O nouă blasfemie la adresa adevărului biblic, bazată pe falsul giulgiu de la Torino

giugiu torino fals

Ca în fiecare post, mai ales în cel al Paștelui, mass-media și oamenii de pseudo-știință propagă atacuri asupra adevărului biblic și blasfemii la adresa Mântuitorului Hristos, cu scopul de a zdruncina credința dreptcredincioșilor și/sau ca o jertfă adusă tatălui minciunii, care este diavolul. La fel și știrea de mai jos vine să inducă în eroare credința despre Sfânta Cruce și despre modul în care a fost răstignit Mântuitorul Hristos. Este o idee satanică, pusă pe baza falsului giulgiu de la Torino, care a creat numai controverse, pe când adevărul este simplu și clar ca lumina zilei. Să ne ferim ochii și mintea de astfel de știri și “descoperiri”:

Timp de secole, biserica a reprezentat, in mare masura, rastignirea lui Hristos cu bratele intinse orizontal, pe o cruce. Insa oamenii de stiinta cred ca moartea lui Iisus a fost si mai cruda, pentru ca mainile ar fi fost batute in cuie deasupra capului.

O echipa internationala care a studiat Giulgiul de la Torino, care pare sa reprezinte un barbat care a fost ucis prin rastignire, spune ca artefactul sugereaza ca persoana care a lasat urma – Iisus sau altcineva – a avut corpul rastignit sub forma literei Y, potrivit New Scientist.

Giulgiul din Torino este cel mai studiat artefact din istorie, parerile oamenilor de stiinta fiind impartite in privinta lui. In timp ce unii sustin ca a fost creat in Evul Mediu, pentru a induce in eroare oamenii, altii spun ca infatiseaza, intr-adevar, trupul lui Iisus din Nazaret.

Pentru a investiga, un cercetator de la Universitatea din Pavia, Italia, a facut experimente “incercand” diferite pozitii de rastiginire in timp ce “sangele” s-a scurs in jos, pe mana, din locul in care giulgiul are imprimat un cui care a fost batut in mana.

Experimentul a aratat ca urmele de “sange” lasate pe giulgiu corespund unei rastigniri, insa numai daca persoana a fost asezata si batuta in cuie pe cruce cu corpul sub forma literei Y, nu T, asa cum este reprezentata rastignirea in majoritatea obiectelor crestine.

Dr. Borrini a spus: “Aceasta a fost o pozitie foarte dureroasa si care a creat dificultati in procesul de respiratie”. Se crede ca o persoana rastignita sub forma literei Y ar fi murit de asfixie. Dr. Borrini a explicat, la o intalnire din luna februarie a Academiei Americane de Stiinte Criminalistice, care a avut loc in Seattle, ca pozitii similare erau folosite in tortura medievala. Atunci, persoanele erau agatate cu incheieturile mainilor de grinzi, acestea fiind legate cu o franghie.

Prin urmare, daca Giulgiul a fost, intr-adevar, un fals facut in Evul Mediu, atunci el poate reprezenta practicile din acea perioada, nu cele din perioada biblica.

| obiectiv.info

4 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    AJUTATI PE FRATELE SACCSIV-VASILE SI FAMILIA SA CU O RUGACIUNE.

    Cine vrea si poate, va rog sa va rugati pentru fratele saccsiv-Vasile si pentru familia sa sa ii pazeasca si sa ii intareasca: Sfanta Treime, Maica Domnului, ingerii si sfintii.

    IUbi said, on aprilie 3, 2014 at 11:57 am

    auzi baietas tu vrei din nou o sesiune la facultate? ia vezi ca baietii ti-au pregatit un pat la ei in celula…din nou

    ai grija ce scrii pramatie infecta

    http://saccsiv.wordpress.com/2014/04/02/mai-e-nevoie-si-de-alti-traducatori-engleza-2/#comments

  2. Iacoboaie Radu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    UNDE ESTE LIBERTATEA DE EXPRIMARE GARANTATĂ DE CONSTITUȚIE?
    FRATELE VASILE (SACCSIV) A PRIMIT URMĂTORUL MESAJ:

    IUbi said, on aprilie 3, 2014 at 11:57 am

    auzi baietas tu vrei din nou o sesiune la facultate? ia vezi ca baietii ti-au pregatit un pat la ei in celula…din nou

    ai grija ce scrii pramatie infecta

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Esti sigur ca Giulgiul din Torino e fals? Poate sunt false doar interpretarile celor ce il "studiaza".

    Din cate tin eu minte, Pr. Serafim Rose nu era chiar asa de sigur ca Giulgiul ar fi fals. Bine, Pr. Serafim Rose nu a zis nici ca e autentic, a zis doar ca merita sa fie studiat bine inainte de a trage concluzii pripite.

  1. Pingback: IISUS HRISTOS a fost RASTIGNIT CU MAINILE DEASUPRA CAPULUI – ipoteza a oamenilor de stiinta ce au studiat GIULGIUL DIN TORINO. Pentru ca vin Sfintele Pasti … | Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*