Promovabilitatea la BAC peste 50%, mai mare ca în anii trecuți

promovabilitate-bac_-2013După centralizarea aproape completă a datelor, Ministerul Educaţiei anunţă că promovabilitatea pe nivel naţional la Bacalaureatul din acest an este de 55,65%. Ȋn ultimii doi ani, promovabilitatea nu a depăşit pragul de 50%.

Peste 60% dintre absolvenţii actualei promoţii de clasa a XII-a (62,32%) şi 30,82% din absolvenţii promoţiilor anterioare au reuşit să promoveze Bacalaureatul, după cum reiese după centralizarea a 98,3% din date.

Până duminică seara la ora 21:30, Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat 98,3% din datele privind promovarea, la nivel de ţară, a absolvenţilor de clasa a XII-a, care au susţinut examenele din cadrul Bacalaureatului 2013, sesiunea iunie – iulie. ”Procentul de promovare pentru absolvenţii promoţiei 2012 – 2013 este de 62,32%, în timp ce pentru absolvenţii promoţiilor anterioare, care au participat la această sesiune, procentul este de 30,82%. Ca urmare, procentul total de promovare, la nivel naţional, este de 55,65%”, precizează MEN.

Promovabilitatea pe filiere arată astfel:

– filiera Tehnologică: 34,15%  total absolvenţi promoţia curentă şi anterioară

– filiera Teoretică: 76,95% – total absolvenţi promoţia curentă şi anterioară

– filiera Vocaţională: 66,39% – total absolvenţi promoţia curentă şi anterioară

În ceea ce priveşte promovabilitatea pe judeţe, după datele parţiale, cea mai mare rată s-a înregistrat la Brăila – 74,17% dintre absolvenţi, la polul opus aflându-se judeţul Ilfov – 27,91%.

Ministerul Educaţiei Naţionale continuă procesul de centralizare a datelor privind promovarea candidaţilor din cadrul examenelor de Bacalaureat 2013, sesiunea iunie – iulie.

One comment

  1. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ca sa distrugi o Tara , o distrugi din interior
    Sanatatea , Cultura si Invatamintul sunt trei piloni de baza din cei patru pe care se sprijina o Natie ;
    al 4 lea pilon este SFANTA CRUCE sau CREDINTA Sfanta in DUMNEZEU care la noi este ORTODOXIA ,
    primii trei sunt culcati la pamint ...
    si
    se vrea prin cei ce ne conduc ca si de SFANTA CRUCE sa ne lepadam anume CREDINTA SFANTA in DUMNEZEU , ORTODOXIA sa nu o mai avem ;
    atunci suntem o Natie pierduta si acest popor va fi inrobit si dat in mainile neamurilor straine pentru ca de SFANTA CRUCE A Neamului Romanesc a stiut a se lepada ;
    a vrut a se lepada de Neamul Sau ce l-a nascut si crescut ,
    a vrut a se lepada de Pamintul sau ce l-a tinut si
    a vrut a se lepada de Credinta Sa In DUMNEZEU ADEVARAT ce l-a Aparat si dintre cei morti l-a inviat , Credinta Dreapta intru care s-a nascut -ORTODOXIA

    DOAMNE Ajuta Sa Ne Ducem Sfanta CRUCE data ca in Sfanta CRUCE sa biruim
    amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*