Trădarea lui Băsescu: Prioritatea României – Republica Moldova să intre în UE

Basescu la Yad Vashem IsraelPrioritatea României trebuie să fie ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană, a declarat Traian Băsescu pentru postul de radio Europa Liberă, precizând că Rusia vede Moldova federalizată, în timp ce țara noastră o vede unitară.

Președintele spune că numai Chișinăul poate stabili nivelul de autonomie pentru Transnistria, pozițiile României și Rusiei pe  această temă fiind diferite, conflict ce nu poate fi rezolvat decât în negocierile ”5+2”.

”Moscova vede Republica Moldova federalizată, noi o vedem unitară”, afirmă președintele Băsescu, cu o zi înaintea vizitei sale de la Chișinău.

”Prioritatea mea… şi a României trebuie să fie ca Republica Moldova să devină membră a Uniunii Europene… în 10-12 ani… undeva pe aici”, apreciază Traian Băsescu.

Traian Băsescu spune că, deși își dorește ca aderarea la UE să se întâmple cât mai devreme, aceasta nu va avea loc atâta timp cât nu se rezolvă conflictul transnistrean și cât timp trupele rusești nu părăsesc teritoriul Moldovei.

”(…) Categoric UE nu va mai repeta eroarea Cipru”, explică președintele.

6 comments

  1. constantin ion

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ...scuze nu inteleg legatura intre articolul despre republica moldova si poza cu "ceausescu-traian basescu la templu in israel!!!"

  2. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bsescu nu stie ce vorbeste sau poate ca stie insa respecta poruncile celor care traseaza noua ordine mondiala ...
    nu este aceasta o prioritata a dta dle presedinte , este proritatea jidanilor pe care o cer in mod insistent pentru a se bifa agenda ocultei mondiale
    cei de peste Prut sunt romani ca si noi iar daca Tara Aceasta este bagata intr-un mare rahat nu este cazul ca si acest ultim bastion al ROMANIEI MARI sa fie bagat in acelasi rahat anume mafia jidano-masonica de la brussells
    ceea ce este prioritate pentru aceasta Tara , pentru Acest popor si TREBUIE A Fi Prioritate pentru dvs caq presedinte al acestei Tari este SA NUMAI TRADEZI si Sa Vinzi precum la tarla chiar si ultimul bastion al ROMANIEI MARI ...
    si De ce Oare ?
    pentru ca se impute rau de tot si se apropie sa dea pe afara prea plinul pahar cu otrava si spurcaciunea din el
    si vai de cei care au tradat si vandut caci tradati si vanduti vor fi
    pentru ca orice pasare pe limba ei piere
    Asa Sa Fie !

  3. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    presedintele Basescu nu stie ce vorbeste sau poate ca stie insa respecta poruncile ...ca presedinte al acestei Tari este SA NUMAI TRADEZI si Sa Vinzi precum la tarla chiar si ultimul bastion al ROMANIEI MARI …

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    E simplu Ioane. Din poza se poate vedea clar in fata cui se inchina "butelie". Apoi, tradarea este dubla. Atat material, cat si spiritual. Nu te poti inchina si la Dumnezeu si la satana. Dpdv. material, "butelie" ii serveste iudei pe tava Sfanta noastra Basarabie. Sa n-aiba grija! Vine ea si rasplata. Si crunta va fi.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dragnea a stabilit deja capitalele regiunilor în baza unui sondaj fantoma:
    http://www.pesurse.ro/2013/07/18/dragnea–stabilit-deja-capitalele-regiunilor-n-baz.html

    Poate este un alt apropo la adresa Romaniei:
    Dobrogea a fost „scoasă” din UE, într-o hartă întocmită la Bruxelles
    http://www.pesurse.ro/2013/07/18/dobrogea-a-fost-scoas-din-ue-ntr-o-hart-ntocmit-la.html

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    basescu stie ce zice si ce face, dar nu stie cum sa zica pentru a ne vraji mai tare. el implineste intocmai ordinele date, de aceea este si atat de "iubit" de tatucii noii ere. e genul de om care mereu va gasi cate o explicatie "linistitoare" pentru orice talharie flagranta. pentru unii ca el, ceea ce face e ceva absolut firesc: asa trebuie sa fie pentru ca asa vor ei sa fie. e posibil ca Romania sa fie ciopartita teritorial si asta s-ar putea sa se faca peste puterile noastre, dar trebuie sa ramanem uniti in simtire si in trairea fata de Dumnezeu si efectul ar fi foarte limitat. problema mare este ca Romania este ciopartita duhovniceste pe seama libertinajului si a patimii de avere, ceea ce ne face sa fim divergenti. si aici trebuie avuta mare grija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*