Danion2UPDATE: Danion Vasile: Lamuriri prin documente – de ce nu am trecut pe stil vechi

Am aflat cu surprindere de următorul articol, publicat de teologul Danion Vasile pe blogul său:

Cu ajutorul lui Dumnezeu, începând de azi, am decis să intru în Biserica Ortodoxă din România, cunoscută ca Biserica de stil vechi (https://www.mitropoliaslatioara.ro/eclesiologia.php). Am considerat necesar să fac acest anunț după ce, cu ani în urmă, eram acuzat că sunt „stilist”, fără să fiu. Fac acest pas nu din cauza schimbării calendarului, ci din cauza ereziei ecumeniste, pentru care schimbarea calendarului – care s-a făcut pentru prăznuirea comună cu celelalte confesiuni, cum arată Enciclica patriarhiei ecumenice din anul 1920, iar nu din motive astronomice, cum vă spun cei de stil nou – a fost doar o etapă.

Danion Vasile,
Duminica Floriilor, 2015

Din respect pentru toată activitatea sa mărturisitoare de până acum, mă abțin de la comentarii și vă readuc aminte cuvintele Părintelui Justin, de care trebuie să ne ținem până la moarte, referitoare la conducerea celor de pe stilul vechi din România:

Parintele Justin se delimiteaza clar de stilistii din Romania: Este erezie sa te desparti de Trupul Bis­ericii

Dar trebuie să știm că Scopul schimbarii calendarului: SCINDAREA BISERICII, iar a părăsi din nou Biserica din cauza calendarului este o altă scindare. În caz de împărtășire împreună cu ereticii a ierarhilor noștri, este clar că trebuie să ne găsim alți ierarhi, dar canonici, care păstrează comuniunea apostolică și care să condamne căderea ierarhilor noștri și să rupă comuniunea cu ei. Ferească Dumnezeu de așa ceva!