OFICIAL: Conducerea Poliţiei Vaslui a emis o dispoziţie prin care comuna Pungeşti devine „zonă specială de siguranţă publică“, fapt ce presupune controlul strict al oamenilor şi vehiculelor care tranzitează localitatea.

Incidentele violente de sâmbătă de la Siliştea au determinat conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui să pună în aplicare Ordinul 60 din 2010 emis de Ministerul Administraţiei şi Internelor, ceea ce înseamnă că toată comuna Pungeşti este declarată „zonă specială de siguranţă publică“ pentru o perioadă nedeterminată.

Stire de ultima ora!!! In Pungesti e stare de asediu!
Libertatea intalnirilor a fost interzisa total! Oamenii nu mai au voie sa umble cate 2! Cum ii prind ca sunt cate 2, ii baga la duba!!! Doar in casele oamenilor se mai pot aduna oamenii. Probabil toate telefoanele in zona sunt ascultate masiv!
Din Pungesti vine lumea, adunati-va la fantana, ca nu se mai poate! Linia rosie a fost depasita de mult! De aici nu le-a mai ramas decat sa scoata mitralierele si sa ne mitralieze in stadion, cum a facut-o Augusto Pinochet, cel care i-a vandut pe chilieni baietilor scolii de la Chicago!

Jandarmii terorizeazã sătenii din Pungești!

Comuna Pungesti e împânzitã de jandarmi. Pe fiecare ulitã patruleazã câte 2-3 jandarmi. De asemenea, multe gospodãrii au în poartã câte un jandarm si oamenilor nu li se dã voie sã iasã din casã! De asemenea, zona e plinã de masini ale politiei. orice trecãtor este oprit si legitimat. Este interzis sã circuli în grupuri de peste 3 oameni! Deocamdatã nu a fost emis niciun comunicat de presã care sã explice mãsurile fãrã precedent si fãrã suport legal, luate în comuna Pungesti, anunta cotidianul Vremea Noua.

La Pungești Jandarmeria a instaurat starea de necesitate

UPDATE orele 14.10 În comuna Pungesti, satul Silistea Jandarmeria a instaurat starea de necesitate. Pentru ca existau informatii ca oamenii se vor aduna din nou sa protesteze impotriva faptului ca Chevron si-a reluat lucrarile privind ridicarea sondei de explorare a gazelor de sist pe terenul concesionat de la primarul Mircia Vlasie, ales de pungesteni in fruntea lor anul trecut, jandarmii au inceput sa aplice o lege care seamana foarte tare cu starea de razboi.

Constantin Paslaru ne-a relatat prin telefon: “Aici este stare de necesitate. S-au inchis toate barurile, oamenii nu au voie sa fie mai mult de trei pe strada, la fiecare colt de ulita sau drum sunt cate patru-cinci jandarmi care nu-i lasa pe oameni sa mearga pe drum, ii trimit acasa, li s-a interzice oamenilor sa se deplaseze iar daca trebuie sunt insotiti de jandarmi, tabara de rezistenta este incercuita de jandarmi – aflati in numar impresionant in zona, nu se poate intra acolo fiind declarata zona de infractionalitate. Masinile de la Chevron s-au intors, oamenii lor lucreaza nestingheriti, sunt paziti din metru in metru de jandarmi si aici este pur si simplu teroare. Nu se poate trece prin zona cu terenul Chevron, pe drumul judetean, decat in trafic, cu masini, dar si acestea sunt oprite si cei din ele sunt legitimati la sange si controlati la toate actele masinilor.”. In zona nu este permis accesul presei, mai informeaza cotidianul citat.

pungesti_chevron revine 8 dec
După o noapte de coșmar în Pungești, unde jandarmi mascați au haituit localnicii și activiștii prin tot satul, după arestări, bătăi, dosare penale și abuzuri de neînchipuit, Chevron a anunțat oficial în această dimineață reluarea activității la Pungești. Oameni fără Dumnezeu, care nu țin cont nici că e sfânta duminică.
Potrivit unui comunicat de presa, Chevron precizeaza ca vrea sa “realizeze in zona exclusiv actiuni de explorare, folosing tehnologii conventionale”.
“Prioritatea noastra e sa desfasuram activitati in mod sigur si responsabil fata de mediul inconjurator. Respectam dreptul persoanelor de a-si exprima opiniile, dar credem ca ele trebuie exercitate in limitele legii”, se mai afirma in comunicatul de duminica dimineata.

