După aprobarea lui Ponta turcitul, astăzi se semnează protocolul pentru construcția marii moscheii la București

Ceea ce nu au reușit turcii prin războaie ani de-a rândul, a fost acceptat în schimbul unui ghips la picior de către fiul comunismului, Victor Ponta.

Astăzi se semnează protocolul pentru ridicarea marii moschei de la Bucureşti. Documentul va fi parafat de secretarul de stat pentru Culte şi de Muftiul Cultului Musulman din România. Moscheea va fi ridicată pe un teren de 11.000 de metri patraţi acordat gratuit de Guvern. Moscheea va avea o capacitate de o mie de persoane.

 

În timp ce comunitatea musulmană turcă a primit undă verde pentru a construi o moschee la Bucureşti, România primeşte la schimb un spaţiu pentru a ridica o capelă şi un cămin pentru pelerini.

Șeful Guvernului a spus că terenul este oferit Patriarhiei Române „în condiţii de reciprocitate”, dar că acolo nu va fi ridicată o biserică, ci doar o capelă, aşa cum prevede documentul negociat cu partea turcă.

Discuţiile preliminare dintre România şi Turcia, pe tema construirii unei moschei şi a unei biserici, au început imediat după Revoluţie. După aproape 25 de ani, abia acum sunt puse la punct detaliile din acord.

Foştii miniştri de externe spun în ce condiţii s-au purtat negocierile de-a lungul vremii.

„În acea perioadă nu existau tentaţiile islamizării, nici derapajele de la democraţie, nici reprimările violente ale manifestaţiilor din Istanbul. În acel context, nimic mai firesc, discuţia, printre altele, a acestui schimb spiritual, religios prin care Turcia ne dădea voie să facem o capelă ortodoxă la Istanbul şi noi le permiteam construcţia unei moschei pentru turci”, a declarat Teodor Baconschi, fost ministru de externe.

În prezent, cei 30.000 de români din Istanbul merg la o biserică construită de Constantin Brâncoveanu, împrumutată de la comunitatea grecească.

Terenul pe care comunitatea turcă va ridica moscheea se află în zona Romexpo şi are o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi. Pământul va rămâne, însă, în proprietatea Secretariatului de Stat pentru Culte, iar Muftiatul, care se va ocupa de ridicarea moscheii, are drept de folosinţă gratuită timp de 49 de ani.

Banii pentru construcţie îi va da statul turc. Se estimează că moscheea va costa peste un milion de euro.

3561 / 4080

7 Comments

 1. Mitica 28 July 2015 at 19:49

  Acum de ce nu spune nimic Remus Cernea?

  1. admin 1 August 2015 at 12:23

   pentru ca e un anti-roman si un anti-crestin

 2. mihai 29 July 2015 at 23:28

  batjocura totala, oameni ca vlad tepes , stefan cel mare, mihai viteazu s.a se rascolesc in mormant

 3. valentin 6 August 2015 at 0:31

  cred că important e că ne putem ruga și harul lui Dumnezeu lucrează. Doamne miluiește !

 4. jurcovici200 17 August 2015 at 15:12

  Victor Ponta cu siguranta este platit sa faca acsete jocuri murdare.
  De abia astept ca noi romanii prin semnaturi sa-l demitem de la putere.

 5. Cristi 18 September 2015 at 13:13

  Nu este nevoie de salutul legionar ca sa fii crestin ortodox si un bun roman. Ponta a dovedit ca nu este decat o lepadatura care va ramane in istorie ca unul dintre marii tradatori si vanzatori de neam. Si sa dea Bunul Dumnezeu ca tradarea sa sa se intoarca impotriva lui si a complicilor sai ( inclusiv a celor din conducerea superioara a BOR) asa cum s-a intors impotriva lepadaturilor din familia Cantacuzinilor care au vandut pe Brancoveanu si care au fost omorati de turci nu lmult dupa fata lor josnica! Sau, cum spune Balada Constantin Brancoveanu:
  Dare-ar Domnul Dumnezeu
  Sa fie pe gandul meu
  Sa va stergeti pre pamant
  Cum se sterg norii la vant
  Sa n-aveti loc de-ngropat
  Nici copii de sarutat!

  In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin!

 6. marian 19 September 2015 at 19:54

  Sa nu uitam: cel care a semnat protocolul de construire a unei moschei la Bucuresti, a fost T.Basescu in anul 2014.“Aş vrea să încep cu o problemă care a fost în oarecare dispută azi dimineaţă. Am verificat şi vă pot spune că, într-adevăr, Primăria Capitalei a declanşat procedurile pentru alocarea unui teren pentru o moschee”, i-a spus Băsescu premierului turc, în debutul întrevederii cu acesta.

Leave a Reply

Required fields are marked