13-15 IUNIE 1990. Trei zile de război civil după ideologia bolșevică a lui Iliescu

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=wEc2BGVJwaA]

Să nu uităm acele zile însângerate. Să nu uităm morţii căzuţi atunci pentru Libertate. Să fim conştienţi că România nu-şi va reveni din marasm până când nu se va face dreptate celor ce strigă şi azi din morminte, părinţilor nemângâiaţi şi celor umiliţi.

Autorităţile au declarat că în zilele de 13-15 iunie 1990 au fost ucise 6 persoane, dintre care 4 împuşcate, peste 1000 rănite şi alte sute arestate. Sursele neoficiale atestă însă peste 100 de morţi şi mii de răniţi. Sute de cetăţeni au fost deţinuţi ilegal, zile la rând, la Măgurele, într-o cazarmă a fostei Securităţi. În săptămânile următoare, în cimitirul Străuleşti 2 au fost înumate zeci de cadavre, dintre care multe neidentificate. Autorităţile statului român nu au infirmat niciodată aceste cifre şi nu le-au putut combate prin argumente. Ministerul de Interne, SRI, Ministerul Apărării Naţionale nu şi-au asumat niciodată răspunderea atrocităţilor din acele zile. Nici un oficial nu a fost găsit vinovat pentru morţii şi răniţii din 13-15 iunie 1990.
Ion Iliescu a fost preşedinte al României timp de 10 ani (1990-1996; 2000-2004). Prin obstrucţii şi tertipuri ale autorităţilor, atât el cât şi ceilalţi coordonatori ai represiunii din 13-15 iunie  1990, au rămas nepedepsiţi, anchetele penale nefiind încheiate nici în ziua de azi. AU TRECUT 24 DE ANI…

Glorie eternă tuturor luptătorilor anticomunişti.

– FEDERAŢIA ROMÂNĂ A FOŞTILOR DEŢINUŢI POLITICI LUPTĂTORI ANTICOMUNIŞTI –

1 Comment

  1. OARE ACEȘTI EROI CARE AU LUPTAT ÎMPOTRIVA COMUNISMULUI NU MERITĂ RECUNOȘTINȚA NOASTRĂ ȘI DREPTATE CHIAR POSTUMĂ?

    Să nu creadă vinovații în frunte cu Ion Iliescu, autorii morali și executanții acestor ASASINATE care au fost linșaje publice și pentru toate aceste vătămări corporale, agresiuni împotriva ciivililor, pentru arestări etc., că dacă au scăpat de pușcărie și poate vor scăpa în continuare, că nu vor plăti.
    Dimpotrivă, pe lumea cealaltă, vor plăti cu mult mai greu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment
scroll to top