Romania TREZESTE-TE, te apara o bunica

Mai mult ca oricând vă cerem tuturor celor care ați fost în aceste două luni de rezistență lângă noi, cu sufletul sau aici, pe câmp, pe pământul nostru: AJUTAȚI-NE!
Nu îi lăsați să ne calce în picioare! Singuri nu le putem face față, sunt mulți, blindați și dispuși să încalce legi, drepturi, constituția, oamenii.
Pentru noi nu există cale de întoarcere. Facem un apel disperat către toți românii – veniți la Pungești!

DISTRIBUITI MASIV SI IESITI IN STRADA!!!
Proteste de solidaritate peste tot in tara si se tot organizeaza! Hai, scoate-ti orasul in strada si tu!!!
▬ Bucuresti – Universitate / 17:00
▬ Cluj – https://tinyurl.com/ProtestCLUJ
▬ Campeni – www.facebook.com/events/64917646510563
▬ Alba Iulia – www.facebook.com/events/242255889265548
▬ Craiova – https://tinyurl.com/ProtestCRAIOVA
▬ Oradea – www.facebook.com/events/683549488345708
▬ Radauti – www.facebook.com/events/674877445879068
▬ Tg. Mures – www.facebook.com/events/689474207752702
▬ Constanta – www.facebook.com/events/222404877931043
▬ Piatra Neamt – www.facebook.com/events/262743823877410
—————
▬ Hamburg – www.facebook.com/events/219022074944202
▬ Berlin – www.facebook.com/events/1404561313094143
▬ Paris – www.facebook.com/events/518728031557628
▬ Londra – www.facebook.com/events/719808488031654
▬ Montreal – www.facebook.com/events/487775371338513

11.54 Teroarea la Pungesti continua!!! Un grup de 15 protestatari veniti din tara din mai multe orase printre care Bucuresti si Sibiu care aseara au dormit cu totii la un satean din comuna Pungesti au incercat in urma cu putine momente sa se indrepte cu totii spre tabara Miscarii de Rezistenta din Pungesti pentru a continua protestele. Cum au iesit pe drumul principal o dupa cu jandarmi a venit langa ei si au incercat sa-i urce in dube cu forta pe motiv ca sant “grup organizat si nu au voie”. Imediat satenii din Pungesti au iesit din case si s-au alaturat reprezentantilor societatii civile printre care am recunoscut pe Alexe si Achimescu veniti din Piata Universitatii. Interventia satenilor a fost salvatoare, jandarmii batand in retragere, ne-a declarat in exclusivitate Zana Domitean cea care a fost de fata la intrega busculada creata!

10.46 Conform unuia din liderii Miscarii de Rezistenta de la PUNGESTI si anume Constantin Paslaru, escrocii de l-a Jevron si-au trimis de dimineata la prima ora sclavii ce lucreaza pentru ei sa reinceapa lucrarile si sa refaca gardul daramat ieri de catre manifestanti! In plus aproape un batalion de jandarmi au ocupat pozitii in zona, ca baraje militarizate si patrule permanente. Foarte grav este insa faptul ca celor cunoscuti pentru activitatile lor protestatare li s-a interzis accesul in zona, desi majoritatea taranilor au pamant acolo si ar putea desfasura unele activitati cum ar fi scosul pe pasune a animalelor pentru ca inca mai exista iarba pe camp. “E o tensiune mare in aer, oamenii sant foarte furiosi ca protestul lor de ieri nu a fost luat in seama dar increzatori pentru victoria reportata impotriva Chevronului. Lupta abia incepe, romanii ar trebui sa-si arate din nou solidaritatea fata de Miscarea de Rezistenta de la Pungesti si sa iasa cu totii la proteste”, ne-a declarat in exclusivitate acesta. Intrebarea noastra este, cati bani cheltuie autoritatile romane cu paza hotilor care vor sa ne fure bogatiile subterane si sa ne otraveasca solul si apa in cardasie cu tradatorii de politicieni si maleficul Ponta?!