NEIN!klaus-iohannis-stop

Președintele Iohannis a respins legea pentru conferirea titlului de „Erou al Naţiunii Române” lui Avram Iancu pentru a atrage UDMR în noua majoritate parlamentară. Același președinte care nu-i retrage decorația ”Steaua României” lui Laszlo Tokes consideră că nu este cazul ca Avram Iancu să primească titlul de Erou al Națiunii Române!
În felul acesta, președintele României continuă politica compromisurilor grave cu UDMR din interesul de a aduce PNL la guvernare, direcție consacrată o dată cu votul din Parlament pentru scăparea lui Laszlo Borbely de urmărirea penală la care PNL a contribuit din plin.
Pentru cei care au avut iluzii cu privire la politica lui Iohannis, acesta este momentul adevărului. Statul român le-a dat decorații lui Laszlo Tokes, Kelemen Hunor, Marko Bela, Peter Eckstein Kovacs, pentru meritele lor deosebite în slujba României, dar nu este în stare să-i acorde lui Avram Iancu titlul de Erou Național.
Până când statul român nu va învăța să-și respecte eroii, dar îi va premia, în schimb, pe cei care au interese străine României, nu ne putem aștepta să fim respectați. Președintele Iohannis a comis o eroare de neiertat pentru că a respins onorarea lui Avram Iancu în schimbul voturilor UDMR. Pe această cale, trădarea intereselor României va continua cu succes sub mandatul actualului președinte.

Iohannis l-a spânzurat pe Avram Iancu la fel ca Csibi Barna

Cum a putut Iohannis să nu-i confere lui Avram Iancu titlul de Erou al Națiunii Române? Bine că Transilvania e plină de monumente în cinstea criminalilor Kossuth, Albert Wass sau Nyiro Jozsef, dar noi nu-l putem cinsti printr-o lege pe Crăișorul Munților. Înseamnă că Iohannis face același lucru ca Csibi Barna care, în 2011, la Miercurea Ciuc, a spânzurat o păpușă care îl reprezenta pe Iancu. Bine că statul român le-a dat decorații lui Laszlo Tokes, Laszlo Borbely, Kelemen Hunor, Marko Bela, Peter Eckstein Kovacs, pentru meritele lor deosebite în slujba României, dar nu este în stare să-i acorde lui Avram Iancu titlul de Erou al Națiunii Române! Rușine, Klaus Iohannis!

P.S. Câțiva cititori ai acestei pagini mi-au transmis reacția președintelui Iohannis la criticile privind respingerea legii Avram Iancu. Că el susține, dar mai așteaptă rezolvarea unor chestiuni procedurale. Răspunsul meu pentru ”bunele intenții” ale președintelui este următorul: întotdeauna când e vorba de istoria, drepturile și eroii românilor, mai sunt niște proceduri de îndeplinit, așa că se amână, când e vorba de drepturile altora, de salvarea corupților din UDMR, de străzile și monumentele horthyștilor, de decorația lui Laszlo Tokes, acolo totul este în regulă… Unii sunt mai egali decât alții în această țară, dar poate e o chestiune procedurală… Dar decorația lui Tokes de ce nu o ridică domnul Iohannis, tot din cauze procedurale? Formalitățile de ridicare au fost îndeplinite…

| facebook/primit pe e-mail