Pungeşti, locul unde jandarmii interzic colindele. 30 de ţărani intră în greva foamei

greva_foamei_pungestiLinişte, tihnă, mese îmbelşugate alături de cei dragi, asta înseamnă sărbătorile de iarnă pentru cei mai mulţi dintre români. Nu şi în “zona de siguranţă publică” Pungeşti unde, sătui de permanentele abuzuri ale jandarmilor care au ocupat comuna, pentru a asigura siguranţa utilajelor Chevron, 30 de localnici din Pungeşti au intrat, marţi, în greva foamei.

Ei protestează împotriva abuzurilor constante ale jandarmilor.

Localnicii au ridicat mai multe corturi şi au anunţat că intră în greva foamei pe termen nelimitat, declarând că s-au săturat de monitorizarea şi supravegherea agresivă a jandarmilor, care îi hărţuiesc în permanenţă şi îi chestionează de fiecare dacă când ies din casă şi merg prin sat.

Pungeştenii trăiesc de mai multe săptămâni o stare de permanentă hărţuire şi teroare, menită să îi aducă la limita rezistenţei pe toţi cei ce sunt împotriva exploatării gazelor de şist, pentru a renunţa la orice formă de protest. Jandarmii au cucerit practic comuna pe 2 decembrie, când Chevron şi-a trimis, pentru a doua oară utilajele în zonă. Vaste efective de jandarmi, acţionând în afara legii, după ce i-au împrăştiat violent pe localnicii ce încercau să blocheze înaintarea utilajelor, au luat în stăpânire satul, terorizându-i zi şi noapte pe săteni.

„Jandarmii au creat problemele începând din octombrie. Dar din 2 decembrie au creat multe probleme, au venit în forţă, au luat lumea la bătaie. Au venit noaptea la ora 4 şi au luat lumea la bătaie. Noi acum am intrat în greva foamei că nu suntem de acord”, a declarat Florea Grigoraş, unul dintre protestatari, pentru Epoch Times, remomorând inclusiv momentul când Chevon şi-a trimis prima dată utilajele în sat (jumătatea lui octombrie) iar sătenii ce formaseră un lanţ uman în drum au fost spulberaţi literamente de jandarmi, loviţi, bătuţi, intimidaţi.

Nu poţi să te duci, cum suntem noi la ţară, în mod normal noi avem WC în grădină. Ei nu te lasă nici măcar să te duci în grădină, te duci cu lanterna şi strigă la noi să stingem lanterna să trecem în casă. Mereu circulă de la Moara Sima pe toată raza comunei Pungeşti circulă toată noaptea. Acum circulă pe stradă ne filmează. Nu comunică. Noaptea ne legitimează şi ne spun să stăm acasă. Să nu mai ieşim pe stradă. Dacă te găsesc în grup de 3 persoane, mai mult de trei persoane te opresc şi cer legitimarea. Nu ai voie să circuli în grup mai mare de trei persoane”, a explicat acesta.

Cei care intră în greva foamei sunt oameni în vârstă, trecuţi de 50 de ani. La vârsta lor, greva foamei este un gest extrem, dar la fel de extremă este şi situaţia pe care o trăiesc. Ajunşi la capătul puterii, oamenii declară că vor răbda de foame atât cât îi vor ţine puterile şi sănătatea, declară liderul Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti, Constantin Pâslaru:

“Suntem aproximativ 30 de persoane, aşteptăm să se mai alăture şi alţi oameni din Pungeşti. Oamenii din comuna Ivăneşti se vor alătura acestei forme de protest. Este o formă de protest extremă pentru că situaţia este deja extremă. Vom merge până la capăt, dar ne vom opri în momentul în care vom vedea că, media celor care intră în greva foamei este de ceva la 50 de ani, oameni foarte în vârstă, lucrurile se agravează. Vom încerca pe aceşti oameni să-i lase pe cei tineri şi mai rezistenţi şi ei totuşi să şi-i petreacă cu linişte pace şi cum merită orice om care a luptat pentru libertatea asta pe care noi, cei de la Pungeşti, pe 2 decembrie am pierdut-o”.

