rfid card studentlati
Gata cu cititoarele de carduri. Directorul Colegiului Naţional “V. Alecsandri” din Galaţi, Vasile Ciuchină, susţine că în curând elevii de la această instituţie de învăţământ vor avea un sistem de siguranţă performant.

„Nu va fi pe bază de cititoare de carduri. Din experienţa altor licee, care au renunţat deja la sistem, am văzut că se făceau cozi interminabile la intrare, elevii fiind nevoiţi să aştepte citirea cardurilor. Ceea ce vom implementa la noi va permite verificarea cartelelor prin intermediul undelor radio, elevii neavând altceva de făcut decât să poarte respectivele cartele asupra lor, întrucât staţia va avea o acoperire de 10-15 metri de jur împrejurul şcolii. Fiecare elev va avea codul său unic de identificare şi aşa vom putea şti cu exactitate când a venit şi când a plecat de la şcoală. Vom avea o aplicaţie care ne va permite să le transmitem şi părinţilor acasă aceste date. Purtarea cardurilor va fi obligatorie prin regulamentul de ordine interioară şi vom stabili sancţiuni pentru cei care nu le vor avea asupra lor”, a spus Vasile Ciuchină.

Acesta susţine că banii au venit de la Primărie – în jur de 70.000 de lei, dar că suma este insuficientă. „La achiziţionarea cardurilor care sunt destul de scumpe, având aproape configuraţia unui telefon mobil, trebuie să cerem şi sprijinul părinţilor, întrucât fondurile de la Primărie nu acoperă decât o parte din sumă”, declară directorul de la CNVA.

| rtv.net