VIDEO: Confruntări violente în Egipt. Guvernul a blocat trenurile, pentru a evita manifestaţii în afara Cairo. Cel puţin 43 DE MORŢI, în urma asaltului poliţiei

Cel puţin 43 persoane au fost ucise miercuri, inclusiv prin împuşcare, în operaţiunea poliţiei care a început să disperseze participanţii la cele două acţiuni de ocupare, la Cairo, susţinători ai fostului preşedinte islamist destituit Mohamed Morsi, informează AFP.

AICI, LIVE, IMAGINI DE LA ACŢIUNEA POLIŢIEI DIN CAIRO

UPDATE 12.40 – Susţinători ai fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, destituit de armată, au incendiat miercuri o biserică coptă la Sohag, în centrul Egiptului, ca represalii faţă de dispersarea acţiunilor lor de ocupare de către poliţie, la Cairo, a anunţat agenţia oficială Mena, scrie AFP.

Ei au aruncat cu cocteiluri Molotov asupra Bisericii Mar Gerges, situată în incinta diocezei din acest oraş, în care trăieşte o importantă comunitate creştină, a precizat agenţia. Copţii, care reprezintă 6-10% din populaţia ţării, au contribuit la mişcarea care l-a înlăturat pe Morsi de la putere.

UDPATE 11.20 – Trenurile spre şi dinspre Cairo au fost blocate miercuri, în urma asaltului sângeros asupra pieţelor ocupate de susţinători ai fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, cu scopul de a evita regruparea manifestaţiilor în afara capitalei, a anunţat Guvernul, relatează AFP.
Cel puţin 43 de manifestanţi au fost ucişi, unii prin împuşcare, potrivit AFP, dar şi doi membri ai forţelor de securitate, afirmă Ministerul de Interne.
Mişcarea Fraţii Musulmani, din care provine fostul şef de stat islamist, afirmă că în “masacru” au fost ucise “
peste 250 de persoane” în rândul manifestanţilor pro-Morsi.

UPDATE 10.30 – Piaţa Nahda, cea mai mică dintre cele două pieţe ocupate, la Cairo, de susţinători ai fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi se află “sub control”, a anunţat miercuri Ministerul egiptean de Interne, după două ore de la intervenţia poliţiei.
Un jurnalist AFP a putut să numere 17 cadavre aliniate într-o morgă improvizată, în Piaţa Rabaa al-Adawiya, pe care manifestanţi o ocupă de peste o lună, reclamând reinstalarea în funcţie a lui Morsi, destituit şi arestat de armată pe 3 iulie.
Pe de altă parte, Ministerul egiptean de Interne a anunţat că în operaţiune au fost ucişi cel puţin doi poliţişti.
Concomitent, mişcarea Fraţii Musulmani, din care provine Morsi, i-a îndemnat pe susţinătorii fostului şef de stat islamist să iasă în stradă.

| antena3

3 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    STARE DE URGENŢĂ în Egipt, timp de o lună
    http://www.mediafax.ro/externe/stare-de-urgenta-in-egipt-timp-de-o-luna-11253221

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Orientul Mijlociu este in flacari,la propriu.Relatiile ruso americane in impas,scandalul Prism l’a sifonat rau pe”democratul” Obama.Asa ca s-a decis:
      SUA au decis inceperea razboiului in Orientul Mijlociu! Iata „Planul Obama” de interventie militara in Siria
      Cu imaginea sifonata rau, dupa cum arata ultimul sondaj Gallup, presedintele american, in „pauza” in relatia cu rusii, a decis „sa intervina limitat in razboiul civil din Siria”.
      http://www.enational.ro/dezvaluiri/sua-au-decis-inceperea-razboiului-in-orientul-mijlociu-iata-%E2%80%9Eplanul-obama%E2%80%9D-de-interventie-militara-in-siria-323460.html/

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Stim cine ii finanteaza si indoctrineaza pe Fratii Musulmani.
    Ceea ce nu aminteste nicio agentie de presa in acest moment ,este faptul ca armata a dat ordin ca manastirile si bisericile crestine sa fie pazite si sunt pazite de chiar populatia musulmana majoritara.
    Gogorita americanilor legata de dramuirea donatiilor (exorbitante) acordate Statului Egiptean, nu o crede nici curcanul salvat de la decapitare, de presedinte.
    Cat timp Egiptul se va invecina cu Israelul, marile finante vor pompa bani in buzunarele guvernelor egiptene (zicere a analistilor politici francezi in cadrul emisiunii "C'est dans l'air" transmisa pe France 5 ieri, 15 august, cu care sunt de acord).
    Morsi nu si-a indeplinit nicio promisiune democratica, facuta la alegeri. In guvern nu este ales niciun reprezentant al comunitatii copte si singurele femei prezente pe listele electorale au fost doua fiinte ale caror fete nu le-a vazut nimeni, fiind drapate integral in negru.
    Turcu-i super nesimtit in acest context. Vrea sa preia comanda in zona pupand hemoroizii stapanilor (scuze pentru exprimare).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*