“Charlie”, o nouă religie? Se aprind lumânări, se bat clopote, se fac rugăciuni… în numele unui “dumnezeu” al ateilor

jesu-is-charlie

Se pare că și ateii au până la urmă un “dumnezeu”, pe care l-au numit “Charlie”. Fără Dumnezeul-Om, Iisus Hristos, oamenii au ajuns de multe ori să-și facă oameni-dumnezei.

6 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Charlie Hebdo nu e un caz unic. E o miniatură tristă a actualului comportament al Europei, un continent dominat de diverși Charlie Hebdo, mai mici sau mai mari, care își taie craca de sub picioare. Își bat joc de fundamentele societății în care trăiesc și deschid porțile barbarilor care stau să năpădească cetatea. Pentru că nu înțeleg că libertatea începe din domeniul ideilor și că unele idei au un foarte mare potențial de a submina civilizația.
    Acestea fiind zise, este cât se poate de clar că vina asasinilor nu este mai mică pentru faptul că laicismul franțuzesc le-a pregătit terenul.
    Eu însă nu sunt Charlie, pentru că nu mă alătur celor care își bat joc de regulile libertății când e vorba de alții, dar se așteaptă ca acestea fie respectate când e vorba de ei înșiși.
    Dumnezeu să-i ierte.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    între timp apărut la noi știrea despre octava ecumenică va avea loc de duminica viitoare:

    "Reprezentanţii celor şapte biserici istorice din Braşov, Biserica Ortodoxă Română, Biserica Romano-Catolică, Biserica Română Unită cu Roma (greco-catolică), Biserica Reformată, Biserica Evanghelică-Lutherană (maghiară), Biserica Evanghelică C.A. (germană) şi Biserica Unitariană, vor desfăşura începând cu data de 18 ianuarie „Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor 2015”. În timpul săptămânii de rugăciune pentru unitatea creştinilor 2015, creştini din întreaga lume vor participa la un program special de rugăciune. In acest an tema a fost aleasă de bisericile din Brazilia cu mottoul: Isus i-a spus: „Dă-mi să beau! Ioan 4,7”. În fiecare biserica se va începe rugăciunea zilnic la ora 18.00.

    Programul „Octavei ecumenice”
    - 18 ianuairie - Biserica Ortodoxa Sf. Treime Tocile, Str. Cpt. Ilie Birt nr. 34
    - 19 ianuairie - Biserica Evanghelică maghiară, Str. Iuliu Maniu Nr. 2
    - 20 ianuairie - „Biserica Neagra” Evanghelica, Curtea Honterus 2
    - 21 ianuairie - Biserica Reformata Centru, Str. Saguna nr. 3
    - 22 ianuairie - Biserica ortodoxa Sf. Mina curtea Spitalului Tractorul, Str. Oltet. 2.
    - 23 ianuairie - Biserica Unitariana, str. Victor Babes nr. 1
    - 24 ianuairie - Biserica Greco-catolica, „Sf. Petru”, Str. Zizinului Nr. 24/A.
    - 25 ianuairie - Biserica Romano-Catolica Sf. Petru si Pavel, str. Mursenilor nr. 19"

    toți vor să fie libertate numai să nu creadă drept în Hristos. De pacă ortodoxia i-ar forța să creadă. Am întrebat un preot despre ecumenism și a zis că poate avea și biserica catolica continuitate apostolica. explica el ca nu si-a pierdut continuitatea. apoi i-am zis de marii duhovnici cu viata sfanta ca au respins cu fermitate ecumenismul si nu au avut aceeasi atitudine ca cea de acum a unor clerici. a schimbat discursul si el - cam asa e , ca nu e bine ca la catolici s-a schimbat dogma, ... dar asa ar putea spune si ei despre noi....
    ecumenistii cam atat pot - sa schimbe discursul pentru a duce in ratacire pe credincios.
    Ecumenistii sunt eretici.

    • Valentin Dorneanu

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Sfântul Gheorghe Calciu Dumitreasa a zis să ne rugăm să dea Dumnezeu să nu reușească ăștia care vor să unească toate religiile.

      • Valentin Dorneanu

        Traiasca Legiunea si Capitanul!

        bineînțeles nici să nu participăm în nici un fel la rugăciunile lor, pentru că erezia ecumenism este cea mai mare ispită la ora actuală.
        Sfinte Gheorghe roagă-te lui Hristos-Dumnezeu pentru noi!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://revistaiosifvulcan.wordpress.com/teme/eseuri-si-studii/gheorghe-constantin-nistoroiu-%E2%80%9Eprigoana-contemporana-asupra-ortodoxiei-un-adevar-trecut-sub-tacere%E2%80%9C/

    • Valentin Dorneanu

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

      cred că își bazează afirmațiile pe unele teorii greșite cel care a scris articolul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*