“Ironia” situaţiei, jandarmii, plătiţi de la buget, din taxele pe care le plătesc inclusiv localnicii din Pungeşti, bat cetăţenii, pentru a proteja interesele unei companii contestate “atât naţional şi internaţional”, atrage atenţia Pâslaru asupra situaţie aberante la care s-a ajuns în statul “de drept” românesc.

„La ora actuală mai avem încă peste 250 de jandarmi aici. Ceea ce costă. Costurile sunt de peste 60.000 de euro. Este inadmisibil ca noi, contribuabilii, să plătim 60.000 de euro pe zi pentru ca Jandarmeria să protejeze o companie contestată atât naţional şi internaţional”, a declarat Pâslaru.

„Copiilor le-a fost interzisă serbarea de sfârşit de an în satul Siliştea. Obiceiurile de iarnă, care sunt sfinte în Moldova au fost de asemeni interzise. Fiecare încearcă să le păstreze şi să le lase urmaşilor, chiar şi acestea au fost interzise pentru că sunt considerate adunări populare. Oamenii nu pot să meargă liniştiţi pe stradă, dacă sunt în grupuri de 3 persoane sunt imediat opriţi, legitimaţi, filmaţi. Oamenii ăştia nu au mai făcut nimic altceva, e vorba despre pământ”, a continuat acesta.

Constantin Pâslaru susţine că în aceste condiţii „nu mai vorbim despre democraţia statului român, de libertate, care a fost aruncată într-o prăpastie. E grav ce se întâmplă, e foarte grav!. Punctul care a umplut paharul este lipsa de dialog şi aceşti jandarmi care ne hărţuiesc zi de zi aici. Violenţa cu care sunt ei prezenţi în zonă, interzicerea obiceiurilor de iarnă”.

Protestatarii au încercat să închirieze un autocar pentru a se deplasa la Bucureşti să-l „colinde” pe premierul Ponta. La scurt timp după ce au plătit transportul, reprezentanţii companiei au venit să le aducă bani înapoi spunându-le că „nu se mai poate” pentru că şi-ar crea probleme.

„Noi am vrut să venim în formă de protest să-l colindăm cu un autocar pe domnul prim-ministru, pe domnul Ponta. În schimb s-au făcut presiuni grave chiar ameninţări la adresa companiilor care ne-au oferit un autocar, plătite bineînţeles din banii noştri, să nu participe sau să nu ne dea acel autocar. În schimb noi suntem hotărâţi, oamenii sunt foarte hotărâţi să se jertfească pentru a-şi apăra pământul pentru un mediu de viaţă sănătos”, a continuat acesta.

Întrebat dacă au un mesaj pentru premierul Victor Ponta, liderul Mişcării de Rezistenţă din Pungeşti a declarat:

„Să se prezinte la Pungeşti, că să vadă diferenţa dintre aceşti oameni care protestează cu adevărat la Pungeşti, faţă de cei de la Roşia Montană, acei „mineri” care erau deghizaţi de fapt, un medic stomatolog a fost deghizat şi introdus acolo în mină etc. Acolo s-a prezentat repede domnul prim-ministru, să-i salveze, să-i scoată din mină.

Aici la Pungeşti chiar dacă am fost numiţi agenţi ai KGB-ului.. KGB-işti, oameni ai serviciilor. Vreau să-l asigur pe domnul Ponta că niciun KGB-ist nu s-a deghizat în ţăran român. Acestea acuzaţii au fost aduse să ne denigreze şi să părem „trădători”, ca opinia publică să se întoarcă împotriva noastră. Dar din fericire opinia publică, românul, s-a trezit şi-şi da seama că aceşti oameni sunt cauza tuturor problemelor”.

Constantin Pâslaru a prezentat revendicările protestatarilor: „Vrem retragerea jandarmilor, ridicarea stării zonei de siguranţă şi în primul rând să înceteze orice activitate compania Chevron pe raza acestei comune, atât timp cât pentru acel teren nu s-a dat o hotărâre a tribunalului. Respectarea referendumului. Respectarea cerinţei cetăţenilor care au adunat dublu semnături necesare pentru organizarea unui referendum în ceea ce priveşte demiterea primarului”.

