Putin a semnat tratatul prin care Crimeea și Sevastopol devin parte a Rusiei. Obama convoacă G7

Președintele Vladimir Putin, premierul Crimeii, Sergey Valeryevich Aksyonov,  Vladimir Andreevich Konstantinov, liderul al Consiliului Suprem și Aleksei Mikhailovich Chaliy, primarul Sevastopolului, au semnat tratatul prin care Republica Autonomă Crimeea, unde Sevastopol are un statut special, devine teritoriu al Federației Ruse. Momentul a fost marcat de intonarea imnului Rusiei. Anterior, Putin a ținut un discurs istoric în fața Adunării Federale. Președintele a informat oficial Parlamentul Moscovei de anexarea Crimeii la teritoriul Federației Ruse, prima etapă legislativă pentru a încorpora peninsula în Rusia. “Astăzi, bazat pe rezultatul referendumului din Crimeea, aș vrea să transmit Consiliului Federal o cerere de acceptare a două noi părți constituente ale Rusiei, Republica Crimeea si orașul Sevastopol și să ratifice acordul de acceptare a Crimeii și a orașului Sevastopol ca părți ale Rusiei”, a spus Putin.
“Crimeea a fost întotdeauna parte a Rusiei” – Vladimir Putin

dcnews.ro

Rusia a ignorat apelurile și sancțiunile Vestului și a anexat oficial Crimeea, acțiune la care Vestul promite să răspundă cu sancțiuni economice și diplomatice. Președintele SUA, Barack Obama, a anunțat la câteva ore de la discursul lui Vladimir Putin că țările care alcătuiesc G7 se vor întâlni săptămâna viitoare în Olanda. Partenerul SUA, Marea Britanie, a decis să suspende cooperarea militară cu Moscova. Liderii Vestului au condamnat la unison expansiunea rusă, dar nu au fost expliciți cu privire la măsurile punitive pe care le vor lua împotriva Kremlinului.

“Am suspendat orice cooperare militară”, a declarat şeful diplomaţiei britanice, William Hague, în faţa deputaţilor, precizând că această decizie se aplică licenţelor de export, “creării unui acord de cooperare militaro-tehnică”, unui exerciţiu naval prevăzut anul acesta în comun cu Franţa şi Statele Unite şi schimbului de vizite la nivel de oficiali de rang înalt.

Statele Unite ale Americii au reacționat prin vocea vicepreședintelui Joe Biden. Aflat într-o vizită oficială în țara vecină Ucrainei, Polonia, a catalogat acțiunile Rusiei drept o “înhățare de teritoriu”. “Lumea vede dincolo de acțiunile Rusiei și respinge această fractura logică”.

Biden a ținut o conferință de presă comună cu premierul Poloniei, Donald Tusk. “Anexarea Crimeii de către Rusia nu poate fi acceptată de comunitatea internațională, inclusiv de Polonia. Într-un moment au fost schimbate granițele Ucrainei și situația geopolitică a acestei regiuni”, a declarat Tusk.

Vorbind despre comunitatea internațională, Vladimir Putin a căutat înțelegere în special la Germania, dar cancelarulAngela Merkel pare neînduplecată. Încorporarea Crimeii încalcă “dreptul internațional”, a comentat, scurt, liderul Executivului de la Berlin.

Franța a anunțat, luni, prin intermediul ministrului de Externe, Laurent Fabius, că statutul de membru al Rusiei în grupul G8 este suspendat. Parisul a revenit cu o reacție câteva ore mai târziu. “Condamn această decizie. Franța nu recunoaște nici alipirea regiunii ucrainene la Rusia și nici rezultatul referendumului”, a afirmat președintele Francois Hollande.

