S-a lansat primul serviciu de căsătorii laice (atee) din România

S-a lansat primul serviciu de căsătorii laice din RomâniaÎncepând din luna ianuarie 2014, românii vor avea acces la un serviciu care există de mai mult timp în Occident: ceremoniile umaniste de căsătorie sau de botez.

Ceremoniile umaniste nu au nicio componentă religioasă, căsătoria sau botezul fiind oficiate de un maestru de ceremonii (oficiant) laic, el nefiind reprezentantul vreunui cult. Astfel de ceremonii pot fi oficiate în orice perioadă din an, inclusiv în timpul postului, scrie ro.stiri.yahoo.com.

Ceremonia laică este, precum cea religioasă, una simbolică. Statul nu recunoaște decât căsătoriile încheiate în fața ofițerului de stare civilă. Precum slujba de cununie de la biserică, nici ceremonia seculară nu încearcă să se substituie legilor statului: este doar o completare la căsătoria civilă, pe care o aleg, de regulă, cuplurile non-religioase.

Numite și ceremonii laice, aceste evenimente pot fi personalizate în funcție de dorința participanților, se arată pe pagina de Facebook a serviciului: “Spre deosebire de ceremoniile care urmează un orar strict, ceremoniile umaniste pot dura cât timp doresc participanții. Oficiantul își va structura discursul după indicațiile primite în cadrul discuțiilor preliminare”. Pe site-ul www.ceremoniiumaniste.ro sunt prezentați mai mulți tineri oficianți, iar cei care doresc o ceremonie umanistă de căsătorie sau de botez îl pot alege pe cel care le place cel mai mult.

| realitatea.net

2 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    biserica ce zice?
    sa se retraga asa ceva din romania, noi suntem crestini ortodocsi nu atei sau masoni sa avem asa ceva.
    cred ca e uraciunea pustirii sa traiesti ca un pagan fara SFINTE TAINE.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce aberatie..., ce tampenie... Daca tot sunt atei, la ce le mai trebuie alta cheltuiala? Sunt penibili. Faca aceasta campanie doar pentru incurajarea ratacitilor, ca sa le mai scoata un ban din buzunar si sa ii ingroape definitiv in armata satanista. "Cui" ii serveste un spectacol in plus? Cui?... - patronilor (perciunati) de bordeie. Doar asa pot fi numite aceste "institutii" promovate de demonocrati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*