comemorare RasnovDuminica 3 noiembrie 2013, ora 13, va avea loc comemorarea anuala de la Rasnov. Parastasul se va oficia ca in fiecare an in fata Monumenului ridicat in cimitirul Rasnov.
La Rasnov au fost asasinati si inmormantati 7 eroi legionari. Acestia se aflau internati in stare destul de grava la Spitalul Militar Brasov. Sanatatea lor se subrezise in lagarele de la Miercurea Ciuc si Vaslui si in temnita Ramnicul Sarat unde autoritatile ii tinusera internati fara nici o baza legala. In noaptea de 21/22 septembrie 1939 au fost ridicati din Spital, incarcati intr-o duba cu care au fost dusi la Rasnov unde s-a petrecut asasinatul.

Legionarii ucisi la Rasnov – scurta prezentare:
Traian Cotiga – comandant legionar, avocat, presedinte al Uniunii Nationale a Studentilor Crestini din Romania (1935), parlamentar (1937)
Emil Siancu – comandant legionar, capitan, cunoscut aparator al motilor, seful Garzilor Nationale din Alba Iulia (1918), parlamentar (1937)
Grigore Pihu – comandant legionar, seful judetului Durostor, economist al BNR (pana in 1938), parlamentar (1937)
Eugen Ionica – comandant legionar, inginer-chimist si doctor in stiinte al Universitatii din Paris, conferentiar universitar, organizatorul Laboratorului de chimie al Monetariei Statului, seful Asociatiei Prietenii Legiunii
Iuliu Susman – functionar, in timpul comunismului majoritatea membrilor familiei sale au fost executati sau au facut temnita ca participanti activi in rezistenta anticomunista
Gheorghe Proca – functionar
Ion Herghelegiu – comandant legionar, avocat

Va asteptam duminica la Rasnov ca impreuna sa putem rosti in numele lor PREZENT!

Cezarina Condurache