[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=hzCo_ZfWV5Q]

prospectiuni-budestiDupa cum reiese din articolul publicat in ziarul local “Ceahlaul“, un grup de cetateni din Neamt a depus o serie de plangeri si cereri de informatii la institutiile judetene – si asta la doar cateva zile dupa ce firma s.c. PROSPECTIUNI S.A. si-a inceput activitatile ilegale – dupa tiparul tupeist si agresiv prea bine cunoscut – de culegere de date seismice privind hidrocarburile conventionale si NECONVENTIONALE de pe raza judetului (pentru s.c. ROMGAZ S.A.).

Printre altele, cetatenii au aflat deja ca firma lui Ovidiu Tender nu depusese inainte de inceperea lucrarilor nici macar o notificare la APM Neamt – cu atat mai putin o documentatie tehnica sau o cerere pentru obtinerea unei decizii de incadrare a proiectului de prospectiuni (cum facusera  in jud. SB – si unde obtinusera in mod ilegal o decizie favorabila lor)… Dupa mobilizarea cetatenilor cei de la prospectiuni au informat APM Neamt ca “urmeaza sa inceapa lucrarile…”

Aceasta actiune in forta a ‘civililor’ din Neamt da curaj – pentru ca ea arata ca cetatenii sunt informati, interconectati, comunicativi si, mai ales, hotarati sa se implice fara ezitare sau frica fata de boierii economici alde Ovidiu Tender sau baronii locali precum presedintele CJ, Culita Tarata, pentru binele comunitatii lor.
Neamt, bun venit in clubul societatii civile protestatare! Puteti conta pe ajutorul nostru si pe solidaritatea noastra!

masina prospectiuni

Va prezentam, in premiera pe tara, eliberarea unei comune de sub ocupatie fracturista, in timpul record de 4 (patru) zile! Dupa ce s.c. PROSPECTIUNI S.A. a intrat aproximativ vineri, 24. 01. 2014, in mod ilegal si cu tupeul ce-i caracterizeaza pe terenurile locuitorilor din satul/comuna Razboieni, jud. Neamt, crezand ca-si pot face de cap ca in alte judete si localitati din tara, iata ca o mana de localnici le-au dat fracturistilor lui Ovidiu Tender cu flit, in regim de urgenta, determinand firma sa paraseasca astazi comuna. Au plecat cu bagaj cu tot: adica cu masini, echipamente, muncitori. Dar, mai ales, cu coada intre picioare…

Informatia am primit-o de la localnicul Ciprian Balan, acelasi care ma anuntase ieri despre activitatea ilegala de prospectiuni de pe raza comunei sale. …Iar astazi a trimis pe acest blog urmatorul mesaj:

“In premiera va anunt ca in sfarsit cele patru asociatii agricole ce-si desfasoara activitatea pe raza comunei Razboieni jud Neamt (Antal, Popa, Rusu si Dimon), le-au interzis accesul pe suprafetele lor, celor de la Prospectiuni SA. Plin de “modestie” spun ca la acest lucru am avut si eu o oarecare contributie !!! Am vrut sa le demonstrez in principal celor de la ziarul Ceahlaul care au dezinformat cititorii spunand ca sunt singurul din comuna care se impotriveste prospectiunilor acestei societati.”

Cei de la PROSPECTIUNI au plecat din Razboieni ca Terminator-ul, cu deja clasicul “I’ll be back!” Aparent ar avea de gand sa se intoarca in comuna, organizand o aburire dezbatere publica cu localnicii. Ce vor sa dezbata oare, ma-ntreb? Cat de ilegale sint lucrarile lor neautorizate de catre Agentia de protectia mediului? Sau de catre Consiliul judetean Neamt? Sau de catre Consiliul local Razboieni? Astea le stim deja. Iar de minciunile firmei sau ale unor satrapi de-ai ei nu are nevoie nimeni.
In orice caz, dincolo de partea legala a muncii lor – deloc simplu de rezolvat – vor avea probabil si mai mult de lucru cu munca de lamurire si convingere a localnicilor fara al caror accept sigur nu vor mai indrazni sa-si infiga un singur tarus in ogoarele ‘razboinilcilor’ din Neamt…

neuerweg.ro