Un punct sensibil în cooperare economică franco-rusă îl reprezintă navele de război Mistral pe care Parisul urma să le livreze Moscovei. Germania și Spania au vrut și ele să încheie afacerea de 1,7 miliarde de dolari cu Rusia, dar liderii Kremlinului au ales să negocieze cu Franța. Liderii Hexagonului au luat apărarea acordului comercial în fața criticilor venite dinspre SUA și țările Baltice, care au avertizat că Vestul nu ar trebui să-i ofere lui Vladimir Putin arme pe care acesta le-ar putea folosi împotriva vecinilor.

Înțelegerea a devenit una cu semnul întrebării din cauza crizei din Ucraina. “Dacă Putin continuă în acest ritm, am putea lua în calcul anularea acestor vânzări”, a declarat, luni, Laurent Fabius.

dcnews.ro

25 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Stiu ca nu aici este locul comentariului meu, dar te rog frate Gabriel sa imi spui in legatura cu Iulian Capsali. Este bine sa il sustinem sau nu. Pana in prezent m-am interesat la doi duhovnici si mi-au zis ca nu trebuie sustinut. In schimb din partea altor duhovnici chiar renumiti, apar incurajari pentru IUlian Capsali.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      http://saccsiv.wordpress.com/2014/02/10/iulian-capsali-ii-ataca-furibund-pe-cei-ce-critica-homeopatia-adica-acea-teribila-inselare-bazata-pe-principii-eretice-si-fondata-de-un-mason/http://saccsiv.wordpress.com/2014/02/04/candidatul-iulian-capsali-institutul-cultural-roman-ortodoxia-si-democratia/Articolele astea m-au lasat cu un semn de intrebare ...

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Fratele Saccsiv a spus ce era de spus. Eu refuz sa am vreo treaba cu politica, sunt anti-politic. Romania se poate redresa doar printr-o alternativa la politica, cum a fost Miscarea Legionara.

      • Traiasca Legiunea si Capitanul!

        corect. Am inteles ca domnul Silviu Mihai Chirila doreste sa intemeieze o alternativa la ce este astazi. pe el se poate sustine?

      • Andrei-Catalin

        Traiasca Legiunea si Capitanul!

        Din pacate, in aceasta perioada, Sacciv a purtat o campanie de denigrare a lui Iulian Capsali. Nici linia acestui blog nu este mult diferita: se vede prin tacerea desavarsita pastrata asupra acestui subiect. Aceaste atitudini ridica semne de intrebare despre bunele intentii afisate pe aceste bloguri care se proclama ortodoxe.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    off topic IMPORTANTEXCLUSIV. Tânăr român AMENINȚAT CU MOARTEA de unguri pentru că s-a fotografiat cu drapelul României pe 15 martie FOTOhttp://www.dantanasa.ro/2014/03/17/exclusiv-tanar-roman-amenintat-cu-moartea-de-unguri-pentru-ca-s-a-fotografiat-cu-drapelul-romaniei-pe-15-martie-foto/

  3. Camelian Propinatiu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mai bine se amânau sanctiunile, era de preferat
    o amenintare inghetata. Asa, avem un semnal naiv catre Kremlin, interpretabil
    cum ca se poate continua chiar la proportii hitleriste! Soarta Estului o decide
    lasitatea occidentala, in special a britanicilor, care se tem pâna si de
    bulgari si români!

