Ponta: Formăm regiuni înainte de revizuirea Constituţiei

regionalizare RomaniaGuvernare pe “principiul” Punem căruţa înaintea boilor?

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, în deschiderea Biroului Permanent Naţional al PSD, care are loc la Mamaia, că din toamnă trebuie să se modifice Legea 315/1998 privind regiunile de dezvoltare în sensul formării regiunilor înainte de a primi statutul constituţional prin revizuirea Constituţiei.

“Cred că din aceasta toamnă trebuie să mergem mai departe prin modificarea Legii 315/1998, cea cu regiunile de dezvoltare, trebuie să mergem mai departe în a forma practic regiunile, chiar înainte de a primi statutul constituţional. (…) De la 1 ianuarie intrăm pe noul exerciţiu financiar al Uniunii Europene şi trebuie să fim pregătiţi – şi s-a dovedit în această perioadă – că orice centralizare excesivă la Bucureşti îngreunează lucrurile”, a declarat Ponta.

“Aşa încât poate proiectul cel mai important din această toamnă – proiect politic, guvernamental şi parlamentar – îl constituie declanşarea efectivă a procesului de descentralizare şi de pregătire a regiunilor”, a spus premierul.

Ponta a mai precizat că trebuie stabilite instituţiile care vor merge de la Guvern către regiuni, către structurile locale, întrucât de la 1 ianuarie se va intra pe noul exerciţiu financiar al UE şi România trebuie să fie pregătită.

“S-a dovedit că orice centralizare excesivă la Bucureşti îngreuneză lucrurile şi cu cât lăsăm mai mult la regiune, judeţ, oraş – atribuţii şi resurse – cu atât lucrurile merg mai bine”, a adăugat Ponta.

| cotidianul

One comment

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tocmai ceea ce face acest individ se numeste INCALCAREA CONSTITUTIEI! Iar lingaul de la Cotroceni se grabeste sa puna pe tapet uniunii teroriste "ieuropene" o tara gata dezmembrata. Ca de fapt, asta este scopul. Basescule, esti un tradator de tara!! Puscaria de mananca. Asta daca nu te "pusca" vreun glont inainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*