Legea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex nu a fost aprobata

casatorie homosexualiComisia juridica a Senatului a dat raport negativ proiectului de lege initiat de deputatul Remus Cernea prin care se instituia posibilitatea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex.

Votul in comisie a fost dat in absenta lui Remus Cernea, initiatorul proiectului. El a aparut la sedinta dupa incheierea votului. Totusi, Cernea spune ca vrea sa lupte in continuare pentru drepturile comunitatii gay si doreste, printre altele, ca homosexualii sa-si poata lua impreuna credite de la banci.

“Comisia era mult prea hotarata sa respinga proiectul, ceea ce ar trebui sa ne ingrijoreze este atitudinea nedemocratica a acestei comisii. Aceasta unanimitate denota conservatorism excesiv si o lipsa de racordare la standardele europene”, a declarat Cernea.

Remus Cernea spune ca legea ar fi acordat drepturi firesti celor care doresc sa traiasca in parteneriat civil. “Legea priveste parteneriatul civil, in care acestia pot spre exemplu sa-si imparta bunurile dobandite in comun, sa lase mostenire, sa ia credite pe baza veniturilor”, a argumentat Cernea.

Remus Cernea a anuntat pe 12 aprilie ca doreste ca in viitor sa reglementeze parteneriatul civil intre persoanele de acelasi sex, motivand faptul ca fiecare om este liber sa faca ceea ce doreste, potrivit replicaonline.ro. Propunerea sa a starnit reactii virulente, iar un membru al Partidului Verde chiar a facut scandal la conferinta de presa sustinuta de Cernea.

In cadrul unei conferinte de presa sustinuta la biroul sau parlamentar, Remus Cernea a argumentat ca in multe tari din Europa acest lucru a fost reglementat, el dand ca exemplu Franta, acolo unde persoanele de acelasi sex se pot casatori, dupa ce in urma cu doua zile senatorii francezi au aprobat acest tip de casatorii.

RTV.NET

2 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru poponarul Cernea

    Trateaza-te omule! Esti bolnav.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Remus Cernea ori trebuie sa taca si sa oberserve conditia sa spirituala ori trebuie sa primeasca un glont si sa se duca dracu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*