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Andrei Catalin eu pe Capasali niciodata nu l-am vazut fata in fata, de el am auzit acum cateva luni. La inceput l-am vazut un om deosebit, dar asta iarna am vazut o conversatie dintre dansul si alt domn referitoare la Parintele Gheorghe Calciu, la capsali nu mi-a placut atitudinea care a avuto fata de deshumarea parintelui. Este arogant. Imi pare rau ca nu am copiat conversatia respectiva. Dupa care am inceput sa ma interesez la persoane care il cunosc sa vad ce este cu el. Si mi s-a confirmat ca asa este Capsali. Dupa care am auzit ca el va candida la europarlamentare. Pai eu asa stiu ca Parlamentul European
    UE, Nato si alte asemenea organizatii sunt satanice. Daca nu crezi citeste putina istorie, documentatie si ai sa afle cu ce scop au fost create. Ele nici nu ar trebui sa existe dara sa mai mearga acolo un ortodox. este total gresit. foarte multi spun ce ai de pierdut daca il sustii? Pai pierzi prin faptul ca esti deacord cu asemenea organizatii. El daca ar vrea sa faca ceva sa faca la noi in tara cum a spus si fratele Gabriel. Sa faca o alternativa la ce exista azi, adica asemanator cu miscarea legionara, altceva nu se mai poate face. degeaba mergi acolo si esti singur in fata a cateva sute de europarlamentari si nu poti face nimic. Plus ca apare intrebarea pe cine sustine dansul?
    LA ora actuala in tara sunt probleme grave precum gazele de sist, cipurile care bat la usa. Despre acestea dansul nu vorbeste nimic ci doar sustinerea familiei, fiindca suna frumos si prinde la multi. Situatia in tara si in lume este dramatica, noi nu vrem sa vedem, lipsa locurilor de munca, necazurile de peste tot, divorturi, individualism, egoism.
    Dupa care am vorbit cu preoti despre dansul sa vad ce parere au
    si mi-au zis ca ei nu il sustin exact din motivele scrise mai sus. Mi-au zis ca daca e de facut ceva se face in tara, adica ajungi parlamentar de exemplu, si toate legile care se primesc de ;la UE aici in tara le respingi. Se mai pot intalni acei cativa parlamentari ortodocsi adevarati si sa mai faca rugaciuni, sa mai posteasca, si atunci vine si ajutorul lui Dumnezeu si legile respective vor fii respinse.
    Am vorbit cu un domn cu experienta in drept si care cunoaste bine ce inseamna UE, Nato, si mi-a zis ca jocurile acolo sunt facute si Capsali nu are ce face acolo.
    Acu ceva timp i-a fost propus lui Capsali de un grup de persoane cu binecuvantarea unui mare duhovnic sa faca in tara aici alternativa de care am vorbit, iar Capsali a refuzat spunand ca el doreste sa mearga singur la drum.
    De cand un ortodox adevarat merge singur, eu stiu ca ortodoxia inseamna unitate nu dezbinare, adica ne unim mai multi si facem ceva bun.
    Plus ca incearca dumneata domnule Andrei sa obtii semnaturi sa vezi cate poti obtine.
    Cineva il sprijina si acel cineva este din randul politicienilor.
    Asa ai sa zici ca foarte multi preoti il sustin. Asa este
    Este trist
    Am discuttat cu o parte din cei care il sustin si mi-au zis ca la inceput nu l-au sustinut dar dupa aia domnu Virgiliu Gheorghe i-a rugat sa il sustina fiindca sunt prieteni. Si foarte multi il sustin fara sa se intereseze de el. Nici nu il cunosc multi. Eu am primit n telefoane sa il sustin de la cunostinte, dar cand ii intrebam ce program are, ce vrea sa faca ei nu stiau, imi ziceau asa mi-a spus duhovnicul sa fac.
    Vedeti cate lucruri dubioase, la un ortodox niciodata nu vor fii lucruri ascunse sau dubioase.
    Capsali a fost la postul NAsul
    Eu l-am apreciat candva pe Radu Moraru, dar cand am vazut ca este prieten cu foarte multi politiceni hoti care au distrus tara , nu mi-a mai placut. eu de exemplu nu pot da o semnatura nici macar unui prieten daca ascunde ceva.
    Un ortodox adevarat nu ascunde nimic, totul este pe fata. Un ortodox adevarat dupa ce a facut un anumit pacat cat de mare ar fii , fuge repede la duhovnic si il spovedeste nu sustine in continuare ca el face bine ce face.
    despre homeopatie m-am documentat si am aflat ca este o practica pagana, nu este de la noi din tara, chiar daca unii dintre preoti o folosesc. Capsali declara in continuare ca el practica asa ceva si nu va renunta. Ai sa intrebi cum poate afecta.
    Pai poate, homeopatia este un tratament cu pastile in care producatorii is francezi, iar initiatorul acestei practici a fost un mason. Ei nu vor sa divulge reteta. Pai de cand in ortodoxie sunt secrete?
    Mai ales cand vine vorba de medicamente?
    Capsali nu este singur, ca nu avea nici o sansa, acum au inceput sa se afle cum ca el ar fii sustinut de politicieni cu anumite interese.
    La ora actuala el ar fii putut face altceva, sa lupte contra gazelor de sist, sa lupte contra cipurilor, sa lupte contra distrugerii familiei, dar in paralel, iaca vedeti ca el lupta cu ce doreste nu cu ce trebuie.
    Un ortodox practicant asa procedeaza?
    El este prieten cu anumiti politicieni.
    Nu am nimic cu el, repet nu l-am vazut niciodata in fata. Aceeasi parere o am fata de oricine, chiar si de dumneata domnule Andrei daca vei dori sa candidezi la europarlamentare.
    Gandeste te ca acolo majoritatea sunt masoni, si daca tot timpul esti gica contra iti risti viata a ta si a familiei, asta in cazul ca nu te gandesti sa taci.
    Daca va ajunge europarlamentar veti observa dand mana cu diferiti masoni doar ca sa nu fie ura intre el si masoni.
    aia is foarte versati in ceea ce fac, iar eu ca ortodox sa ma bag in iad trebuie sa fiu nu tare ci foarte tare.
    Imi asum multe.

