În premieră, s-a deschis dosarul mineriadelor, în urma cărora au murit 7 oameni și 1000 au fost răniți, asta oficial, căci în popor se știe de peste 100 de morți. Principalul acuzat este tov. Ion Ilici Iliescu, asasinul libertății românilor de după '89 sau "comunistul nepatriot", cum îl numește marele legionar Petre Țuțea. Astăzi Ilici a fost să dea declarații în fața procurorilor militari cu privire la implicarea sa în atrocitățile din timpul mineriadelor. Credeți că va da în vreun fel socoteală pentru faptele sale? Credeți că trebuie lichidat, că nu mai este de folos sau că e periculos pentru câte știe despre politica românească și cea internațională? Sau e doar un circ pentru a ne entuziasma că justiția funcționează în epoca Iohannis?

Să ne reamintim imaginile din timpul mineriadelor și discursul lui Ilici de atunci:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=MnRTN7axLNI]

Munteanu: Bănuiam că acest dosar se va redeschide. Au fost semne extrem de clare

Preşedintele Ligii Studenţilor în 1990, Marian Munteanu, a declarat, miercuri, în cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV, că bănuia faptul că dosarul Mineriadei se va redeschide, întrucât fuseseră niște semne extrem de clare, în acest sens.  

Eu cred că loviți, agresați, nedreptățiți au fost, într-un fel, toți românii prin acțiunile guvernanților de atunci. Dacă după 25 de ani, statul român își revine și instituțiile sale încep să funcționeze, la un anumit grad de normalitate, este un semn de însănătoșire și speranță pentru viitor, în sensul în care, probabil că mai încolo, societatea românească să meargă mai mult pe căile legalității.

Simplul fapt că se pune problema unei cercetări temeinice pentru că, timp de 25 de ani, diferite guvernări, toată lumea a vorbit de justiție și dreptate, însă nu s-a făcut niciun pas concret. Iată că, astăzi, se întâmplă acest lucru. E de salutat. Nu are un aspect pesonal, eu cred că este un element care interesează societatea românească", a declarat Marian Munteanu.

"Foarte puțină lume știe că pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic, din partea procuraturii, timp de aproape 20 de ani, cât timp a fost dosarul în mâna unui procuror care nu a vrut să facă mai nimic, care nu a solicitat declarații ale unor martori care au participat la acele acțiuni", a adăugat Marian Munteanu.

realitatea.net