IPS Justinian Chira a fost supus unei intervenţii chirurgicale de hernie

ips Iustinian ChiraArhiepiscopul ortodox al Maramuresului si Satmarului, IPS Justinian Chira a fost supus in aceasta dimineata, 2 aprilie, unei interventii chirurgicale. Medicii baimareni au ajuns la concluzia ca, din cauza starii precare de sanatate, se impune o operatie in acest caz.

Arhiepiscopul ortodox al Maramuresului si Satmarului, IPS Justinian Chira, a fost adus ieri, 1 aprilie, la Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare pentru investigatii medicale. In urma analizelor s-a constatat ca s-ar impune efectuarea unei interventii chirurgicale, dupa ce ierarhul maramuresean a fost diagnosticat cu hernie inghinala.

„Din cele spuse de medicii Spitalui Judetean se pare ca starea este buna. Noi ne-am ingrijorat putin zilele trecute, deoarece a recidivat o problema veche a dansului, e vorba de o hernie inghinala pentru care a mai fost operat in urma cu 16 ani. Medicii au stabilit ca este bine sa fie internat, sa i se faca investigatii. Ieri a fost internat la spital, iar astazi s-a luat hotararea ca cea mai buna solutie e operatia pentru a nu da nastere la complicatii”, a declarat purtatorul de cuvant al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, preotul Cristian Stefan.

Conform unor surse medicale, in jurul orei 11:00, IPS Justinian Chira a intrat in sala de operatie pentru a fi supus unei interventii chirurgicale. Operatia s-a incheiat in jurul orei 12:40, iar interventia chirurgicala a decurs fara probleme.Ierarhul se afla acum pe Sectia de Terapie Intensiva.

„Operatia a durat aproximativ o ora si jumatate. Ni s-a transmis ca totul a decurs bine si acum vedem pe mai departe cum decurge starea dansului postoperatorie”, a mai spus preotul Cristian Stefan.

IPS Justinian Chira implineste in acest an 93 de ani, fiind nascut in 28 mai 1921 in satul Plopis din judetul Maramures. Dragostea de a-l sluji cat mai bine pe Dumnezeu l-a determinat sa ia drumul Manastirii. Astfel in 12 martie 1941 intra in Manastirea „Sf. Ana” din Rohia, fiind tuns in monahism sub numele de Justinian (in 1942).

La 15 august 1942 a fost hirotonit diacon, iar la 17 aprilie 1943 preot la Manastirea Rohia de catre P.S. Nicolae Colan Episcopul Vadului, Feleacului si Clujului. Pentru meritele sale in conducerea manastirii, la propunerea P.S. Teofil al Clujului, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane i-a conferit, in anul 1967, rangul de arhimandrit, iar in anul 1973 a fost ridicat la rangul de arhiereu, fiind ales episcop-vicar la Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului.

In septembrie 1990 a fost ales episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului, fiind instalat la 11 noiembrie 1990. In aceasta calitate initiaza reorganizarea de curand reinfiintatei Episcopii a Maramuresului si Satmarului.

| emaramures

2 comments

  1. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne Ajuta!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    sa ne rugam pentru parintele nostrum drag Iustinian,un sfint printre oameni,,,,,,,Maica Domnului sa va ocroteasca si sa va acopere,bunule parinte asteptan sa auzim de bine. o turma mica din vilcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*