„Imaginaţi-vă dumneavoastră că suntem cu toţii pe o plută în mijlocul mării şi cineva se apucă să facă o gaură în plută. El se apucă să ne spună că: nu, nu, nu, eu fac în partea mea de plută. Românul şi-a dat seama foarte bine ca această forare, explorare, exploatare poate afecta orice altă localitate din ţară. Încearcă să dezinformeze oamenii spunându-le că aceasta ne va duce spre independenţă energetică”, a concluzionat liderul Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti.

epochtimes-romania.com

6 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La Multi Ani Adminului si tuturor cititorilor! Va doresc Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi, pace si multa bucurie in sufletele dumneavoastra!

    Doamne ajuta!

  2. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cine se impotriveste Nasterii MANTUITORULUI pe acest pamint ca si acum 2000 de ani , vrajmas al lui HRISTOS este si slujitor al satanei sau fiarei se numeste
    cine se impotriveste Vestei Minunate de la BETHLEEM ca Azi MANTUITOR NI S-a Nascut este asemeni lui irod si blestematilor sai soldati ucigasi de prunci ...
    si nu va amagiti ca sunteti "crestini ortodocsi "...
    caci doar cu numele sunteti ca numele voastre va vor arata cum veti pieri in intuneric pentru ca nu ati slujit pe HRISTOS LUMINA Cea ADEVARATA nu L- ati slujit in cuvant si in fapta
    Ci nasterea Sa Cea DUMNEZEIASCA Ati Vrut a Ascunde si slujitori ai minciunei , ai tatalui minciunei ati vrut a arata ca sunteti dragi jandarmi

    cei care slujiti aceasta oranduia demonica in statul lui mamona

    Poate aceste cuvinte va vor aduce aminte cine sunteti si cui ati fost inchinati
    DOAMNE , MARIRE TIE
    amin.

    http://www.youtube.com/watch?v=rxGBCLJkCas

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    HRISTOS ? sau sau porcii din Gadara ?

    Lumină lină, Lumină lină
    Hristos să vină
    Azi să se nască
    Din nou să crească.

    Să vadă cum
    Din nou acum
    Oamenii sunt
    Cu inima de pământ.

    Pământ lipsit de dor
    Pământ nesimţitor
    Ce şade în drum
    O viaţă ca-n fum.

    Praf, fum, vis şi nălucă
    Un creştinism pe ducă
    Care acum se rezumă
    Doar la ce se consumă.

    Crăciun Fericit
    Purcelu-i servit
    Festin culinar
    Mai toarnă-un pahar.

    Mai ieri se putea auzi
    Cum Irod jertfea din nou pruncii.
    Mii de glasuri ce sfâşiau văzduhul
    Ale miilor de porci ce-n cocini îşi dădeau duhul.

    Măcel sacrificat în prag de Ignat
    Dar oamenii cred că nu e păcat
    Când ar fi trebuit să postească
    Nu carne şi jumări în tigăi să prăjească.

    Crăciunul şi Paştile, sărbători culinare
    Purcelul şi Mielul, băuturi în pahare
    Asta au înţeles creştinii că trebuie să facă
    Să bea, să mănânce şi să petreacă.

    Purcelul pârlit sau Mielul din iesle
    Şoriciul sărat sau Fiul cu tesle
    Festivitate şi Creştinătate
    Drumuri distincte, pagâne şi sfinte.

    Crăciunul şi Paştile
    Nu stau în mâncare
    În gastronomii
    Idei culinare.

    HRISTOS S-a născut
    De puţini ştiut
    În taină şi făr de haină
    În simplitate şi seninătate.

    Sărbători Fericite
    Cuvinte ştirbite
    De cadouri şi bibelouri
    De hrană ticsită, de multă risipă.

    Ce alegere tristă
    Crăciun ca-n revistă
    Ahtiaţi de merinde
    Şi nu de colinde.

    Dacă oamenii au fi trăit
    Aşa cum colindele au grăit
    Din îndemnuri sfinte
    Cu HRISTOS sus în minte.

    Ar fi preţuit şi ar fi păstrat
    Crăciunul curat, fără sânge vărsat
    Colinde şi rugăciuni
    Primite de la moşi şi străbuni.

