Spitalele riscă să fie scoase din categoria instituţiilor bugetare

spital-privat-de-urgentaA doua variantă a proiectului care prevede schimbarea statutului spitalelor va fi pusă în dezbatere publică de săptămâna viitoare, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat.
Prin noua lege, Ministerul Sănătăţii intenţionează să scoată spitalele din categoria instituţiilor bugetare şi acestea să-şi poată gestiona mai bine bugetele. Medicii spun că noul sistem nu prevede mai mulţi bani pentru cadrele sanitare şi nu va avea succes, pentru că doctorii tineri pleacă masiv din ţară.

Modificarea statutului spitalelor poate aduce probleme mari în sistemul medical, dacă nu e făcută cu acordul părţilor implicate, recunoaşte secretarul de stat Raed Arafat. Acesta dă asigurări că noua lege va proteja spitalele şi cere dezbatere publică pe acest subiect.

Medicii nu cred că noul sistem va putea fi aplicat mai devreme de un an şi jumătate, pentru că schimbările din lege sunt majore.
Cu salariile foarte mici pe care le au în prezent, medicii nu sunt încurajaţi să rămână în ţară, şi noua lege nu prevede bani mai mulţi pentru ei, spun oamenii care lucrează în sistem.

One comment

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Arafat e cu doua fete. A trebuit sa treaca ceva timp ca sa realizez asta. In ce priveste scoaterea spitalelor din categoria institutiilor publice, ma asteptam. O sa le cumpere iluminatii pe toate, iar noi o sa murim pe capete din lipsa banilor pentru tratamente si operatii. Multi dintre noi suntem deja bolnavi de oboseala cronica. 10-12 ore pe zi isi spun cuvantul in toate problemele sociale si medicale care apar. Ne vor o natie bolnava si sclava.
    Nu mi-a mai ramas decat sa ma rog si sa fac cruce pe tot ce mananc si beau. In rest, ma las in voia lui Dumnezeu. Cand vezi cu cata nepasare trateaza romanii toate problemele din Romania, iti mai ramane doar rugaciunea. Dumnezeu sa ne ajute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*