Revoltător: La un liceu din Covasna, elevii au fost obligaţi să poarte steagul secuiesc pe uniformă!

E zarvă mare printre tinerii care urmează cursurile Liceului Körösi Csoma Sándor din Covasna, după ce zilele trecute au fost anunţaţi că trebuie să poarte o uniformă pe care e inscripţionată şi sigla instituţiei – elementele de pe steagul secuiesc.

  • Soarele şi semiluna, însemnele care se regăsesc pe steagul secuiesc, sunt prezente şi pe uniformele elevilor de la Liceul Körösi din Covasna

În luna octombrie a anului trecut, conducerea unităţii de învăţământ a schimbat steagul liceului, înlocuindu-l cu unul în culorile şi simbolistica steagului secuiesc, soarele şi semiluna.

De câteva zile, elevii au fost anunţaţi că trebuie să poarte şi uniforme şcolare, care au inscripţionată aceeaşi siglă. Conducerea a transmis deja faptul că va verifica dacă elevii vor purta uniformele impuse. Directoarea liceului este Eva Becsek, membră a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), care are şi funcţia de consilier local.

Sabina, huiduită pentru tricolor

Acesta nu este primul incident apărut la liceu. În martie, anul trecut, poliţia a deschis dosar penal cu autor necunoscut în cazul elevei din oraşul Covasna care a fost ameninţată cu moartea pe o reţea de socializare după ce a purtat o bentiţă cu tricolorul românesc la şcoală, de 15 Martie – Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Sabina Elena (foto), elevă în clasa a IX-a, a povestit că a fost huiduită şi jignită de colegii de etnie maghiară, iar diriginta i-a confiscat bentiţa. După o anchetă, directoarea Liceului Körösi Csoma Sándor din Covasna şi cei doi adjuncţi au fost sancţionaţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) cu observaţii scrise.

UDMR negociază intrarea în Guvern

Principalele cereri ale UDMR pentru a accepta să intre la guvernare alături de PSD şi pentru a forma o majoritate lejeră în Parlament vor fi dezbătute astăzi la Tg. Mureş. În mare, se va cere Guvernului să renunţe la procesele intentate primarilor maghiari care au arborat steagul secuiesc pe instituţiile publice şi să se adopte însemnele minorităţilor pe stemele judeţelor.

| libertatea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*