Răspuns la denigrările monahului Filotheu: Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul

sf-efrem-sirul-13Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie.
Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, slugii Tale.
Așa Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin

Din lipsa condiţiilor de a publica, fratele Gabriel, iniţiatorul acestui blog, mi-a transmis că îi iartă pe toţi cei care l-au denigrat şi se roagă pentru ei să ducă lupta contra lumii păcatului şi nu contra fraţilor de mănăstire.

administratorul temporar al blogului

29 comments

  1. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    „Bucură-te Fecioară, nădejdea celor deznădăjduiţi şi celor biruiţi ajutătoare”

    O minune preaslăvită s-a petrecut astăzi în mănăstirea noastră, prin purtarea de grijă a bunului Dumnezeu, minune care ne bucură şi ne mângâie inimile, dar care ne şi îngrijorează în acelaşi timp.
    Astăzi, 11 ianuarie, 2014, icoana Maicii Domnului, din biserica Mănăstirii noastre, Paltin Petru Vodă, a izvorât şiroaie de mir, cu o mireasmă atât de puternică încât se putea simţi mirosul de mir atât în toată biserica, cât şi afară, în jurul bisericii.
    Această icoană este copie după originalul icoanei făcătoare de minuni, Axion Estin, din Sf. Munte Athos, icoană pictată prin osteneala, dragostea şi sârguinţa Părinţilor români din Sf. Munte şi dăruită spre mângâiere maicilor din mănăstirea Paltin Petru Vodă, pentru a alina durerea pierderii marelui nostru duhovnic, Părintele Justin Pârvu şi spre a ne fi sprijin şi povăţuitoare tainică spre mântuire.
    Această minune petrecută astăzi vine poate să ne încredinţeze de puterea acestei icoane cu adevărat făcătoare de minuni, sau poate ne atenţionează prevestind vremuri mai tulburi şi anevoioase pentru poporul dreptcredincios.
    De aceea ne simţim datori să întărim şi să sporim rugăciunile noastre, cerând Maicii Domnului să ne ierte pentru fărădelegile noastre şi să ne izbăvească din toate ispitele, nevoile şi durerile ce cu dreptate vin asupra noastră.

    MINUNILE Ce Se Arata sunt pentru intarirea noastra in Dreapta Credinta Stramoseasca Crestin Ortodoxa anume Credinta , Dragoste si Nadejde sa le avem mai presus de orice catre MAICA DOMNULUI si Fiul Ei PreaSfant ;
    MAICA DOMNULUI este Ocrotitoarea si acestui pamint de la Nistru pin'la Tisa -Gradina MAICII DOMNULUI
    insa prigoana vrajmasului prin slugile sale se arata si in manastiri nu numai in lume
    MINUNI SI SEMNE Se Arata
    Lacrimile MAICII DOMNULUI sunt si lacrimi de mir dar sunt lacrimi si de sange
    "MAICA DOMNULUI Sta in coate si genunchi si se roaga cu lacrimi de sange pentru Tara Fagarasului " Sfantul Parinte Arsenie Boca

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezu fie cu el si cu noi care inca HRISTOS DUMNEZEUL nu ne-a luminat (inca) calea spre ADEVAR SI CREDINTA.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De foarte multe ori comentarele mele au disparut fara motiv, pe un calculator apare comentariul meu in asteptare si pe alt calculator nu apare deloc, cineva cenzureaza corespondenta.V- am scris acum o ora sa cititi un articol dintr-un ziar in care se comenta despre fratii din aceasta manastire. A ajuns la Apologeticum mesajul meu?

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa fim alaturi de fratele Gabriel in greaua incercare prin care trece! Una din legile lui Murfy spune ca: "Iarta, dar nu uita"! Si nu poti sa uiti ca esti prigonit pe nedrept de catre asazisii "frati"! Ar fi mare pacat ca fratele Gabriel sa se retraga, blogul sau este o minunata sursa de invatatura si dialog pe teme religioase si in acelasi timp, este un foarte util mijloc de informare asupra actiunilor pro sau contra populatiei, intreprinse de vremelnicii guvernanti!De asemenea, pe acest blog se aduce la cunostinta celor interesati, adevarata istorie a romanilor!Frate Gabriel, fii tare, cere, si te vom sustine nu doar de aici, din fata tastaturii!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vreau sa apara pe acest site cuvintele "Da" daca a fost primit mesajul sau "Nu"
    Cine cenzureaza corespondenta afiseaza si comentarele mele doar la cererea mea, aceasta nu-mi spune nimic. Nu stiu daca au ajuns pe "Apologeticum". Rog raspuns.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Da, Elena. A ajuns mesajul tau. Legat de comunicatul Manastirii, acesta nu reprezinta decat pe o singura persoana, drept pentru care a fost scos de pe site-ul petru-voda.ro

