Alertă in SUA: Apa din cel puţin 4 state, contaminată din cauza exploatării de gaze de şist

Chevron_in_Ecuador_gaz de sistIn cel putin patru state americane au fost primite sute de de plangeri privind contaminarea surselor de apa cu petrol sau gaz, iar poluarea a fost confirmata in cazul unora, se arata intr-un raport care arunca indoieli pe pretentiile industriei petroliere ca asemenea probleme apar rareori.

Associated Press a cerut date privind plangerile legate de exploatarile de gaze de sist in Pennsylvania, Ohio, Virginia de Vest si Texas, si a gasit diferente mari in felul in care autoritatile dezvaluie aceste probleme. Cel mai transparent s-a dovedit statul Texas, scrie ABC News.

AP a aflat ca numai in Pennsylvania s-au inregistrat in 2013 398 de reclamatii privind poluarea cu petrol sau gaz a surselor locale private de apa potabila, iar in 2012 au existat 499 de plangeri.

Printre motivele plangerilor se numara reducerea debitului de apa, poluarea cu gaz sau alte substante. Mai mult de 100 de astfel de cazuri au fost confirmate in ultimii 5 ani.

Una dintre familiile care a depus plangeri a obtinut o intelegere cu firma de exploatare, primind 1,6 milioane de dolari despagubire.

Extragerea combustibililor din depozitele de sist presupune pomparea a sute de mii sau chiar milioane de litri de apa, sare si substante chimice in pamant pentru a sparge roca si a elibera gazul. O parte din acea apa, impreuna cu apa subterana, urca apoi spre suprafata. Pe acest parcurs ascensional, lichidul ajunge in apa freatica, contaminand-o.

| Ziare.com

5 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Una dintre familiile care a depus plangeri a obtinut o intelegere cu firma de exploatare, primind 1,6 milioane de dolari despagubire."

    Sarmanul..., si-a asigurat drumul catre iad...

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Biserica lui Satana din SUA a prezentat proiectul unui monument al diavolului, pe care adepţii lui intenţionează să-l instaleze alături de clădirea Capitoliului din Oklahoma, unde se află Guvernul statului.
    http://romanian.ruvr.ru/news/2014_01_07/In-SUA-a-fost-prezentat-proiectul-unui-monument-al-diavolului-6293/

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    poate a donat banii celorlalte familii sa poata continua lupta. nu ai ce face cu banii cind totul e otravit in jur...

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Situatia e mult mai grava pentru ca acea apa e toxica pentru plante, animale. Se ajunge sa nu mai ai apa pentru ca ceea ce este nu poate fi consumat.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu stare de urgenta declarata in patru County's, Gradinite, scoli inchise, lume care se bate la figurat pentru o sticla de apa care nu mai este de gasit pe rafturile magazinelor, este suficient pentru a ne convinge ca resursele tarii noastre nu ne-au fost lasate pentru a fi spoliate nici de guvernatii corupti, nici ce corporatiile lipsite de scrupule. Suntem victime, asemenea cetatenilor din West Virginia si de fapt suntem mult mai mult deoarece la noi in tara nu avem dreptul sa protestam.
    Chiar si in SUA care are (o minima) legislatie, cel putin in mod aparent respectata, corporatiile au posibilitatea sa musamalizeze aceste scandaluri, reparatiile si restituirile facandu-se in final tot din banii publici. Pot spune ca in cazul tarii noastre, nimanui nu are sa-i pese daca vom trai cu apa de ploaie si ca ne vom adapta sa bem apa infestata cu chimicale, urmand astfel ca marile corporatii sa sprijine planul guvernantilor de a depopula Romania.
    Adaug cateva linkuri sugestive:

    West Virginia gov declares state of emergency for chemical spill
    http://www.trust.org/item/20140110003431-gjpoq/?source=search

    West Virginia chemical spill cuts water supply for thousands
    http://www.trust.org/item/20140110012433-u7lxf/?source=search

    Dangerous Elements Occur Naturally in Fracking Brine
    http://www.publicnewsservice.org/2014-01-02/environment/dangerous-elements-occur-naturally-in-fracking-brine/a36612-1

    DE ASCULTAT: http://www.publicnewsservice.org/cuts/36/rss-36612-1.mp3

    Groups Saying "WV DEP Ignoring Citizen Surface Mine Complaints” Turn to Feds -
    http://www.publicnewsservice.org/2014-01-06/environment/groups-saying-wv-dep-ignoring-citizen-surface-mine-complaints-turn-to-feds/a36664-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*