Șeful IICCMER, cel care i-a deconspirat pe torționarii Vișinescu și Fecior, a demisionat

Andrei Muraru, persoana  care i-a deconspirat pe  torționarii Alexandru Vişinescu şi Ioan Ficior, şi-a dat demisia de la șefia Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

Șeful IICCMER,  cel  care i-a deconspirat pe torționarii Vișinescu și Fecior, a demisionatAndrei Muraru a spus că a făcut acest gest în urma evoluțiilor politice din ultima vreme și, prin urmare, vrea să rămână loial celor care l-au sprijinit și l-au susținut. Muraru a fost susținut de PNL.

„I-am transmis premierului demisia, în această dimineaţă, nu am apucat să vorbim. Există regrete, cel mai important e că nu am văzut trimiterea în judecată a lui Alexandru Vişinescu şi a lui Ioan Ficior”, a spus Muraru.

El a adăugat că întârzierea cu o săptămână a gestului său nu are legătură cu vreo negociere sau presiune, ci cu aspecte interne.

Andrei Muraru a precizat la Digi24 că l-a anunțat cu puțin timp înainte de ora 11:00 pe Victor Ponta, prin urmare, nu a primit nicio reacție de la premier.

 Înainte de a conduce IICCMER, Andrei Muraru a fost, printre altele, consilier al Directorului General al Arhivelor Naţionale ale României (detaşat de la Cancelaria Primului-Ministru) – octombrie 2007 – aprilie 2009; şeful Serviciului Investigaţii Speciale, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România (octombrie 2007 – februarie 2008); şeful Biroulul Cercetare în Arhive, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România (iulie 2006 – octombrie 2007).

| dcnews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*