ponta-comunist-350x302Respingerea de catre Parlamentul Romaniei a proiectului Rosia Montana ar fi o “catastrofa” pentru Romania, pentru ca ar fi un “mesaj impotriva investitorilor straini”, a declarat premierul Victor Ponta, citat de MEDIAFAX.

“Daca Parlamentul va decide sa nu se faca acest proiect, nu va fi o mare problema (din punct de vedere economic), dar daca Romania ofera mesajul ca suntem impotriva investitorilor straini, impotriva exploatarii
potentialului nostru, acest lucru ar fi o catastrofa pentru Romania”, a declarat Ponta, in engleza, cu ocazia Summitului pentru Investitii in Europa de Est, organizat de Reuters.

“Rosia Montana este un proiect foarte important ca simbol, nu in primul rand din punct de vedere economic”, a subliniat Ponta.

“Trebuie sa profitam de resursele noastre naturale, bineinteles respectand toate standardele de mediu, dar, daca acestea se respecta, ar trebui sa fim in favoarea explorarii”, a precizat Ponta.

| buciumul

Agenţia Reuters a difuzat miercuri seară o ştire al cărei lead era: “România va transmite un mesaj catastrofal că nu este deschisă pentru investiţii dacă respinge proiectul minier al companiei canadiene Gabriel Resources, a declarat premierul român Victor Ponta”.

Premierul era citat afirmând: “Dacă Parlamentul va decide să nu se facă acest proiect, nu va fi o mare problemă (din punct de vedere economic), dar dacă România oferă mesajul că suntem împotriva investitorilor străini, împotriva exploatării potenţialului nostru, acest lucru ar fi o catastrofă pentru România”.