WEB-bor

De la schimbarea conducerii Protv  se observă că renumitul post de televiziune cam face lobby Patriarhiei, promovând pe de o parte bisericile cu sfinte moaște, evenimentele din Deal etc., fără a mai lua în râs pe “pupătorii de oase”, așa cum se întâmpla pe vremea fostei conduceri, iar pe de altă parte, și aici se citește cheia acestei colaborări, s-a difuzat o știre prin care este atacat un site 100% ortodox și asta pentru că, voit, reporterii pro-tv și consilierul Stoica nu știu să citească românește.

Mai precis, este vorba de un articol publicat pe sfaturiortodoxe.ro extras din cartea Tinerii și sexualitatea, scrisă de teologul Danion Vasile, care combate sexul oral, într-un dialog pe un forum cu mai mulți tineri care căzuseră în acest grav păcat. Doar că, reporterii protv arată în reportaj taman invers, anume că articolul promovează acest păcat. Scopul: închiderea celui mai longeviv site ortodox din România (cu peste 120. 000 de afișări lunar). Iată ce declară purtătorul de serviciu, împins mereu la înaintare, când e vorba de declarații josnice:

Internetul e plin de astfel de site-uri pe care Patriarhia Romana le-ar dori inchise. Reprezentantii BOR au reclamat la politie, in repetate rinduri, ca ele folosesc intr-un mod injust termenul de “ortodox”.

Constantin Stoica: “Se prezinta ca fiind site-uri ale Bisericii Ortodoxe Romane, dar nu au niciun fel de aprobare sau binecuvantare. Grav este ca ele nu aduc lumina in sufletele celor care intra pe aceste site-uri, ci dimpotriva mult mai multa confuzie.”

Inca de acum cateva luni, oficialii Patriarhiei au incercat sa afle cine controleaza acest site si altele similare, care, spun clericii, promoveaza o moralitate indoielnica, false valori crestine si promoveaza bigotismul si ezoterismul.

Motivul nu este acel articol, intenționat interpretat greșit, ci mulțimea de articole ce combat ecumenismul, actele cu cip, înșelările precum horoscop, OZN, Halloween, magie, yoga etc. Iar autorii acestor articole sunt în primul rând Sfinții, Marii Duhovnici și teologii mărturisitori ai Ortodoxiei.

Dar, după cum ne-am obișnuit deja cu dictatura tot mai evidentă impusă de ss Daniel, se pare că le-a mai rămas să controleze și mediul on-line, ce încă mai luptă pentru aducerea oamenilor la Dreapta Credință. Doar că așa ceva nu se poate, după cum spune în reportaj distinsa doamnă Director de la Institutul de Informatică.

Este drept că sunt și site-uri făcute de neortodocși, care să discrediteze Biserica, doar că nu trebuie puse la un loc cu site-urile ortodoxe, pentru că nu promovează ecumenismul propovăduit pe site-urile patriarhiei, mitropoliilor etc. Mai jos aveți reportajul cu pricina, de la protv: