Nuland confirmă că legea Big Brother este impusă de Statele Unite, via NATO

Asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, a pledat în timpul întâlnirii cu liderii politici români pentru adoptarea așa-numitei legi “Big Brother” privind securitatea cibernetică, spun surse citate de televiziunile de știri. Diplomatul american ar fi subliniat și nevoia întăririi statului de drept, precum și necesitatea adoptării unui nou cod electoral.

 Reprezentantul Departamentului de Stat a încheiat, miercuri, la prânz, un dur diplomatic de forță în România, care a inclus întâlniri cu președintele Iohannis, premierul Ponta, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și liderii partidelor parlamentare.

Potrivit lui Alexandru Cumpănașu, președintele Asociației pentru Implementare Democrației, discuțiile Victoriei Nuland cu liderii politici s-au focalizat pe subiectul independenței justiției și cel consolidării siguranței cibernetice.

“Cu liderii politici parlamentari mesajele au fost legate de Justiție, de respectarea instituțiilor care fac parte din zona de Justiție, de a lăsa liberă judecarea unor oameni politici, anchetarea lor. Alături de aceste subiecte, din informațiile noastre, s-a discutat atât cu liderii politici, dar în special cu decidenții instituționali, și despre legi care să întărească lupta împotriva terorismului. Știți că avem o dezbatere publică despre cele trei legi: legea privind retenția datelor, legea privind cartelele pre-plătite și legea privind criminalitatea informatică”, a comentat Cumpănașu pentru DC News.

“Din informațiile mele, SUA văd necesară o urgentare a implementării acestor legi și altor măsuri care să ducă la reducerea terorismului în Europa, dar și în regiune”, a punctat Cumpănașu.

Președintele AID spune că Statele Unite susțin “necondiționat” legile privind securitatea națională, “desigur, lăsând la dispoziția legiutorului și a societății civile să fie respectate drepturile omului, să existe garanții de control asupra serviciilor. Toate aceste lucruri sunt extrem de importante pentru SUA pentru că susținerea pentru lupta împotriva terorismului vine cu niște valori la pachet”.

Legile respinse de Curtea Constituționale, repuse pe tapet

Alexandru Cumpănașu nu crede că ar trebui să ne așteptăm la noi inițiative legislative ca urmare a recomandărilor Victoriei Nuland, dar apreciază că legile aflate în dezbatere publică, respinse anul trecut de CCR, vor fi “finalizate”.

“SUA sunt în favoarea acestei legi și cred că au fost discuții și astăzi, în sensul susținerii, lor cu decidenții politici (…) Din ceea ce știu, cu siguranță legea privind securitatea cibernetică a fost adusă în discuție pentru că NATO a dat SRI sarcina de a construi sistemul cibernetic al Ucrainei și atunci nu poți să contruiești sistemul al Ucrainei fără ca tu, România, să ai un sistem cibernetic protejat. Toate sunt la nivel de speculații pentru că n-am participat la acele întâlniri”, a arătat președintele AID.

dcnews.ro

3 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DOAMNE CE CRIMINALI DEMENTI!!!

  1. Pingback: AȘTEPTĂM DE ACUM PRESIUNI EXTERNE PENTRU FORȚAREA PARLAMENTULUI ȘI CURȚII CONSTITUȚIONALE DE A TRECE LEGEA SECURITĂȚII CIBERNETICE ȘI ALTE LEGI BIG BROTHER? | APĂRAREA ORTODOXIEI – Radu Iacoboaie

  2. Pingback: AȘTEPTĂM DE ACUM PRESIUNI INTERNE ȘI EXTERNE PENTRU FORȚAREA PARLAMENTULUI ȘI CURȚII CONSTITUȚIONALE DE A TRECE LEGEA SECURITĂȚII CIBERNETICE ȘI ALTE LEGI BIG BROTHER? | APĂRAREA ORTODOXIEI – Radu Iacoboaie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*