Petiție împotriva emisiunii “Patru nunți și o provocare” de la pro tv, unde a avut loc o căsătorie între homosexuali

nu-emisiunilor-cu-gay-in-romania

Vă îndemnăm să completați un formular de sesizare la CNA cu privire la emisiunea de pe PRO TV ”patru nunți și o provocare” unde a fost promovată căsătoria unui cuplu de homosexuali. (s-ar spune că și IPS Teofan îndeamnă la acest lucru).
Pentru ca emisiunea aceasta să fie scoasă din program e nevoie să semnăm o sesizare la CNA. Aveți aici link-ul https://www.cna.ro/Formular-de-sesizare-Radio-TV.html trebuie doar să se compleze fiecare căsuță care are în paranteze ”(necesar)”, iar la secțiunea conținutul reclamației să se insereze următorul text:

“În data de 11 septembrie, începând cu ora 20:30 postul PRO TV a difuzat emisiunea “Patru nunți și o provocare“, în cadrul căreia s-au difuzat imagini de natură a bulversa dezvoltarea psiho-socială a copiilor și a persoanelor cu probleme de relaționare socială. Mai precis, în emisiunea în cauză s-a oficiat o “căsătorie” între doi homosexuali, lucru care contravine Codului Civil românesc aflat în vigoare, și s-a pus un accent excesiv pe momentele de tandrețe, (sărutări, mângâieri etc) arătate în prim-plan.

Mai mult, în cadrul aceleiași emisiuni s-au făcut remarci ofensatoare la adresa Bisericii Ortodoxe Române, comunitate al cărei membru sunt, împreună cu familia mea.
Consider emisiunea ca făcând parte dintr-un proces de reeducare prin divertisment, pentru ca reperele după care a funcționat societatea și familia până astăzi să fie distruse.

În numele copiilor mei, precum și al legislației CNA care pune pe primul plan protecția fizică, morală și mentală a minorilor, vă cer să opriți de la difuzare această emisiune și sa dispuneți sancționarea drastică a postului PRO TV.”

Nu durează mai mult de 2 minute să se completeze sesizarea.

Îndemnați cât mai multe persoane apropiate să facă lucrul acesta!

Pr. Bogdan Frăsilă
| Parohia Poienita

“Televiziunile sunt într-o permanentă luptă pentru supremaţie, pentru fiecare punct de rating care se traduce prin încasări substanţiale. Prins în hora unei competiţii dure, PRO TV forţează limitele de înţelegere şi de permisivitate ale românilor şi lansează pe piaţă o provocare şocantă. Conform unor surse din interiorul televiziunii din bulevardul Pache Protopopescu, echipa PRO pregăteşte o emisiune-concurs – “Patru nunţi şi-o provocare” – , la care va participa şi un cuplu de homosexuali! Debutul noului concept este anunţat pentru sfârşitul lunii august.

Asta, da provocare! pare să-şi fi spus cei care au gândit şi mai apoi au pus în scenă detaliile emisiunii care, cu siguranţă, va şoca şi va aduce în prim-plan viaţa cuplurilor de homosexuali. Şi asta, pentru că, după ce etapa preselecţiilor naţionale s-a încheiat, juriul a decis ca în cursa pentru premiul cel mare – o nuntă de vis, urmată de o lună de miere de neuitat organizate de trustul Media Pro -, să rămână patru cupluri. Astfel, au rămas în finală trei cupluri heterosexuale, formate din mire şi mireasă, şi, se pare, unul mai puţin obişnuit, format din doi bărbaţi, homosexuali, care vor să-şi unească destinele fără să le pese de prejudecăţile românilor neobişnuiţi cu astfel de show-uri. “Scenariul emisiunii cuprinde, pe lângă secvenţe care să contureze viaţa respectivelor cupluri (cum s-au cunoscut, ce i-a legat unul de celălalt, momente fericite sau mai puţin reuşite din viaţa lor, povestea lor în general) şi oficierea unor cununii de către preoţi”, ne-au dezvăluit surse din cadrul PRO TV.