    Vă rog fraţilor să mă iertaţi
    Şi să nu mă admonestaţi
    Că v-am ironizat
    Cum porcul l-aţi sacrificat.

    Am vrut doar să subliniez
    C-aţi uitat de al vostru Crez
    Şi c-aţi abandonat
    Pe Pruncul azi înfăşat.

    Sărbători culinare, bimilenare
    Trăite prin pântece
    Cu jocuri şi cântece
    Sms-uri primite, dar netrăite.

    Lumină lină
    Ce azi Te-ai coborât
    Lumea nu mai vede
    Că Tu, Te-ai născut.

    Cum sufletele noastre
    Le-ai primenit
    C-ai vrut să ne mântui
    Prea mult ne-ai iubit.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dragi Prieteni, eu am mostenit credinta ortodoxa de la bunica mea, ea m-a invatat sa zic Tatal nostru. Ea imi vorbea cu blandete si imi spunea despre Mantuitorul. Nu are rost sa mai dau multe detalii pentru ca sunt convins ca multi au mostenit credinta la fel ca mine. Bunica mea imi spunea cu bucurie ca ei nu cumpara nimic si toate si le gospadaresc singuri. Nu am inteles atunci importanta acestui lucru. Daca oameni ca bunica mea sunt siliti sa cumpere apa care o beau si o dau animalelor atunci implicit le va trebui bani. Oamenii acestia se vor transforma in oameni stresati care alearga dupa bani ca sa isi poata intretine existenta. Va trebui sa isi schimbe total viata. Femeile nu vor mai avea libertatea de a alege daca vor sa stea acasa sau nu. Vor fi obligate sa munceasca si sa fie stresate ca barbatii. Vor obligate sa poarte pantaloni (parintele Arsenie spunea ca femeia in pantaloni este anatema). Fiind stresate si femeile si barbatii, nu vor mai avea rabdare sa invete copiii credinta ortodoxa. Societatea va educa acesti copii. Asa incet dar sigur va muri credinta noastra ortodoxa. Eu sunt convins ca ei vor mai mult sa distruga apa decat sa extraga gazele pentru ca sa devenim dependenti da bani si de banci. Acum am realizat ca de 2000 de ani suntem in razboi continuu. Si am observat cu tristete ca toti oamenii care au iubit tara asta a noastra Romania au fost urgent omorati. De exemplu Antonescu, Ceausescu si Sfantul Zelea Codreanu au fost omorati pentru ca iubeau poporul asta. Eu nu stiu daca Antonescu sau Ceausescu au fost buni sau rai. Stiu doar ca iubeau Romania. Eu as vrea sa pot iubi si eu Romania pentru ca datorita ei sunt crestin ortodox. Oamenii acestia de la Pungesti au vazut ca le este amenintata de moarte credinta lor mostenita si pamanturile lor mostenite. Ei nu pot lasa armele jos si sa se prefaca ca este Craciunul in timp ce ei vad cum unii rup haina lui Hristos in doua. Am convingerea ca Hristos pe ei mai mult decat pe toti romanii ii binecuvinteaza si ii lauda pentru faptele lor vii in aceste zile ale Craciunului. Sunt dezamagit ca am povestit unor oameni despre faptele lor si am fost rapid repezit. Am observat totusi ca doi oameni de la biserica care au suferit foarte mult in viata lor au primit mesajul meu cu multa intelegere fata de oamenii de la Pungesti. Probabil ca asta ne trebuie ca sa intelegem, multe, multe necazuri si tragedii in vietile noaste ca sa ne putem numi crestini ortodocsi si nu farisei ortodocsi.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In semn de protest si solidaritate cu suprimarea libertatii pungestenilor de catre guvernul tiranico-dictatorial al anti-romanilor Basescu-Ponta, din acest moment, voi renunta definitiv la hrana "de dulce".
    Atata timp cat poporul meu sufera in alt colt al tarii, nici eu nu pot sa ma bucur sau sa am odihna, ci trebuie sa particip la jertfa lor.
    Doamne ajuta-ne.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce se mai intampla la Pungesti ? Parca nu se gasisera gazele de sist cu toata incercarea Chevronului ajutat de fortele sistemului .Ce se mai stie ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*