basescu_sorosrazvan ungureanu_rosia-montanaCompania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) este urmărită penal pentru evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani în dosarul de evaziune fiscală în care este arestat fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, iar Răzvan Alexe este inculpat, transmite Mediafax.

Prejudiciul a fost estimat la 35 de milioane de euro.

Citeşte şi: Dosarul Păvăleanu: Administratorul CJ Prahova, acuzat de evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, procurorul Roxana Armăşelu, Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) este una dintre firmele urmărite penal pentru evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani în dosarul instrumentat de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti în care fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului (SGG) Marcel Păvăleanu a fost arestat preventiv alături de alţi şase inculpaţi.

Citeşte şi: Mită de 5 milioane de lei pentru a face trafic de influenţă la preşedintele PSD al CJ Prahova. Răzvan Alexe, arestat preventiv

Conform sursei citate, RMGC este una dintre cele 132 de societăţi comerciale faţă de care se fac cercetări în acest dosar.

“Faţă de SC Roşia Montană Gold Corporation s-a început urmărirea penală la data de 18.11.2013 pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani. Faţă de reprezentanţii acestei societăţi nu s-a început urmărirea penală şi în dosar se efectuează cercetări faţă de un număr de 132 de societăţi comerciale”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, procurorul Roxana Armăşelu.

Ea a spus că nu poate face publice mai multe date din acest dosar.