Au adus preot din străinătate
Aceleaşi surse ne-au precizat: “În cazul celor trei cupluri formate din femei şi bărbaţi, nu au existat probleme în a colabora cu Biserica Ortodoxă Română, însă când a fost vorba să-i cununăm pe cei doi homosexuali, ne-am lovit de un refuz categoric. Biserica nici nu a vrut să audă! De aceea, pentru bunul mers al emisiunii care putea fi în pericol de a fi dată peste cap, am adus, din zona Marii Britanii, o preoteasă de o altă confesiune, care a oficiat slujba. Totul s-a desfăşurat pe malul Lacului Buftea, chiar pe platourile de filmare, unde cei doi homosexuali au fost cununaţi”.

Cum vor primi românii noul concept – inspirat din Occident şi de peste Ocean, unde două lesbiene au luptat pentru premiul cel mare într-un concurs similar -, vom afla la sfârşitul lunii august, când este programat primul episod al emisunii “Patru nunţi şi-o provocare”. În cazul în care homosexualii vor fura inimile juriului şi vor obţine mai multe puncte decât concurenţii lor heterosexuali, organizatorii concursului vor trebui să găsească o ţară în care legislaţia permite oficierea şi în actele civile a căsătoriei între două persoane de acelaşi sex, pentru ca, astfel, cei doi iubiţi să-şi poată primi premiul cel mare. “

6 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Buna seara! Tin sa va deranjez pentru cateva momente venind cu rugamintea la d-voastra de a ne promova magazinul online deschis in scop caritabil, singurul de acest gen din Romania cu produse pentru copii http://www.salveazaoinima.ro/ Cum doriti d-voastra in blogroll sau logo cu trimitere catre magazin, iar noi la randul nostru va punem logo pe magazin pe pagina sustinatori si pe pagina http://salveazaoinima.wordpress.com/
    Va multumim anticipat!
    Va rugam sa ne lasati un raspuns pe adresa de e-mail: [email protected]

  2. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Semnati cat mai multi aceasta petitie pe numele real pentru ca altfel caravana de hoti si talhari trece , jefuieste tot ce intalneste pe acest pamint si isi vede de treaba mai departe ...
    sa dam cartile pe fata si in Numele ADEVARULUI ce se numeste si este ORTODOXIA sa luptam ... pina nu este prea tarziu pentru ca
    HRISTOS este ORTODOX
    si
    "DUMNEZEU este roman "
    amin.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Deschiderea minei de uraniu la Grinties, "bomba nucleara" pentru turismul din CeahlauAutor: Roxana Garaiman Luni, 23 Septembrie 2013, ora 08:05

    Guvernul intentioneaza redeschiderea minei de la Grinties, Neamt, in contextul in care zacamantul de la Crucea (judetul Suceava), singurul exploatat in acest moment, este aproape epuizat. Noua exploatare promite si o uzina de preparare la Feldioara Brasov si implicit, sute de noi locuri de munca, in timp ce autoritatile locale din regiune prevestesc "moartea turismului" in Ceahlau.

    Valoarea totala a investitiei pentru deschiderea exploatarii de uraniu in permetrul Tulghes-Grinties, este de 407 milioane de lei, din care 322 milioane de lei reprezinta lucrarile de constructii-montaj, potrivit proiectului de hotarare de Guvern. Finantarea va fi asigurata din surse proprii ale Companiei Nationale a Uraniului, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Economiei - Departamentul pentru Energie.

    In urma investitiei, vor fi scoase anual din pantecele muntilor Ceahlau pana la 124.000 de tone de minereu de uraniu, timp de 9 ani, in conditiile in care mina de la Crucea, judetul Suceava se va inchide in 2015.

    Minereul va fi transportat pentru procesare la Feldioara, judetul Brasov, acolo unde CNU intentioneaza sa construiasca o noua unitate pentru prepararea minereurilor uranifere si de rafinare a concentratelor tehnice de uraniu.

    Studiul de fezabilitate a fost deja realizat, iar lucrarile de proiectare si amenajare vor incepe anul viitor. Noua fabrica va functiona intre 2016 si 2035 pe o suprafata de 147.000 mp, potrivit documentatiei depuse la Autoritatea pentru Protectia Mediului Brasov.

    Cererea crescuta la nivel international transforma uraniul in aur

    In nota de fundamentare a proiectului de exploatare a uraniului, se precizeaza ca dezvoltarea de noi centrale nucleare in lume plaseaza in centrul atentiei problema combustibilului, respectiv piata uraniului.