  5. Andrei-Catalin

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Florin, daca aveai atatea informatii despre Iulian Capsali si o opinie atat de transanta despre (ne)sustinerea lui in PE, de ce ai mai pus aceasta intrebare? Si asta abia pe 18 Martie cand mai erau doar cateva zile de strans semnaturi ?

    In linkul de mai jos sunt suficiente argumente pentru sustinerea lui Iulian Capsali

    http://foaienationala.ro/de-ce-ne-implicm.html

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Fiindca vroiam sa stiu si parerea fratelui Gabriel.
      e normal sa afli parerea a mai multora. Nu are ce cauta intr un parlament antihristic.
      Oricine ar fii.
      Sau mai bine zis draga Catalin is un infiltrat sau un manipulator cum vrei sa ii zici. Asta se intampla la noi cand vii cu argumente impotriva unui lucru rau. Sustine ti-l dar nu uitati de dezastrul care se intampla in Romania. GAzele de sist, lipsa acuta a locurilor de munca, sincer sa iti spun nu imi arde sa sustin pe cineva care este inconstient.
      In ultimii ani am observat un lucru ingrijorator. Oameni cu o mare influenta ce o au asupra multor preoti, iar acei preoti ii sustin fara sa ii studieze. Asta se intampla si in cazul Capsali. Si uite asa daca le vii cu argumente contra oamenii imediat sar si spun: pai este sustinut de o gramada de preotii. Dar daca o sa ii luati la rand pe fiecare preot care sustine asa ceva o sa observati ca aproape fiecare din ei daca mergi sa ii intrebi de gaze de sist , de cipuri si alte probleme actuale, in contra luptei cipurilor, a gazelor de sist, la predica tac si vorbesc doar din evanghelie si spun ca totul este roz. Am studiat eu.
      Pai cum sa am incredere intr-un asemenea preot, pai daca el se afla intr-o eroare ce certitudine am eu cand imi spune sa sustin pe cineva intr-o cauza este si bine?
      Conteaza foarte mult in ce duh este cineva ca sa il poti crede. IAr dintre preotii care lupta contra gazelor de sist si a cipurilor si a altor mari probleme nu il sustin pe Capsali.
      Daca candida in tara il votam chiar cu doua maini daca se putea. Nu am nimic cu dansul.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Majoritatea gandesc ca tine si au senzatia ca e bine. Asa e azi, unde is multi sunt si eu ca este bine, dar nu e chiar asa. Azi este invers, unde sunt putini ar trebui sa fiu si eu fiindca dracul nu doarme si abia asteapta sa prosteasca pe mai multi, si pe aia mai putini nu prea reuseste, dar reuseste sa ii faca de neincredere. Ai sa vezi Catalin , mai spovedeste te sincer, roaga te mai mult si poate iti va lumina DUmnezeu mintea. Daca nu crede in continuare ca is un prost care incearca sa fie contra unui lucru bun si atat.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Apropo, eu am gandit totul strategic. Astept momentul de final ca sa il atac pe Capsali.
    Mai chiar asa s-a ajuns?

