Ciocnirile au izbucnit după ce un număr de soldați israelieni au intrat curtea moscheei Al-Aqsa din Ierusalim.

Președinția condamnă cu fermitate atacul poliției militare și ocuparea moscheei Al-Aqsa, cât și agresiunea împotriva musulmanilor care au fost acolo.

Personalul de securitate israelian a folosit grenade paralizante și gaze lacrimogene, pentru a aresta ceea ce ei numeau “palestinieni aruncători de piatră”.

Omar Kiswani, managerul moscheei Al-Aqsa a declarat pentru Al Jazeera că 80 de “coloniști evrei”, protejați de poliția israeliană au atacat moscheea atunci când se confruntau cu polițiștii voluntari palestinieni.

O declarație emisă de către poliția israeliană spune că “protestatarii mascați, care au fost în interiorul moscheii, au aruncat cu pietre și focuri de artificii în poliție”.

Un martor musulman acuză poliția că a intrat în moschee, provocând pagube, covoarele de rugăciune au fost parțial arse.

Ciocnirile au continuat mai târziu în afara complexului moscheei, poliția trăgând grenade de gaz și paralizante lacrimogene.

Forțele de securitate israeliene au închis incinta moscheei pentru închinători în urma ciocnirilor care vin cu doar câteva ore înainte de începerea Anului Nou evreiesc, Rosh Hashanah.

Președintele palestinian Mahmoud Abbas a condamnat ceea ce el a numit un “atac” al autorităților israeliene.

“Președinția condamnă cu fermitate atacul de poliției militare și ocuparea moscheei Al-Aqsa, cât și agresiunea împotriva închinătorilor care au fost acolo”.