe româneşti? României în niciun caz! Oare pentru ce mare putere joacă acum Klaus Iohannis în acest context geopolitc delicat, în care economia ţării se îndreaptă spre dezastru datorită instabilităţii politice şi sociale? Cine are interesul să fie haos în România?

    Eu ştiu doar un lucru, că cine au făcut Euromaidanul la Kiev şi „primăvara arabă” la Damasc au adus doar sânge, moarte şi foamete! Ţin prea mult la ţara mea, la poporul meu, la Biserica noastră şi la pacea socială ca să nu fiu de acord cu o revoluţie făcută pe Facebook, de alţii împotriva neamului românesc. Schimbările se fac democratic la urne şi în parlament, nu pe reţele de socializare. Iar preşedintelui Klaus Iohannis, care îşi aduce „guvernul meu” pe emoţia produsă de morţii de la Colectiv îi transmit o vorbă a cronicarului Miron Costin: „Multe începuturi dulci, sfârşituri amare!”

    Ionuţ Ţene
    Sursa:
    http://www.napocanews.ro/2015/11/se-pune-de-euromaidan-pe-facebook-iohannis-are-guvernul-meu-pe-cadavrele-celor-de-la-colectiv.html

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De câte ori sunteți tulburați, neliniștiți și nenorociți, înfricoșați și descurajați, vă aflați pe terenul minciunii, iar de câte ori sunteți calmi, liniștiți, încrezători, atunci sunteți pe terenul adevărului.

    Hristos, Prietenul clipelor de grea încercare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*