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In ziua de azi Basescu, POnta, Antonescu si alti securisti care au vandut tara nu mai sunt la moda, si acum baietii cauta oameni apropiati de ortodoxie ca sa ii sustina in politica. Fiindca lumea nu prea ii vor mai vota si ei stiu.
    La rautatea din societate din ziua de azi, sa ies eu sa ma bat cu pumnu in piept ca vreau candidez si sa obtin atatea voturi, cand otrodoxii adevarati tot timpul au fost de nesuportat de societate, vezi Corneliu Codreanu cat a rezistat, pentru mine apar semne de intrebare pt unu ca si Capsali.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Buna ziua,
    Citind acest articol,pe langa altele,si vazand si comentariile unora,as vrea sa formulez o parere.In primul rand,ca site care reprezinta o comunitate ortodoxa ar trebuii sa va limitati in a discuta subiecte politice doar in masura in care ele au legatura cu Biserica.In al doilea rand,majoritatea celor care scriu articole aici,din cate observ,nu poseda expertiza necesara de a dezbate asemenea subiecte ci doar de a reda parerea unor trusturi de presa mai mult sau mai putin aservite politic.O alta problema care am constatat-o este cea legata de lipsa unor argumente logice si pertinente,argumente ce sunt inlocuite cu niste pareri venite din crezuri sau credinte.Repet,hai sa fim cat se poate de obiectivi atunci cand vorbim de politica,alegeri politice sau de alta natura si sa prezentam argumente pro si contra.In esenta,plebea va fi spalata in continuare pe creier de asemenea siteuri cum este spalata pe creier si de siteurile guvernului si a altor corporatii.Inca ceva,cei care doresc renasterea Miscarii Legionare ar trebuii sa revina cu picioarele pe pamant deoarece acest lucru este aproape utopic.Cu stima,un biet om.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Nimic nu este utopic, daca e dupa Dumnezeu. Va rog nu excludeti pronia dumnezeiasca. Dupa modelul ML se poate construi oricand o alternativa la sistemul politic.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu reprezint trustul realitatea tv.
    Am scris mai sus, mi s-au alocat niste bani si trebuie sa imi fac treaba, sunt un manipulator.
    Manipulator care s-ar bucura ca cineva sa infiinteze o alternativa la miscarea legionara. Care sa faca ordine in tara asta, sa puna la punct pe cei care manipuleaza si care fura, care sunt vicleni. Pe cei care isi urmaresc interesul propriu desi sunt sustinuti de mii de oameni.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Din ce se observa se intelege din ce in ce mai greu ca niciun ortodox nu are ce cauta intr-o organizatie masonica, gen PArlament European. Cum sa obtii binecuvantare de la duhovnici pt asa ceva. Sunt inconstienti.
    Ce este asa greu de inteles?
    Chiar si fratele GAbriel daca maine ar decide ca vrea si el sa candideze acolo, eu nu il sustin.
    UE, NATO, PARLAMENT EUROPEAN sunt organizatii dracesti, puteti sa va documentati si veti afla.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Revin,debitezi niste aberatii fara margini,manat probabil de un fanatism dus la extrem.Sustii ca aceste organizatii sunt masonice.O organizatie nu poate fi alta organizatie.E ca si cum spun ca brutarie e un abator.Asta in primul rand.Doi la mana,masoneria este o organizatie cat se poate de secreta deci nu ai cum sa detii informatii directe.Toate informatiile pe care le ai,le-ai aflat de la alti oameni din exterior care iarasi nu detin informatii directe.E logic,e un cerc vicios.Hai sa lasam teoretizarea si sa incepem sa fim mai buni unul cu celalalt dar mai mult decat atat sa ne documentam din toate partile si debea atunci putem sa avem o parere.O seara frumoasa.

