Protestatarii din Pungești sunt de neclintit şi se pregătesc de iarnă

Localnicii din Pungeşti nu renunţă la proteste. Mai mult decât atât, se pregătesc pentru iarnă: şi-au strâns provizii de mâncare, iar în câteva zile vor începe şi construcţia unei cabane în care să se adăpostească de vremea rea.

Locuitorii din Pungești, dar și activiști de mediu din București, Iași, Galați, Brașov, Sibiu sau Timișoara păzesc pe rând intrarea spre lotul de pământ unde urmează să fie amplasată prima sondă de explorare a gazelor de șist. Pentru că temperaturile sunt din ce în ce mai scăzute, oamenii spun că vor ridica o construcție provizorie din lemn pe terenul unui localnic.

„O să facem focul. O să vină un cort mai mare în care noi o să ne punem paturile în care să ne strângem toţi la un loc. O să se încălzească de la unul la altul. Dacă sunt mai mulţi oameni la un loc este mai uşor,” a explicat un activist.

Protestatarii primesc ajutoare de la localnici, dar și de la susţinători din toată ţara. În plus, în zona în care a fost stabilită tabăra a fost ridicată și o troiță. „Este forţa pe care ne-o dă părintele Iustin Pârvu să continuăm şi să rezistăm chiar dacă pe timp de noapte este destul de frig iar iarna ne bate la uşă dar rezistăm,” a spus Constantin Pâslaru, reprezentant PER Iași.

Duminică, protestatarii însoţiţi de localnicii din Pungeşti vor să meargă pe jos, cu căruţe şi tractoare, pâna la Prefectura Vaslui, pentru a-i da un memoriu prefectului Radu Renga.

5 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Incredibil!!! Nu este mai mare frustrare pe acest popor, decat sa se implice cetatenii personal in paza avutiilor acestei tari, deoarece in conducerea tarii au ajuns niste moluste criminale! Incredibil !!!

    Parca nu am avea destule probleme personale si de familie, acum trebuie sa ne pazim, de cei ce sunt pusi acolo in fruntea tarii sa ne pazeasca!

    Nu pot sa pricep cum se pot inghesui oamenii la sectiile de votare, sa numeasca in fruntea tarii, oameni care nu au nimic in comun cu credinta, tara si acest popor!

    Acesti criminali ce ne conduc de 23 de ani, sunt capabili de macel daca isi vad periclitata pierderea controlului acestei tari.

    Sa fim atenti mai oameni, sa nu cumva sa degenereze lucrurile, iar la urmatoarele alegeri, sa fim destul de isteti si lucizi, si sa facem ce trebuia facut demult: sa stam acasa!!!

    Trebuie sa se termine intr-o buna zi, crima si jaful impotriva acestui popor!!!

    Pana atunci, rugaciune si post !!!

    @ admin,

    Daca este vreo posibilitate sa ajutam cei din tara cu bani, alimente, echipament, pe cei de la Pungesti, anuntati aici modalitatile.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cosmin, ai spus lucrurilor pe nume. Chiar asa am ajuns, sa ne aparam de cei care ar fi trebuit sa ne apere, de cei pe care chiar noi i-am ales.

    Admin, am si eu o propunere. La un articol anterior ati trecut cateva numere de telefon si persoanele de contact. Cred ca pe aceste persoane trebuie sa le sunam pentru a afla cum putem ajuta. Daca se poate, va rog frumos sa reveniti cu aceste informatii (tel. si persoane de contact) la fiecare articol. Mai sunt persoane care intra pentru prima oara pe acest site si poate doresc sa ajute. Eventual, postate aceste informatii pe pagina principala a site-ului. Va multumesc din suflet.

    Doamne ajuta!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cosmin, am gasit articolul cu datele de contact.

    http://www.apologeticum.ro/2013/10/apel-de-la-pungesti-rezistenta-nevoie-de-ajutorul-intregii-tari/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*