Papa Ioan Paul al II-lea a fost declarat “sfânt”

papa-ioan-paulPapa Ioan Paul al II-lea a fost declarat sfânt de către Biserica Catolică, potrivit anunţului făcut de Vatican şi citat de Corriere de la Serra.
Informaţia a fost confirmată vineri de reprezentanţii de la Vatican, cu ocazia semnării de către Papa Francisc I a decretului de canonizare atât pentru Papa Ioan Paul al II-lea, cât şi pentru Papa Ioan al XXIII-lea (Angelo Giuseppe Roncalli).
Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, a anunţat că ceremonia pentru cei doi papi va avea loc la o dată ce urmează să fie anunţată de Consiliul papal.
Părintele Lombardi a motivat decizia prin minunile înfăptuite de cei doi. Rugat să explice miracolele, purtătorul de cuvânt a adus aminte de cazul unei femei din Costa Rica ce suferea de leziuni cerebrale.

| ghimpele

2 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu aceasta decizie de sanctificare, ar fi fost de acord si patriarhul Teoctist Arapasu si mitropolitul Bartolomeu Anania, care l-au slavit pe "vicarul" lui Hristos, pana in ultima nefericita clipa a vietii sale pamantesti.

    Sa ne fereasca Dumnezeu de ierarhi filo-papisti.

    Nu mai pot asculta nici un cuvant de folos de la mitropolitul Bartolomeu Anania.
    Se plinesc cuvintele parintelui Arsenie Boca : Caderea Bisericii prin slujitorii ei.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vai de oile fara cioban. Vor fi la cheremul lupilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*