papa apostoliki diakoniaO oportunitate de a relansa angajamentul față de ecumenism și colaborarea cu Sfântul Scaun. În acest spirit, a fost întâlnirea dintre Papa Francis și delegația Apostoliki din data de 24 martie 2014. Delegația, condusă de directorul general episcopul Agathanghelos, este o organizație ecumenistă care promovează activitatea pastorală , culturală și a activităților editoriale de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Colaborarea culturală între Sfântul Scaun și Apostoliki Diakonia a fost discutată, începând cu îmbunătățirea relațiilor, în urma vizitei Papei Ioan Paul al II-lea la Atena în 2001. Și printre cele mai importante inițiative ecumenice este programul de vară de limbă neo-greacă și cultură ortodoxă care are loc în capitală, unde în fiecare an, sunt sponsorizate studiile elevilor catolici din universitățile pontificale. Vara viitoare programul sărbătorește a 10-a aniversare, ceea ce înseamnă că de acum înainte sute de studenți vor fi în măsură să profite de astfel de burse oferite de Apostoliki Diakonia. Mai mult, de doi ani la Institutul Pontifical Oriental un profesor de limba greacă modernă ține lecții deschise pentru toți elevii.

În timpul șederii lor la Roma, 21-26 martie, grupurile sunt programate pentru a vizita bazilicile papale Sf. Petru și Pavel – pentru a venera mormintele celor doi apostoli (nn. total fals – cei 2 apostoli nu au murit în acea regiune) – și pentru a se întâlni cu președintele Consiliului Pontifical pentru promovarea Unității Creștinilor, Arhivarul și bibliotecarul “Sfintei Biserici” Romane, precum și cel care se ocupă de Casa editorială a Vaticanului ( LEV ).

| traducere după osservatoreromano.va
eikona_fraggiskou