ahmadinejadPreşedintele iranian în funcţie, Mahmoud Ahmadinejad, a spus că o furtună regională se formează, iar aceasta va dezrădăcina statul Israel.
Luând cuvântul în probabil ultimul său discurs public, vineri, la Teheran, el s-a adresat mulţimii înainte de instaurarea oficială a noului preşedinte ales, Hassan Rouhani, care va avea loc duminică.
“Vreau să vă spun, Allah este martorul meu, că o furtună devastatoare este aşteptată şi aceasta va smulge din rădăcini baza Sionismului”, a spus Ahmadinejad în timpul manifestaţiilor organizate cu prilelejul Zilei Quds.
Această sărbătoare anuală include discursuri şi predici care susţin cauza palestiniană şi condamnă în termeni duri Israelul.

Liderul de la Teheran, care a condus Iranul timp de opt ani, pe parcursul a două mandate de preşedinte, a adăugat că “Israelul nu are ce căuta în această regiune”.
Aşa cum notează corespondentul Al Jazeera, Soraya Lennie, “De când a ajuns la putere, Ahmadinejad nu şi-a schimbat niciodată retorica împotriva Israelului”

| Antena3