APEL pentru oprirea hirotoniei întru episcop a lui Ieronim Crețu

hirotonie ieronim cretu bor

Frați ortodocși, din păcate de Înălțarea Domnului, joi 29 mai 2014, este programată hirotonia arhim. Ieronim Crețu în treapta de episcop vicar patriarhal. El a fost deja numit în această “funcție” încă din 2009, fără a se ține cont de abaterile sale grave de la Sfintele Canoane. Cum am si publicat la acea vreme, episcopul numit Ieronim Cretu a slujit în insula Patmos in anul 2009 alaturi de reprezentanti ai cultelor eretice: papistasi, protestanti, monofiziti. Mai mult decat atat, el a impartasit din acelasi potir pe toti cei de fata, fie ca erau ortodocsi sau nu. Dupa cum veti vedea in inregistrarile video de mai jos, acelasi lucru s-a intamplat si in anul 2007. Nimeni nu ne garanteaza ca astfel de fapte, sau poate unele mai grave, nu s-au mai petrecut si cu alte ocazii, descalificandu-l astfel pe sus-numitul cleric chiar si de la treapta de simplu credincios ortodox. Conform Sfintelor Canoane, care interzic cu desavarsire rugaciunea si partasia cu ereticii, Ieronim Cretu ar trebui caterisit si excomunicat din Biserica pana se pocaieste public de faptele sale smintitoare si prin care a vandut Credinta.

Este de datoria noastra sa ne mobilizam si sa ne exercitam dreptul pe care-l avem ca fii si madulare ale Bisericii, cerand Sinodului BOR sa renunte a-l mai hirotoni episcop vicar pe arhim. Ieronim Cretu. Putem face aceasta prin telefoane, scrisori clasice sau prin email la urmatoarele adrese:

Cancelaria Sfantului Sinod: Str.Antim nr.29 , Bucureşti, (tel) +40-21.337.08.30, (fax) +40-21.337.08.22, [email protected]

Comunicatii si relatii publice: Aleea Dealul Mitropoliei, nr. 25, 040163, Bucuresti IV (tel) +40-21.406.71.67, (fax) +40-21.406.71.72, [email protected]

Daca nu vor tine cont de cererile noastre, dupa cum ne si asteptam, ramane sa ne prezentam la locul unde se va oficia hirotonia si sa strigam: ”Nu este vrednic! Anaxios!”. Avem acest drept, daca stim ca are fapte impotriva credintei.

Citiți și: Presa electronica ortodoxa din Grecia face apel catre toti episcopii ortodocsi din lume impotriva hirotoniei ca episcop a lui Ieronim Cretu

Înregistrările de mai jos sunt grăitoare vis-a-vis de “ortodoxia” acestui viitor episcop.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=s26hcpQcxp8]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6cGEfdBf6W0]

20 Comments

 1. Patriarhul Daniel își dorește apropiați care să nu aibă credința cea adevărată și să fie fideli ereziei ecumenismului. În contextul ,,apropierii” de catolici (vedeți și întânirea recentă dintre Papa Francisc și Patriarhul Ecumenic Bartolomeu), numirea ca episcop vicar a lui Ieronim Crețu este de înțeles.
  DAR EL NU ESTE VREDNIC DE O ASEMENEA CINSTE! Unii dintre clerici cunosc acest lucru dar nu fac nimic. Tăcerea e de aur…

 2. și noi, cei mici, ce putem face ? Am în Bârlad o serie de preoți pe care i-am întrebat până anul trecut despre aceste probleme și m-au persiflat cu sau fără grație… nu le-a păsat și nici nu le pasă de sufletul omului.

 3. am realizat că nu mai am de ce să aștept de la ei vreun ajutor – preoții din orașul meu sunt pro-ecumenism, fie din convingere fie de teamă pentru funcții, bani și altele.
  Iisus Hristos poate totul în noi, iar noi întru El. Altfel trebuie să rezolvăm problema asta, nu cu ajutorul preoților, pentr că dacă erau interesați o rezolvau ei dinainte de a se fi mărit în acest hal.

  Hristos a înviat!

 4. Ierarhii și preoții voștri vă vor vinde. Acum prinde contur o realitate văzută dinainte de Sfântul Iustin.

  1. nu e bine să încercăm așa ceva. nici să nu ne gândim la astfel de lucruri. Doar să îi arăți canoanele sfinților părinți, unde se situează el față de ele și mai ales că prin participarea la erezia ecumenistă s-a rupt de Trupul Bisericii.

 5. ” și noi, cei mici, ce putem face ?”
  sa iei atitudine, sa scrii la episcopii, mitropolii, patriarhie, etc si sa le arati ca nu esti de acord. sa vorbesti cu enoriasii despre ecumenism. ai f multe de facut!

