papa franciscPapa Francisc a condamnat lobbyul gay de la Vatican dar a afirmat că nu el trebuie să îi “judece” pe homosexuali, relatează AFP.

“Lobbyurile nu sunt bune”, dar “nu trebuie marginalizate persoane care trebuie integrate în societate”, a declarat Francisc într-o conferinţă improvizată în avion care îl transportă de la Rio la Roma.

Papa Francis a declarat, citat de CBS: “Dacă cineva este homosexual şi îl caută pe Dumnezeu şi are bunăvoinţă, cine sunt eu să îl judec?”.

Papa Francisc, revenit la Roma în această dimineaţă, şi-a exprimat “bucuria” într-un mesaj, pe Twitter, postat la sfârşitul călătoriei sale în Brazilia pentru cea de a 28-a ediţie a Zilelor Mondiale ale Tineretului (ZMT), desfăşurată la Rio de Janeiro, relatează AFP.

“M-am întors acasă şi vă asigur că bucuria mea este mult mai mare decât oboseala”, anunţă Papa într-un mesaj, pe Twitter.

Avionul în care se afla Papa Francisc a aterizat în cursul dimineţii pe aeroportul Ciampino, la Roma. Papa a fost întâmpinat la sosire, la ora locală 11.33 (12.33, ora României), de către ministrul italian de Interne şi numărul doi al Guvernului, Angelino Alfano.

Suveranul Pontif era însoţit de către numărul doi al Vaticanului, cardinalul secretar de stat Tarcisio Bertone.

Duminică, în faţa unei mulţimi imense, Papa Francisc a celebrat sfârşitul ZMT, pe plaja Copacabana, la Rio de Janeiro. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a anunţat că peste trei milioane de credincioşi, pelerini sau locuitori din Rio de Janeiro au asistat la mesa de încheiere a Zilelor Tineretului.

Pentru prima călătorie în străinătate din timpul pontificatului său, Papa Francisc, în vârstă de 76 de ani, a arătat o energie debordantă, având numeroase întâlniri cu tineri, dar şi cu locuitori ai unui cartier sărac, foşti dependenţi de droguri sau deţinuţi.

El a anunţat că ediţia viitoare va avea loc în octombrie 2016, la Cracovia, în Polonia, în regiunea natală a fostului Papă şi fondator al ZMT, Ioan Paul al II-lea, care va fi canonizat la sfârşitul anului.

| realitatea.net