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu ma refeream la ceea ce este scris in ziar despre monahul Teodot si fratele Gabriel.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Elena, am zis ca e doar parerea unei singure persoane, care din motive neortodoxe s-a refulat pe site-ul oficial al manastirii. A scapat de sub control, nu s-a consultat nici cu staretul si cred ca nici cu duhovnicul si a smintit pe cei ce erau deja smintiti. Restul oamenilor s-au convins ca persoana ce semneaza comunicatul e un caz patologic, ce trebuie exclus din monahism si ca acest blog deranjeaza prea tare fortele oculte.

      Nelutu, multumesc in numele fratelui Gaabriel pentru sustinere.
      Doamne ajuta.

      • Traiasca Legiunea si Capitanul!

        Admin, va rog, mai stiti ceva de fratele Gabriel? Este bine? Unde este acum? Va rugam, tineti-ne la curent. Multam frumos.

        Doamne ajuta!

        • Traiasca Legiunea si Capitanul!

          Vasi
          Fratele Gabriel este in manastire, dar nu mai are acces la internet si se pare i se va cere sa renunte la blog. Democratie de tip european, cum zicea un politruc.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt metode tehnice combinate care-ti dicteaza gandurile, sentimentele si care te face sa crezi ca sunt gandurile tale.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si sfintii au fost prigoniti pe nedrept. Uneori Dumnezeu ingaduie necazuri si pentru a ne smeri.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    e mare pacat ca se ajunge la asemenea situatii mai ales intr-o manastire, dar se pare ca diavolul e mai active ca oricand.
    iubirea dintre frati trebuie sa fie porunca cea mai vie in inima noastra.
    sa ne rugam la bunul Dumnezeu sa ii fereasca pe toti de ispite si amagiri, sa ii intareasca pe fratele Gabriel si pe par Teodot, o voce curajoasa si sa le dea gandul bun celor care au gresit inaintea lor.
    Doamne-ajuta!

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Aveti si sustinerea mea, chiar daca sunt un simplu cititor.
    "Pomul dupa roade se cunoaste"

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De regula,hotul striga:"hotii"! Se pare ca este valabila in cazul lui Filoteu !

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu ajutorul lui Dumnezeu, trece si asta. Tot trebuia sa se sparga o data buba.
    Doamne ajuta.

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ziua aparitiei acestei sminteli, 13 ianuarie, e mare , deci Sfintii Ionel Mota si Vasile Marin vor ocroti pe cinstitorii lor.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Iar 14 Ianuarie inseamna 5 ani si deci o zi de biruinta pentru Fratele Gabriel.
    Impreuna cu Parintele Justin.

  15. LegionarulOrtodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor, dar noi cei de aici, de ce nu ne cunoastem?.........Comentam, ne raspundem, dar multi nici nu stim cum ne cheama si din ce orase suntem!
    Incep prin a-mi lasa mailul, [email protected] id messenger: bobo.legionarul

  16. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am o idee:
    Rugaciune!
    Ne rugam toti la Sfantul Iustin si va fi bine!
    Alta data imi aduc aminte - ne rugam pentru sanatatea Sfintiei Sale, iar de acuma inainte ne vom ruga la el sa mijloceasca pentru noi catre Hristos!
    Doamne Ajuta!
    iertati-ma si Dumnezeu sa ne ierte, fratilor!
    Curaj, suntem ai Domnului! Maica Domnului cu noi si nimeni impotriva noastra!

  17. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    AXION ESTIN
    http://www.youtube.com/watch?v=1YuKaLzcq38

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeu sa-l ajute pe fratele Gabriel si pe toti cei de la Petru Voda,sa se iubeasca intre ei si mai ales sa faca ascultare ca de aia au duhovnic si staret.Multa sanatate tuturor

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Apologetica-"S. f.Ramură a teologiei sistematice care are ca scop apărarea și justificarea credinței creștine împotriva adversarilor prin probe raționale sau argumente logice; a fost inițiată în sec. 2-3 de către Iustin martirul și filozoful .................ș.a. – Din fr. apologétique (‹ gr. apologhitikos)".

