Pr. prof. dr. Mihai Valică vine în sprijinul pr. protopop Vasile Lăiu

Dragi si iubiti cititori ai acestui forum de atitudine

Pozitia si atitudinea pr. protopop Vasile Laiu este una de mare cinste si binecuvantare pentru noi.
El reprezinta pozitia curajoasa a Episcopului locului si a tuturor preotilor din acea Episcopie. Cinste lor in frunte cu Episopul eparhiot.
Atitudinea lor actuala nu este singulara in istorie, ci, daca cunoastem istoria, Biserica prin ierarhii si preotii ei a avut mereu o astfel de pozitie eclesiala, consecventa si ferma pentru a-si apara credinciosii si tara. (vezi martirii inchisorilor unde sunt fff multi preoti, monahi si monahii).
Daca este nevoie putem veni si noi preotii din Bucovina sa aparam pe Vasluieni. Sa ne amintim ca pe 10 ian.1475 (lupta de la la Vaslui) vasluienii au dat o lectie zdrobitoare cotropitorului turc, prin dreptmaritorul Voievod Stefan cel Mare si Sfant. Sa citim si acatistul inchinat Marelui Voievod!
Recomand colegilor preoti sa citeasca duminica la Sf. Liturghie rugaciune pentru neam si tara a pr. Calciu si din Liturghier rugaciunea la navalirea vrajmasilor: “[…] precum se stinge fumul sa se stinga vrajmasii nostri si precum se spulbera praful de la fata vantului, asa sa piara taberile vrajmasilor si tradatorilor neamului nostru din fata dreptmaritorului nostru popor roman […], pentru ca sa trimita urgie, manie, suparare si îngeri rai asupra tuturor vrajmasilor ce se scoala asupra noastra, ca sa-i piarda pe dansii si sa surpe imparatia si stapanirea lor si sa curateasca pamantul poporului Sau, pentru marirea numelui sau, Domnului sa ne rugam!” (vezi Liturghierul din 1950, precum si Liturghierele mai noi).

“Doamne apara-ne de neamul acesta in veac!”

Cu nadejde la Bunul Dumnezeu si multa rugaciune vom scapa de cotropitori si jefuitori, impreuna lucratori cu tradatorii de neam si tara, alesi chiar de noi sa ne apere…!?,

pr. Mihai VALICA