Arsenie-Boca-ecumenism

La stirile pro-tv a fost o știre despre faptul că s-a deschis dosarul de canonizare a pr. Arsenie Boca. Astfel, Mitropolia Ardealului, Episcopia Devei și Hunedoarei au început strângerea de dovezi din toată țara despre minunile săvârșite de “Sfântul Ardealului”, cât și dovezi ale ortodoxiei credinței și a sfințeniei vieții sale. Reamintim în acest scop declarația pr. Arsenie Boca despre ecumenism, un fel de testament și prorocie pentru cei ce vor îmbrățișa această erezie:

Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa, fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni, inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu!

Citiți mai pe larg despre părerea Părintelui Arsenie referitor la papism.

Încă un bonus pentru pravoslavnicii ce se bat în piept cu evlavia față de pr. Arsenie Boca, dar nu înghit Mișcarea Legionară și pe Căpitanul ei, Corneliu Zelea Codreanu:

Parintele Arsenie Boca despre sfintenia Miscarii si a lui Corneliu Codreanu

„Am fost tinut la securitate sase saptamani. Cu parintele Arsenie discutam numai cand ne gaseam singuri. Restul timpului fie ca ascultam discutiile din camera, fie ca ma duceam cu gandul departe.

Intr-o zi se intampla sa ramanem amandoi in camera. Parintele Arsenie atunci imi spune: „Daca ar fi trait Capitanul ce lucruri frumoase am fi facut noi…”. Altadata imi spune: „Sa stii ca Legiunea nu va invinge pana nu se va completa numarul de legionari in cer”. Asta ar insemna sa moara toate generatiile din 1927 pana in 2000. Ar trebui sa treaca 60-80 de ani. Ar insemna sa nu mai traiasca nici un legionar din zilele noastre.

Dumnezeu va avea grija sa ramana si samanta pe pamant”, imi raspunde parintele Arsenie. A fost ultima discutie cu parintele Arsenie. Pe mine m-au luat si m-au dus la Penitenciar. M-au bagat singur intr-o celula la etajul trei, complet izolat de ceilalti legionari. (Fragment din manuscrisul lui Mircea Puscasu, fost detinut politic, legionar).

Ion Gavrila Ogoranu in „Brazii se frang, dar nu se indoiesc”, vol. 3, reda marturisirea facuta de mitropolitul Antonie Plamadeala chiar langa crucea de la manastirea Sambata:

„Marturisesc acum, lucru ce nu l-am facut niciodata, urmatoarea intamplare: eram prin 1947 in chilia parintelui Arsenie, care se dezbracase pana la brau sa se spele; pe pieptul parintelui atarna o cruce care avea si o garda legionara pe ea. M-am speriat si l-am intrebat:

– Parinte, nu ti-e teama sa porti un asemenea obiect primejdios?
– O am de la Corneliu Codreanu, el mi-a daruit-o”.

Mai jos un documentar despre “Arsenizarea României”, despre transformarea numelui Arsenie Boca într-un brand aducător de bani. Să sperăm că nu va fi folosit de ecumeniști.