    Talanti pe care ii primeste un om de la Dumnezeu, respectiv darul de a propovadui si marturisi dreapta credinta nu poate sa-i ia nimeni.
    Numele acestui site nu a fost ales intamplator.

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parintele Iustin a fost schimbat pentru scurt timp din functia de staret a manastirii pe care a ctitorito. Solutia -rugaciune. rabdare, smerenie.

  21. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    MAICA DOMNULUI Apara pe slujitorii Tai Adevarati din Sfintele Lacasuri si Manastiri
    MAICA DOMNULUI Apara pe monahii cei care sunt prigoniti pentru ADEVARUL Cel Curat si pentru slujirea Tainica dar in ADEVAR Curat Daruita Fiului Tau PreaSfant si Tie MAICA SFANTA
    MAICA DOMNULUI Ocroteste-ne si Ne Apara ca lupii in piei de oaie , cei vicleni coltii isi arata spre turma Fiului Tau PreaSfant si vor a o risipi
    MAICA DOMNULUI Apara pe cei ce sunt prigoniti pentru DREAPTA CREDINTA caci lupul paznic este pus la turma si mai marii BISERICII din Neamul SFANT de pe acest pamint la fiara sunt vanduti
    Amin.

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pr. Hariton a fost numit staret chiar de catre Pr. Justin, asa ca eu am (deocamdata) incredere in el si in deciziile sale. Hai sa nu ne apucam sa-l numim "prigonitor" sau mai stiu eu cum, ca e ca si cum l-am acuza direct pe Pr. Justin ca a facut o alegere gresita.

    De ravna suntem plini cu totii, dar ne mai trebuie si dreapta socoteala. Doamne ajuta.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Asa este. Parintele Hariton a si cerut scoaterea acelui manifest al urii de pe site-ul manastirii.
      Si ca fapt divers, dupa numirea parintelui Hariton de catre Parintele Justin, monahul filoteu a facut presiuni asupra fratelui Gabriel ca nu cumva sa publice inregistrarea, cu toate ca insusi Mitropolitul Teofan a cerut acest lucru. Iar cei care l-au sustinut si i-au oferit chilia in care sta acum parintele staret Hariton sunt chiar cei doi: m-hul Teodot si fratele Gabriel.
      Tot ei, cu binecuvantarea p Hariton au mers la Pungesti sustina oamenii, sa doneze acea troita ca sprijin pentru lupta cu vrajmasul din spatele chevron. Deci iata de ce crapa de invidie si ura acest ne-monah, ne-crestin numit Florin Gabriel Balan, alias filoteu, de care Parintele Justin i-a avertizat pe mai multi sa nu mai aiba de-a face cu el, ca este de-o mandrie luciferica.
      Si-apoi, ce minte bolnava poate sa spuna ca securitatea l-ar fi dezgropat pe p Calciu, ar fi lasat opamenii sa se inchine la sf. sale moaste si ar fi dorit punerea lor in biserica, la inchinat?

  23. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    prigonitorii sunt cei care se inchina si slujesc acest stat mamona
    prigonitorii sunt cei care lovesc si astazi cu inversunare in HRISTOS ca acum 2000 de ani
    priginitorii sunt cei ce vand pe HRISTOS asemeni lui iuda iscarioteanu
    si acesti prigonitori sunt in BISERICA ORTODOXA ROMANA numiti ca "ierarhi "
    Peste SFINTELE CANOANE ale SFINTILOR PARINTI se trece cu acordul acestui stat mamona intrucat antihrist dicteaza prin cei vanduti fiarei , din BISERICA ORTODOXA ROMANA
    buba cea ucigatoare este in interior pentru ca acesti serpi ai iadului au fost lasati in voie iar veninul este aruncat cu multa viclenie pe spatele acestui popor ce abia isi mai duce povara

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      http://saccsiv.wordpress.com/2014/01/15/mircea-puscasu-despre-misiunea-lui-victor-roncea-la-manastirea-petru-voda-unealta-monahul-filotheu-balan-primele-victime-apologeticum-si-monahul-teodot-urmeaza-monahia-fotini-revista-atitudini/