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cine vrea sa faca ceva, face aici in tara. Am o intrebare simpla: ce l-a oprit pe capsali sa candideze pt un post in tara noastra? De ce insista sa mearga acolo? Aici are sanse mai mari sa iasa si chiar sa faca ceva.

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    HAi sa devenim ecumenisti. Sa facem rugaciuni comune , ca doar inseamna iubire.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pe blogurile sacciv si apologeticum sunt doar fanatici, cine vrea sa vada iubire fata de ecumenism si de alte asemenea mari pacate recomand sa intre pe alte siteuri asa zise ortodoxe.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      ce frumos ai schimbat subiectul.vad ca ai ceva cu toata lumea,Hristos indeamna la iubire.nimeni nu o sa-ti impuna ecumenismul.inca ceva,vad ca postezi cu inversunare,ai o parere despre orice dar pun pariu ca nu ai pregatirea necesara si nu ai studiat in esenta niciun domeniu la care te referi.probabil faci parte din plebea spalata pe creier care crede in ceva ce i sa impus si nu in ceva ce a cercetat si crede ca rezultat al cercetarii minutioase.toate comentariile tale sunt generaliste si lipsite de argumente,arunci acuze in stanga si-n dreapta FARA DOVEZI.tara asta nu poate fi salvata de oameni ca tine.CITESTE ORICE,DOCUMENTEAZA=TE SI APOI SCRIE.nu o lua in nume de rau dar ai o gandire puierila.in final vreau sa sti ca sunt adeptul obiectivitatii de dragul adevarului.DOAMNE AJUTA!

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu am schimbat subiectul , am facut referire la iubirea de care vorbesti. Hai sa iubim orice, ce mai conteaza?
    Nimic nu intelegi, doar iubirea in Hristos este valabila. Am zis cu argumente ca nu pot sustine pe cineva care nu intelege ca nu are ce cauta intr-un parlament antihristic. Si dovezile la afirmatiile dumitale cum ca despre masonerie nu stie oricine, cum va explicati ca parlamentul european adopta legi anti ortodoxe: homosexualitate, lesbianism, legi pentru exploatarea gazelor de sist si alte tampenii? In mintea dumneavoastra astea nu au treaba cu masoneria. Apropo la masonerie Mitropolitul Serafim de Pireu zilele acestea a mai dat un comunicat in care explica ca masoneria este satanica. Genul de oameni ca dumneata au ajuns sa creada orice, asa a aparut si ecumenisul: hai sa iubim orice. Ce conteaza daca ai sau nu dreptate , trebuie sa ne iubim si nu avem voie sa ne mustram cand gresim. Desi Sf parinti spun exact contrariul. Cand spun ca nu sustin pe cineva nu o spun cu ura. Si nu fac nici o propaganda, ci unde se vorbeste despre acel subiect eu doar imi expun argumentele, nu atac pe nimeni. Cei ca tine au succes in viata asa este, ca mine nu, dar hai sa cercetam sa vedem cum este placut lui Dumnezeu nu noua. degeaba suntem diplomati si ne vorbim frumos, afisam fel de fel de blandeturi care is false, daca nu ne aflam in duhul adevarului. Un exemplu de urmat il avem de la Sf INchisorilor, de la Zelea Codreanu care niciodata nu au tolerat mizeriile si rautatea sau vinderea tarii.

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunteti incoerent domnule Radu, de la manipulator m-ati facut fanatic, iar acum sunt spalat pe creier. Hotarati-va si cu aia ramaneti.

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    rt.com/news/tymoshenko-calls-destroy-russia-917

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*