Avalanșă la producerea de carduri de sănătate cu CIP: 50. 000 pe zi

CEAS_specimen_fata_CARD_02_924ecd862cPrimele carduri electronice naţionale de sănătate sunt gata. CÂND le vom primi

 Primele 215.000 de carduri electronice naţionale de sănătate au fost produse, potrivit CNAS.

În perioada următoare,  vor fi  personalizate  cel puţin 50.000 de carduri zilnic. O echipa  din cadrul Departamentului IT al CNAS  generează şi verifică  datele necesare pentru personalizarea  cardului  electronic naţional de sănătate.

CNAS speră ca CN Imprimeria Naţionala SA, va tipări şi împlicui  cardurile  cel puţin în acelaşi ritm, astfel încât până la sfârşitul anului sa producă 7,5 milioane de carduri, conform contractului, urmând ca în perioada următoare să înceapă şi distribuţia.

„Cardul naţional electronic de sănătate este un proiect prioritar pentru Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate, care aduce avantaje  importante asiguraţilor. În acelaşi timp, acest proiect va contribui la creşterea transparenţei şi eficienţei  cheltuirii banului public  în sistemul social al asigurărilor de sănătate”, a declarat preşedintele CNAS, Cristian Buşoi.

Fiecare pacient va fi înregistrat cu un ID special, fără de care medicul nu îi va prescrie reţeta. Acesta va deveni astfel „buletinul“ în lipsa căruia nu vom mai putea beneficia de servicii medicale: va cuprinde un cod unic pentru a face dovada asigurării, date personale care le vor fi de ajutor medicilor de la urgenţe, persoane de contact în caz de urgenţă, grupa sanguină, alergii, eventuale boli cronice etc. Din 2014 însă, acesta va fi inclus în buletin, a anunţat în urmă cu câteva săptămâni preşedintele CNAS.

Până acum, doar 320 de români au primit cardul, în Arad, în faza-pilot a programului, iar promisiunile de implementare la nivel naţional în scurt timp pălesc, dacă ne uităm în urmă şi constatăm că acest proiect a fost amânat timp de şase ani, din cauza contestaţiilor la licitaţii şi, mai ales, a nemulţumirii medicilor, care au boicotat proiectul.

| capital

 Să luptăm în continuare pentru obținerea unei alternative. Folosiți materialele de mai jos

3 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca ard usor, e in regula.

    Dumnezeu sa ne dea tarie pentru a face voia Sa.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ne strangem la Universitate, le punem gramada pe asfalt le stropim cu "uischii" si le dam foc. Care este problema?

  1. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (02.08.2013): Video – Hariton Negrea, staretul Manastirii Petru Voda. Graba mare – peste 50 000 de carduri de sanatate cu cip pe zi. Marturisitorul Zaharia Marineasa | Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*