    "Sursa de combustibil este intrinsec fundamentala pentru sustenabilitatea oricarui sistem energetic. Astfel, pana in anul 2020 si ulterior, sursele de uraniu disponibile nu vor acoperi integral cererea iar preturile vor creste constant. Argumentele specialistilor se bazeaza pe planurile de dezvoltare a noi unitati nucleare (558 in diverse faze in intreaga lume, respectiv in constructie, planificate sau propuse). Previziunile referitoare la constructia de centrale nucleare arata ca cererea de uraniu va creste de 4 ori in urmatorii 10 ani, pana la circa 112.000 tone octoxid de uraniu in 2020. Actualele surse de uraniu nu pot satisface un astfel de consum, motiv pentru care este nevoie de surse noi", se arata in document.

    Si Romania are nevoie de uraniu pentru producerea de combustibil necesar functionarii centralei nucleare de la Cernavoda, unde sunt in functiune doua reactoare ce asigura 20% din productia nationala de energie si exista in plan realizarea altor doua.

    "In vederea asigurarii materiei prime pentru fabricarea combustibilului nuclear necesar functionarii celor doua unitati nuclearoelectrice, precum si a functionarii in perspectiva a unitatilor 3 si 4, este obligatorie si urgenta parcurgerea concomitenta a urmatoarelor doua directii: asumarea deschiderii unei noi capacitati nationale de productie si, respectiv, asigurarea cadrului legislativ necesar si participarea pe plan mondial la concesionari de zacaminte uranifere in vederea exploatarii acestora sau la importul de minereu uranifer sau de concentrate tehnice", au mai spus initiatorii proiectului.

    Deocamdata, piata internationala a uraniulul este dezvoltata si stabila, avand in vedere ca exista rezerve importante in zone lipsite de conflicte.

    "Consultantele internationale indica implementarea unor masuri cum ar fi de exemplu sprijinul guvernamental pentru toate proiectele ce vizeaza ciclul combustibilului nuclear, caracterizate prin costuri mari si durate de realizare indelungate. Aceasta masura este justificata prin prisma necesitatii abordarii echilibrate a celor trei piloni ai strategiei europene (schimbarile climaterice, eficienta economica si siguranta energetica). Crearea unei noi capacitati de productie in Romania in acest context, asigura premisele certe ale realizarii unui echilibru, care trebuie sa ofere o siguranta energetica a tarii in conditii de eficienta economica atunci cand cadrul general al energeticii nucleare romanesti nu poate capata contur decat prin importuri de minereu de uraniu si concentrate tehnice sau concesionari de zacaminte in alte zone ale lumii", se mai arata in nota explicativa.

    Zacamantul de la Tulghes (Harghita) - Grinties (Neamt) este considerat cel mai bogat din tara, iar intentia redeschiderii exploatarii miniere de la Grinties dateaza de mai bine de 12 ani. Pana in 2001, in cele 29 de galerii din Grinties, minerii au facut munca de prospectiune. Imediat cum se descoperea "filonul", galeria era blocata cu beton. Extractie propriu zisa s-a facut doar sase luni.

    Turismul, amenintat de mina de uraniu

    In afara de riscurile de sanatate la care se expun locuitorii din regiune, deschiderea exploatarii de la Grinties pune in pericol alte industrii ale economiei, precum cea a turismului.

    Autoritatile locale din Grinties doresc deschiderea minei, datorita taxelor locale pe care le implica proiectul, dar si a crearii de noi locuri de munca, cu toate ca o buna parte din mineri vor fi transferati de la Crucea. Totusi, reprezentantii comunei de la poalele Ceahlaului sunt singurii entuziasmati de proiectul Guvernului.

    "Daca se va redeschide mina de la Grinties, in zona nu vor mai ajunge investitori care sa bage bani in dezvoltarea turismului. Adica ar fi pierderi pentru noi, de aceea cred ca trebuie puse in balanta avantajele si dezavantajele redeschiderii minei", a declarat Gavril Lupu, primarul din Hangu, in cadrul unor discutii oficiale dintre autoritatile locale si Compania Nationala a Uraniului.