  1. sau ati putea sa nu ii considerati valida hirotonirea (ca oricum nu este de indata ce si cel care hirotoneste este eretic, deci lipsit de har)

   1. e o pedeapsă și pentru cel hirotonit dar și pentru cei ce hotărăsc hirotonirea unui eretic
    Am gasit mai multe date și cred că se poate face totuși ceva, sfinții au arătat ce:
    Sfântul Serafim Rose a combătut ecumenismul, unirea lui Atenagora cu Papa
    Intre anii 1966-1969 Eugene si Gleb au publicat in Cuvantul Ortodox articole care aratau abaterile Patriarhului Athenagora, cerandu-i sa se reintoarca la adevarata Ortodoxie. Spre a aseza evenimentele contemporane in perspectiva istorica, in 1967 ei au publicat si cateva texte de si despre Sf. Marcu al Efesului, marele marturisitor al Ortodoxiei care in veacul al XV-lea dejucase o incercare de unire a credintei ortodoxe cu ratacirea latineasca la Sinodul de la Florenta.

    Citiţi mai multe articole interesante pe siteul: http://ortodox.md/articole/cuviosul-seraphim-rose-despre-ecumenism-si-new-age/
    Moldova Ortodoxă

  2. am cam slăbit pentru că m-au luat în râs de fiecare dată preoții din bârlad și episcopia

  3. practic nu mai sunt ai mei – deja am văzut întâmplându-se ce a zis părintele Iustin , chiar dinainte de a fi zis el am văzut. De când am fost la el acum 5 ani și mi-a zis ceva în legătură cu situația asta … am văzut și partea cu ierarhii voștri vă vor vinde, preoții voștri vă vor vinde. cred că dacă eu mă mai duc pe la ei cu astfel de îndemnuri – să nu fie acceptată acea hirotonie îmi vor răspunde prin ceva f. enervant sau chiar mă vor face nebun , vor zice că îi hărțuiesc și să îmi amintească și de o posibilă plângere la poliție dacă nu mă retrag și nu plec acasă pentru că le pierd timpul.
   sunt sătul de fețele astea bisericești , nu mai am nici la ce biserică să merg.

   1. e f. greu să mai poți vorbi cu unii despre care știi că sunt mafioți, te îndeamnă sfaturi demne de eretici și cărora nu le-a păsat niciodată de tine când ai fost la ei. Ăștia sunt preoții din Bârlad și de la Episcopia Hușilor

  4. eu mai degrabă îi las așa – să piară pe limba lor și să meargă în ignoranța lor. Mă dezic de ierarhi și de preoți de aceștia, pe care i-am chemat în ajutor și de fiecare dată au rîs. Nu e nici un lup… e o oaie nebună… pleacă acasă, ne pierzi din timpul nostru prețios, foarte bine. Să le ajungă tot timpul, n-o să-i mai deranjez de acum.

  1. era în cipru și împărtășea împreună cu catolicii pe toți la un loc – ecumenismu practic.
   Părintele Iustin a zis că la ora actuală sunt ierarhi eretici.

   Am întrebat și eu la Episcopia Hușilor de ce cred ei că a zis așa Părintele (asta cam acum un an) și le-a și sărit țandăra – s-au enervat -Ce , ne faci pe noi eretici, ieși afară ! Da nu am zis eu că sunteți eretici, am pus o simplă întrebare. Se cam dau de gol prin atitudini de astea. Cred că și Corneliu Bârlădeanu a participat la o întâlnire ecumenistă la Bacău acu un an si ceva, nu stiu cand exact dar e aparuta pe un site o lista a rusinii cu evenimente ale ereticilor ecumenisti. Sunt Anatema ereticii si rupti de Biserica!

  2. In acele imagini se văd cum s-au adunat niște vrăjmași ai Bisericii, sunt lupi în piei de oaie !
   și creștinii trebuie să îl știe și pe acest Ieronim Crețu .
   ESTE ȘI EL UN LUP RĂPITOR! La fel ca Daniel Ciobotea, preaîndrăcitul patriarh.

 6. Sa nu le atribuim cuvinte prin care noi am fi judecati, e pacat sa fim considerati ca am judecat pe altii, sa ne primim o pedeapsa pentru niste cuvinte. Daca vedem ca nu vin acele asteptari care le avem de la ei, se obisnuieste sa fie lasati in pace pentru a nu ne murdari noi cu niste cuvinte care se intorc impotriva noastra, cum nu judeca David pe Saul . Asteptam unele atituidini dar daca vad ca nu face ceea ce eu as astepta, nu mai zic nimic poate mai tarziu o sa se schimbe ceva. Nu toti au acces la informatiile de pe net care arata ce rautati se pregatesc crestinilor, ce legi care indeamna la a savarsi pacate, mai ales cele din ue, care nu fac altceva decat sa impuna prin lege pacatele din Sodoma, celor de azi, impun sa nu mai pronunti cuvintele tata si mama, impun sa consideri normale cele despre care stim ca sunt un mare pacat si greseala. Nu toti stiu acestea si ar trebui sa stie si ei sa li se aduca la cunostiinta.

  1. deci să spunem măcar la creștinii simpli ca să îi știe și să se ferească de ei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 Comments
scroll to top