putna pontaPremierul Victor Ponta participă joi, de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, la două slujbe ţinute în Moldova, una la ortodocşi şi alta la catolici.

Update 12.35 – Prim-ministrul României, Victor Ponta, a fost întâmpinat, joi, la intrarea în Mănăstirea Putna de un bătrân, care i s-a adresat cu „Bine ai venit, Măria Ta!”. Ca reacţie la cuvintele bătrânului, Victor Ponta a spus că nu se aştepta la aşa o primire, scrie Monitorul de Suceava.

Update 11.33
– Premierul Victor Ponta a asistat, joi dimineaţă, la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Putna pentru scurt timp, după care a plecat prin mulţime spre Cacica, unde va merge la basilica minor din localitate, pentru a lua parte la Sfânta Liturghie Pontificală, potrivit Mediafax.

Premierul merge la Cacica, în timp ce Daciana Sârbu asistă în continuare la slujba de la Mănăstirea Putna, unde ar urma să se întoarcă şi Victor Ponta, în jurul orei 12.30. La Cacica, premierul va lua parte la Sfânta Liturghie Pontificală oficiată cu prilejul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, hramul bisericii romano-catolice din localitate, care este sanctuar naţional.

Înainte de a intra în mănăstire, premierul a fost oprit de un tânăr din Republica Moldova, care i-a cerut să facă mai multe pentru Republica Moldova, Ponta răspunzându-i că peste două săptămâni va fi semnat contractul pentru gazoductul Iaşi-Ungheni.