Timisoara conferinta gaze de sist

Asociaţia Prologos Timişoara şi Asociaţia ProPhilharmonia vă invită Miercuri, 11 iunie 2014, la ora 18:45 la Filarmonica Banatul-Sala Capitol pentru a participa la o conferinţă şi dezbatere cu titlul “Gazele de Şist- Şansă sau Dezastru?”.

În cadrul conferinţei vor expune prezentări, încercând să dea răspunsuri la această dilemă invitaţii: prof. univ. dr. Vlad Codrea, geolog, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Petre Urdea, geolog, Universitatea de Vest din Timişoara, conf. univ. dr. Nicolae Diminescu, biolog, Universitatea de Vest din Timişoara şi ing. dr. Dimitrie Muscă, manager general al C.A. Curtici. Moderator va fi dl Ioan Savu.

Se încearcă clarificarea unor probleme, în contextul în care nu au existat dezbateri publice care să răspundă întrebărilor societăţii civile legate de această tehnologie controversată sau a riscurilor de mediu. Problematica este cu atât mai arzătoare şi locală, cu cât s-au dat concesiuni şi acorduri pentru exploatare în mai multe localităţi din judetul Timiş.

Intrarea publicului este liberă.