    "CNU este obligata sa respecte legislatia in vigoare. Are nevoie de o autorizatie de mediu si trebuie facuta o dezbatere publica pentru asta. In cadrul dezbaterilor ne vom sustine punctul de vedere si sper ca vom opri o activitate care ne-ar afecta pe toti, in mod negativ", a adaugat si Petru Biia, primarul din Poiana Teiului.

    Seful Serviciului de Salvamont Neamt, Raul Papalicef, spune ca o parte din galerii pot fi deschise in scurt timp, deoarece sunt pregatite pentru exploatare, fiind electrificate si echipate cu vagonete, carucioare etc. Pe de alta parte, efectele activitatii de pana acum si-au pus deja amprenta pe mediul inconjurator:

    "In piriul Primatar ajung torentii care spala haldele de steril din zona. Aceasta apa ajunge in piriul Grintiesu Mare, care se varsa in Bistricioara si, mai departe, apa ajunge in Lacul Bicaz. In piraiele Grinties si Bistricioara a disparut viata subacvatica; au disparut pasarile din padurile din Grinties. 90% dintre familiile cu copii din aceasta comuna se opun redeschiderii minei. Parcul National Ceahlau si Consiliul Judetean colaboreaza pentru un proiect in baza caruia Valea Muntelui se va lega de Sudul Carpatilor. Pretul terenurilor in comunele montane va creste substantial daca se va relua lucrul in mina, nu se va mai intimpla asa", a spus Papalicef.

    Exploatare fara riscuri de sanatate, asigura specialistii

    Reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Neamt si medicii oncologi ofera asigurari ca exploatarea uraniului la Grinties nu reprezinta un pericol pentru sanatatea populatiei din zona.

    "In evidentele noastre figureaza foarte putini bolnavi de cancer care sa provina din zona Grinties si din localitatile limitrofe. Nici localizarile tumorilor nu sunt speciale si nu ne dau de gandit", a declarat Doinita Vararu Gavrilescu, sefa sectiei Oncologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Neamt, pentru o publicatie locala.

    De asemenea, fizicianul Corneliu Pruteanu, seful Laboratorului Igiena Radiatiilor din cadrul ASP Neamt, sustine ca masuratorile facute in de-a lungul timpului atat in mina, cat si in preajma acesteia, arata ca nivelul radioactivitatii nu este nociv.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dragilor, daca tot vrem sa luam pozitie impotriva nefirescului, haideti sa o facem profesionist. Ati facut petitia asta, oamenii vor sa o sustina si totusi nu pot sa o semneze pentru ca nu dati in comunicat informatiile necesare semnarii petitiei. Intrati pe linkul catre CNA si vedeti ce informatii se cer. Eu spre exemplu vreau sa o semnez, si de 20 de minute caut informatiile necesare pentru semnarea petitiei. Ma refer in speta la numele emisiunii, data si ora de difuzare. Daca omul de buna credinta trebuie sa petreaca 30 de minute ca sa afle informatiile necesare semnarii petitiei de pe internet, atunci nu va mirati ca o sa aveti 10 semnatari. Initiativa e buna, dar ca de obicei ne lipseste rigurozitatea.

    Va doresc succes.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Daca citesti articolul vei gasi informatiile necesare:
      “În data de 11 septembrie, începând cu ora 20:30 postul PRO TV a difuzat emisiunea “Patru nunți și o provocare“, în cadrul căreia s-au difuzat imagini de natură a bulversa dezvoltarea psiho-socială a copiilor și a persoanelor cu probleme de relaționare socială. Mai precis, în emisiunea în cauză s-a oficiat o “căsătorie” între doi homosexuali, lucru care contravine Codului Civil românesc aflat în vigoare, și s-a pus un accent excesiv pe momentele de tandrețe, (sărutări, mângâieri etc) arătate în prim-plan....

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Din pacate am auzit ca in locul lui Sarbu la conducerea grupului Media Pro va veni un individ gay, "casatorit" si cu doi copii infiati. Probabil ca emisiunea a fost un cadou de bun venit. Am semnat petitia, dar sincer cred ca fara o reactie puternica a societatii civile nu vom scapa de dictatura minoritatii asupra majoritatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*